Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
My se teda taky stehovali, kdyz jsem byla na neschopence na rizikovem, ale muselo se to zvladnout. Stejne jsem mela zakazane cokoli tezkeho nosit apod. takze v dobe vychazek jsem jen delala dohled
a jinak jsem byla doma a pak si jen nechala prehodit adresu
. Bohuzel pokud jsi jednou na neschopence, tak se s takovyma omezenima musi pocitat ![]()
@radkka píše:
Na neomezené vycházky mají nárok jen a pouze onkologičtí pacienti a nepřiděluje je běžný lékař, musí o ně žádat, doložit, že jsou potřebné a počkat na schválení. Holt to budeš muset risknout, jinak to nevyřešíš.
tak to není úplně pravda, protože třeba pracuje-li někdo rukama a tu ruku si zlomí, není důvod nemít neomezené vycházky.
Jinak stěhování není důvod prodloužení vycházek. Prostě pracovní neschopnost se píše na určitou diagnózu a ta trvá ![]()
@cell No, sice to důvodem není, ale v 99% je stejně nedostane… protože když se podíváš do toho, jak jsou tyto vycházky definované v zákoně, tak onen dotyčný se zlomenou rukou podmínky pro jejich přidělení nesplňuje, bez ohledu na to, že i mě by to logické přišlo.
@j.a.n.i1 píše:
@cell No, sice to důvodem není, ale v 99% je stejně nedostane… protože když se podíváš do toho, jak jsou tyto vycházky definované v zákoně, tak onen dotyčný se zlomenou rukou podmínky pro jejich přidělení nesplňuje, bez ohledu na to, že i mě by to logické přišlo.
ono to záleží na posouzení revizním lékařem sociálky. A zrovna v tomto konkrétním případě problém nebyl
@cell Ano, záleží, nicméně dikci zákona pro jejich udělení nesplňuje, to, že někde na sociálce použijí zdravý rozum je super.
Šest hodí denně pro nemocného to je podle mě dost velkorysé. To je bez dvou a půl hodiny skoro klasická pracovní doba.
Kontroly chodí, protože lidi podvádějí, těhotné nevyjímaje.
Těhotenství není nemoc (ve většině případu), takže pokud jsem těhotná a měla jsem 12tky, tak požádám písemné zaměstnavatele o normální pracovní dobu a ohled na svůj zdr.stav. Pokud mi nevyhoví, tak mě musí nechat doma za plný plat.
Pokud bych si nechtěla u zaměstnavatele dělat zle a měla OPRAVDU rizikové těhotenství a bála bych se, že potratím, tak budu na nemocenské a budu ráda za jakékoliv vycházky, ale hlavně se budu šetřit.
Jinak stěhování se dá zařídit i v šesti hodinách každý den. Ostatní jsou výmluvy.
Právě proto, že těhotenství není nemoc, tak by pro něho neměla platit vlastně ani PN a vycházky???
Myslím, že těhotenství je někdy daleko horší stav než nemoc!!!
Né, skutečně je 6 hodin jakoby dostačující, ale problém je to, že jsou předem stanovené třeba jen na odpoledne a to je právě to „limitující a omezující“, to chápu.
@Petussska Ano, jelikož těhotenství není nemoc, tak není důvod, aby byla těhotná na PN…
Těhotenství sice nemoc možná není, ale problém s tím spojené jo, takže asi z nějakýho důvodu to rizikové patří pod PN. Ale omezovat těhotné, které potřebují být venku na vzduchu nějakými vycházkami na určité hodiny, to mi fakt přijde uplně nelogický.
@Petussska Tu dobu vycházek si mohou nastavit jak potřebují a 6 hodin na vzduchu mi připadá dostatečná doba při pracovní neschopnosti.
@Lendeš to je jasný, znám to ale z vlastní zkušenosti, někdy prostě potřebuješ dopoledne a někdy zas celý odpoledne nebo máš už starší dítě a je to děsný zařizování když to potřebuješ změnit.
Jinak jako co do počtu hodin je to samozřejmě OK.
S tím teda, že myslím že po 7 hodině večer už stejně musí být doma…
No prostě blbej systém,… ale dá se to vydržet ![]()
@Petussska Ano, a pokud má z nějakého důvodu rizikové, tak má z toho důvodu i nějak omezený režim, právě podle oněch zdravotních problémů… A jinak tedy pokud chodí do práce, tak máš pocit, že může chodit ven, kdy se ji zrovna líbí - ne to nemá povětšinou čas ani na těch 6 hodin, které má ta na PN definované jako vycházky.
@Petussska píše:
Těhotenství sice nemoc možná není, ale problém s tím spojené jo, takže asi z nějakýho důvodu to rizikové patří pod PN. Ale omezovat těhotné, které potřebují být venku na vzduchu nějakými vycházkami na určité hodiny, to mi fakt přijde uplně nelogický.
Jsem na neschopence v tehotenstvi a popravde, kdyz ze me valila krev, to posledni na co bych myslela jsou vychazky, jeste ve 12.tt jsme byli na pohotovosti, za par dni me ceka nastup na materskou a za celou dobu jsem si na vychazky nestezovala, ani jsem je poradne nevyuzila.
Vidíš, to jsem třeba netušila…nějak to udělám no