Korálkování?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3483
13.7.12 16:34

@Kačika to je opravdu nádherný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3483
13.7.12 16:38

Můžu se zeptat teda vás zkušených :D podle tohoto návodu navodnakulicku.kvalitne.cz paní píše:
obr. 2. Od této chvíle dodržujeme strany a vždy vlevo navlékáme sudý počet korálků ( opět se střídá malý a velký ) končící velkým korálkem, vpravo navlékáme 1 rokajl.
Toto znamená, že si mám hlídat strany od začátku? jako že si nějak označit levou stranu - např. černou fixou a i když jí budu mít provlečenou na pravé straně, pořád bude plnit funkci levé - tzn. sudý počet korálků? zkouším to na sto způsobů a prostě pořád se mi to nedaří :( mám vedle sebe max. 3 rokajly :((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
13.7.12 19:37

Vyměním slevový kupón na 15%slevu v obchůdku KORALKY.cz za balíček TOHO korálků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
13.7.12 20:01

@Kačika Brala bych spíš ten balíček rokajlu místo slevy… hahaha… nemůžu nakupovat, protože ty své zásoby už nemám kam dávat… krabice s rokajlem se neodvažuji vážit, abych byla v obraze, kolik toho mám… ale zjistila jsem, že Toho je stejně nepravidelný jako Preciosa… což mě docela zklamalo… čekala jsem od toho větší zázraky… možná ve velikosti 15 to tak není, ale moje nejoblíbenější je tak 11 a tam jsem těch „jiných“ vyřadila z malého balíčku docela dost…
Ale vážně, slevu bych brala, ale zakázala jsem si nakupovat nejméně do konce prázdnin… v červnu jsem se nějak rozohnila a přehnala to, takže mám stopku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
13.7.12 20:10

@Regina Hero to znám, měla jsem se stěhovat do zahraničí a jediné co bylo v mých zavazadlech byly korálky a materiál na tvoření a stejně bych si za zavazadla musela pěkně připlatit takže by se mi to nevyplatilo tahat to sebou, jenže jsem se dozvěděla 10dni před odjezdem, že jsem v 18tt :lol: tak jsem nejela nikam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
13.7.12 20:12

Já šiju z TOHO 12 a ty jsou celkem pravidelné, jen jsem narazila na matné černé a ty jsou hrozne …ale povětšinou dávám přednost Preciosa Ornela…jen mě mrzí že se tady pak nedá koupit stejná barva…a člověk lítá jak blbec a stejně nic nesežene :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
17.7.12 19:26

Tak ještě sem hodím nejčerstvější kousky… bláznivé letní naušnice, jednu růžovou vážku na dívčí krček a obšívaný kabošon… fotky zatím jen z mobilu, ale aspoň nějaké… s těma naušnicema se mi ani nechce loučit, nejraději bych si je nechala všechny pro sebe… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3483
20.7.12 11:13

@Regina Hero teda to jsou krásy :) já jsem s kuličkama stále na mrtvém bodě, teď se mi toho sešlo hodně, že se ke korálkům vůbec nedostanu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
24.7.12 22:29

Dobrý večer všem fanynkám korálkováni :mavam:

našel by se tu někdo, kdo by mi mohl poradit, jak připevnit koncovku na šatonový řetěz? Za každou radu, případně fotodokumentaci, předem děkuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
24.7.12 23:08

@Jenny86 Tak s tím jsem zatím nepřišla do styku, ale když sem hodíš fotku, třeba to nějak vykoumáme… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
24.7.12 23:45

@Jenny86 já bych použila zamačkavací rocajl a pak kalotu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
24.7.12 23:49

Myslím, že zamačkávací rokajl se tam nedá dát… jestli mě paměť neklame, tak jsou to jednotlivé kamínky v lůžkách spojené jen tím kouskem mezi sebou, není to navlečené na nějakém lanku, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
24.7.12 23:52

Našla jsem toto… http://www.ceske-koralky.cz/…tonovy-retez

Takže předpokládám, že ty dva zobáčky se zacvaknou mezi posledním a předposledním kamenem? A ten kroužek je jako konec, do kterého se přidělá očko se zapínáním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
25.7.12 03:24

Páni, nečekala jsem, že mi dnes ještě někdo odpoví :D
Ty zobáčky jsou bohužel natolik úzké, že se mezi ty kamínky nevejdou :( Zkoušela jsem ho připevnit i před poslední kamínek, což by šlo, ale kamínek je natolik veliký, že mi díky němu kouká jen polovina očka :( A větší koncovky se bohužel sehnat nedají… Nemáte někdo nějaký chytrý nápad? Jinak tady jsou fotky koncovek a šatonového řetězu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3483
2.8.12 17:38
@Kačika píše:
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/…977854_n.jpg
tak já dělám takovou.-) jinak jsem schopna to naučit dělala jsem lektorku

Můžu se zeptat jak udělat z kuličky náušnici? mám doma ketlovací jehly, koukám na netu, že existuje ještě ketlovací nýt, tak to bude asi ono že. Mám tedy kuličku z korálků s prázdným středem. nebo jestli se tam dá dát jednoduše očko někam mezi korálky? já se omlouvám za vyjadřování, ale to dělá nejspíš to vedro :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat