Kontrola nemocenské

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.4.17 11:19

Vidíš, to jsem třeba netušila…nějak to udělám no :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
408
18.4.17 11:31

My se teda taky stehovali, kdyz jsem byla na neschopence na rizikovem, ale muselo se to zvladnout. Stejne jsem mela zakazane cokoli tezkeho nosit apod. takze v dobe vychazek jsem jen delala dohled :lol: a jinak jsem byla doma a pak si jen nechala prehodit adresu :). Bohuzel pokud jsi jednou na neschopence, tak se s takovyma omezenima musi pocitat :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
18.4.17 11:43
@radkka píše:
Na neomezené vycházky mají nárok jen a pouze onkologičtí pacienti a nepřiděluje je běžný lékař, musí o ně žádat, doložit, že jsou potřebné a počkat na schválení. Holt to budeš muset risknout, jinak to nevyřešíš.

tak to není úplně pravda, protože třeba pracuje-li někdo rukama a tu ruku si zlomí, není důvod nemít neomezené vycházky.
Jinak stěhování není důvod prodloužení vycházek. Prostě pracovní neschopnost se píše na určitou diagnózu a ta trvá ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
18.4.17 11:46

@cell No, sice to důvodem není, ale v 99% je stejně nedostane… protože když se podíváš do toho, jak jsou tyto vycházky definované v zákoně, tak onen dotyčný se zlomenou rukou podmínky pro jejich přidělení nesplňuje, bez ohledu na to, že i mě by to logické přišlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
18.4.17 11:48
@j.a.n.i1 píše:
@cell No, sice to důvodem není, ale v 99% je stejně nedostane… protože když se podíváš do toho, jak jsou tyto vycházky definované v zákoně, tak onen dotyčný se zlomenou rukou podmínky pro jejich přidělení nesplňuje, bez ohledu na to, že i mě by to logické přišlo.

ono to záleží na posouzení revizním lékařem sociálky. A zrovna v tomto konkrétním případě problém nebyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
18.4.17 11:50

@cell Ano, záleží, nicméně dikci zákona pro jejich udělení nesplňuje, to, že někde na sociálce použijí zdravý rozum je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.17 11:58

I tak vám děkuji za vaše postřehy:-) :oops:

• Citovat
  • Upravit
957
18.4.17 16:17

Šest hodí denně pro nemocného to je podle mě dost velkorysé. To je bez dvou a půl hodiny skoro klasická pracovní doba.
Kontroly chodí, protože lidi podvádějí, těhotné nevyjímaje.
Těhotenství není nemoc (ve většině případu), takže pokud jsem těhotná a měla jsem 12tky, tak požádám písemné zaměstnavatele o normální pracovní dobu a ohled na svůj zdr.stav. Pokud mi nevyhoví, tak mě musí nechat doma za plný plat.
Pokud bych si nechtěla u zaměstnavatele dělat zle a měla OPRAVDU rizikové těhotenství a bála bych se, že potratím, tak budu na nemocenské a budu ráda za jakékoliv vycházky, ale hlavně se budu šetřit.
Jinak stěhování se dá zařídit i v šesti hodinách každý den. Ostatní jsou výmluvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
18.4.17 19:18

Právě proto, že těhotenství není nemoc, tak by pro něho neměla platit vlastně ani PN a vycházky???
Myslím, že těhotenství je někdy daleko horší stav než nemoc!!!
Né, skutečně je 6 hodin jakoby dostačující, ale problém je to, že jsou předem stanovené třeba jen na odpoledne a to je právě to „limitující a omezující“, to chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
18.4.17 20:28

@Petussska Ano, jelikož těhotenství není nemoc, tak není důvod, aby byla těhotná na PN…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
19.4.17 06:30

Těhotenství sice nemoc možná není, ale problém s tím spojené jo, takže asi z nějakýho důvodu to rizikové patří pod PN. Ale omezovat těhotné, které potřebují být venku na vzduchu nějakými vycházkami na určité hodiny, to mi fakt přijde uplně nelogický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
19.4.17 07:14

@Petussska Tu dobu vycházek si mohou nastavit jak potřebují a 6 hodin na vzduchu mi připadá dostatečná doba při pracovní neschopnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
19.4.17 08:00

@Lendeš to je jasný, znám to ale z vlastní zkušenosti, někdy prostě potřebuješ dopoledne a někdy zas celý odpoledne nebo máš už starší dítě a je to děsný zařizování když to potřebuješ změnit.
Jinak jako co do počtu hodin je to samozřejmě OK.
S tím teda, že myslím že po 7 hodině večer už stejně musí být doma…
No prostě blbej systém,… ale dá se to vydržet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
19.4.17 08:10

@Petussska Ano, a pokud má z nějakého důvodu rizikové, tak má z toho důvodu i nějak omezený režim, právě podle oněch zdravotních problémů… A jinak tedy pokud chodí do práce, tak máš pocit, že může chodit ven, kdy se ji zrovna líbí - ne to nemá povětšinou čas ani na těch 6 hodin, které má ta na PN definované jako vycházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
19.4.17 16:31
@Petussska píše:
Těhotenství sice nemoc možná není, ale problém s tím spojené jo, takže asi z nějakýho důvodu to rizikové patří pod PN. Ale omezovat těhotné, které potřebují být venku na vzduchu nějakými vycházkami na určité hodiny, to mi fakt přijde uplně nelogický.

Jsem na neschopence v tehotenstvi a popravde, kdyz ze me valila krev, to posledni na co bych myslela jsou vychazky, jeste ve 12.tt jsme byli na pohotovosti, za par dni me ceka nastup na materskou a za celou dobu jsem si na vychazky nestezovala, ani jsem je poradne nevyuzila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí