Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Kamarádka tento týden jela na Slovensko, pak do Polska. Nikde žádné kontroly.
Je to o náhodě. Ctu obcas diskuse u clanku, a někteří jedou tam i zpět bez povšimnutí, jine zlustruji nekolikrat. Nemůžeš na to spolehat. Jednou tu byla diskuse, jjak si vyrazili bez dokladu, decko jim sebrali a oni pres ambasadu nahaneli doklady, aby decku udelali.
Ja zrovna delala dceri (11let)rychloobcanku za 300kc. V pondeli jsem zadala, v patek bude hotova
@Macci40 píše:
@vokishka
Pas nema a občanka je snad až od 15 let.
Jak jako nemá pas??? Musím mít doklad. Buď pas nebo občanku. Nemůžeš s dítětem za hranice jen tak. Já dceři dělala pas když ji byli asi 14dní… jeli jsme k rodině pak v jejich 6ti týdnech. Bez dokladu bych nejela.
@Macci40 píše:
Diky za odpovědi. Zaregistrovany jsme. Pas mel, ale uz propadl, takže necham udelat novy. S tou obcankou to je pro mě novinka, určitě ji necham udelat. Diky za osvětu.
Nemusíš mít obojí. Stačí pas nebo občanka pro dítě. Ale né bez dokladu.
@Macci40 píše:
@vokishka
Pas nema a občanka je snad až od 15 let.
Ne, občanský průkaz ti vydají i po narození. A ty bys neměla s dítětem překročit hranice než jeho dokladu, ať pas nebo občanský průkaz ![]()
Dobrý den Jak je to když je osoba pracující v ČR s trvalým pobytem v SK? Co potřebujeme k cestě na SK? Děkuji pěkně a je neočkovaná
@Lupilulu píše:
Dobrý den Jak je to když je osoba pracující v ČR s trvalým pobytem v SK? Co potřebujeme k cestě na SK? Děkuji pěkně a je neočkovaná
podívej se na stránky slovenského ministerstva, je to občan vracející se domů
@Lupilulu píše:
@vokishkaTam jsem koukala jako první a právě nenašla proto se ptám.
V tom případě bych poslala dotaz na ambasádu. A nebo se ještě podívej na web našeho ministerstva zahraničních věcí. Možná něco vyčteš tam.
@Lupilulu píše:
@vokishkaTam jsem koukala jako první a právě nenašla proto se ptám.
Slovenske ministerstvo nepise, jake jsou podminky obcanu pro navrat z ciziny? Ono je jedno, jestli tu pracuje nebo ne. On se podle dokladu prostě vraci domu, jak kdyby z dovolene.
Kamarádka tento týden jela na Slovensko, pak do Polska. Nikde žádné kontroly.