Korálkování?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5555
8.11.09 21:58

a snad důkaz toho, že nemusí jít o komplikovaný postup, stačí, když někde uloví zajímavé korálky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
8.11.09 22:04

a ještě trochu jiná šňůra - mmch ta se dá ukončit bu´d spirálou (pružinkou), nebo koncovkou na kůži. Já raději používám koncovky, pružinky nerada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
8.11.09 22:09

a ještě jedna ukázka nanáročného zpracování krásných korálků, „Pýcha“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
8.11.09 22:12

Moc se mi to líbí :) Těším se až Ježíšek naježí pomůcky.

Já se totiž zbláznila :) S holkama jsem odpoledne sedli ke keramice a já začala dělat náš domácí originální betlém :o Mám za dnešek tři ovce, berana, ovčáka, osla (co vypadá spíš jako přerostlý zajíc), volka, Marii, Josefa a Ježíška v jesličkách. Děsně mě to bavilo :) Včera jsem šila chlopovi pouzdro na mobil.
A jsem natěšená i na korálky…

Ovšem potřebuju debordelizovat domácnost - tak zítra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
8.11.09 22:15

a snad důkaz toho, že nemusí jít o komplikovaný postup, stačí, když někde uloví zajímavé korálky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
8.11.09 22:18

Sandriku, ten náramek o více otočkách je zajímavý, já bych je spoíš propojila ve více místech více kratšími jehlami (jedna jehla na dvě otočky), než takhle, to mě nenapadlo.

Lessino - ty jsi akčňák, zbylo ti vůbec ještě něco z Betlému na dodělání?

Jinak k nářadí - pokud hodláš jen tak vyzkoušet, jak tě to bude nebo nebude bavit a dělat jen sem tam něco, tak stačí opravdu obyč elektrikářské kleště, i ty kulaté (ketlovací). Ale pokud by ses tomu chtěla věnovat víc, tak je lepší pak dokoupit nějaké lepší. Já mám teda kleště asi za 600, ale já jsem věděla, že je využiju, navíc je tam šikovná kombinace štípacích a ketlovacích, nemusím pořád prohazovat dovje kleště v ruce. Ale to uvidíš.
Prodávají se i spešl kleště na stiskací rokajl (zamačkávací rokajl, brzdičky…), ale to mi přijde jako zbytečnost, mám je, nijak mě nenadchly, takže mi tu leží ladem. To spíš přiinvestovat do ketlovacích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
8.11.09 22:28

K těm kleštím: já jsem si koupila v Baumaxu sadu 4 kleští asi za 160 korun a naprosto bohatě dostačují.
Jednotlivé kleště tam pak mají za naprosto omračující ceny klidně kolem tří stovek :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
8.11.09 22:31

Já mám v plánu koupit levnou sadu a uvidím - teda Ježíšek mi koupí (má ten můj chlop dobře zařízený, co?)

do Betlému bych chtěla ještě tři krále a nějaké další fugurky - uvidíme jak dopadnou tyhle při schnutí :) Koukněte na pastýře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
8.11.09 22:33

A ovečky :) Tu zadní dělala Adli - já ji jen trošku poopravila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
8.11.09 22:35

A ještě ten oslík a la zajoch.

Se omlouvám za OT - ale já z nich mám děsnou radost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
9.11.09 09:18

Lesi - tvoje nadšení je naprosto pochopitelný! :potlesk: postavičky jsou krásný a oslík není zajoch, neboj :wink:

Pomlenko - oni jsou na to takové ty distančníky, které se dávají v různých rozestupech, ale mě tam prostě ruší a hlavně mají moc malý počet otvorů (max 7) a dávat několik se mi nechce, Tenhle konkrétně jsem ještě zpěvnila drátkem (přehnula jsem na půl kolem prví řady a pak cik cak, vždycky konci proti sobě a na konci jsem vtáhla drátek pod korálky, není to vidět a náramek drží na pevno tvar, ale mám takhle i další náramnky a ty jsem nezpevňovala a vůbec to nevadí.

Kleště - určitě stačí na začátek levnější, já si teda nekupovala sadu (ty štípací jsem měla), jen mě napadlo, že ty ketlovací (kulatý) jsou různý kvality, kvalitnější jsou ty, který mají tenší špičky, uděláš s tím pak menší očka

… S tím betlémem jsi mě Lesi navnadila, ale sakriš, kde já na to vezmu čas? mi pro koníčky nezbývá čas na práci ańi domácnost :lol: :nevim:, ještě že si najdu čas na dítě a manžela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
9.11.09 09:58

Holky, chválím všem vaše výtvory a chápu zcela vaše zapálení :lol: .

Betlém krásný, Lesi, jak to budeš skladovat? Jo vlastně ty máš obr barák… Já si už prostorově náročné disciplíny zakazuju :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
9.11.09 10:00

Betlém půjde na léto na půdu a není tak obrovský jak na první kuk vypadá - jedna krabice to jistí :) Vešel by se mi i do našeho bývalého pidibytu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
9.11.09 11:46

Zajímavé korálky, nebo komponenty dělají hrozně moc. Tady pro ukázku - je potřeba jen korálky, jehly+nýty, komponent a zavírání.

Lesi - já si s korálky a háčkováním zabrala polovinu stolu v kuchyni :mrgreen: na skříni v obýváku mám rozložený barvy na sklo, šablony a skleničky/svícínky, vedle sedačky pak mám rozložený pletení z papíru a ve skříni zavřenou kupu výkresů, starých výrobků z keramiky a jiný poklady - já už taky nesmím nic hromadit :lol: … ale betlém - to je přeci pro děti a na Vánoce, to si obhájim :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
9.11.09 12:26

Sandriku, já rozdělovníky nějak nemusím, neoslovily mě, radši ty jehly.

Lesi - Betlém vypadá nádherně, já chci takýýýýýýý, ale kde vzít ten čas? Mám před Vánocemi nějak nabyto, chjo, dvakrát dlouhej den bych potřebovala… Nebo spíš obě děti ve škloce a já doma??

Kleště - ještě se k nim vrátím, kvalita se nepozná jen podle toho, jakjsou tenké. Obecně je lepší koupt ty, kde středem prochází „nýt“, prostě jsou ještě propojené něčím dalším, ne jen secvaklé proti sobě. Ty jsou pak pevnější a ohnou v klidu i pamťák. Ale cenově netuším, ty moje jsou na zkoušky asi fakt drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat