Korálkování?
- Fotoalbum (68)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Opravdu? Tak to se mi nastesti jeste nikdy nestalo. Zatim mam se Stoklasou jen dobre zkusenosti, ale verim, ze se samozrejme toto stane. Je fakt, ze tam nakupuji predevsim koralky, ty maji opravdu krasne. Komponenty hodne nakupuji na fleru. Nekteri prodejci maji vyhodne akce a zbozi pak prijde velmi levne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ellen.k já nakupuji komponenty hlavně u KAMPET maji obchod jak na fleru tak fe frydku na kostikovem namesti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačika píše:
http://img.fler.cz/…37nirr-b.jpg
nesu novinku
http://img.fler.cz/…mymj6p-b.jpg?…
teda to musí být pěkná piplačka co? a ještě si to představim z nejmenších rokajlů a jde na mě hrůza ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak já se jdu pochlubit též s pár výtvory a opět dotazem jak udělat kytičku
nevíte někdo jaký je to steh, co použít za návlekový materiál? http://www.fler.cz/…lasu-1740731
a jaké jsou vaše zkušenosti s nymo nití? zatím pracuji s drátkama, vlascema a teď jsem vyzkoušela i monofilovou nit, jenže ta blbě utahuje a obšívaná kulička mi s tím teda nejde… četla jsem že to nymo je dobré, ale zas že se i trhá, tak nevím zda do toho jít..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@barvik jj piplacka to byla.-) ale kdyz te to bavi, jen se nesis ztratit v navodu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahooj, můžu se přidat? Začala jsem vyrábět teprve nedávno. Dělám hlavně naušnice a někdy perlové náhrdelníky. Postupem času chci zkusit i něco víc ![]()
- Citovat
- Upravit
Teda holky, já jen tak nakoukla ale je to nádhera. Jste moc šikovné…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, poradíte mi? Když chci udělat nějaký náhrdelník a jednotlivé korálky ohraničit zamačkávacím rokajlem. To se pak nějak zabrušuje, aby to nedrápalo do krku nebo jsou nějaké jiné specielní rokajly??
Děkuji za radu.
- Citovat
- Upravit
@sandrik píše:
a ještě mě napadlo, že kromě techniky ketlování jsou i šperky tkané (na stávku), šité, na lanku, nebo tzv. motanice na vlasci, korálky na kůžičkách, šňůrkách nebo stužkách, no je toho spoustato pak potřebuješ ještě pevnou nit (nejlíp Nymo nit, prodává se v bílé nebo černé barvě), korálkářskou jehlu (je velmi tenká), lanko (různé barvy, tloušťky, doporučuju nebrat to nejtenší, láme se a nedrží tvar), pak potřebuješ kaloty (na ukončení vlasce, lanka) a zamačkávací rokajl (malé kovové kroužky, které ti udrží korálek, kalotu, prostě cokoliv, na místě, kde potřebuješ), na kůži a stužky je pak speciální koncovka
Koukni do kteréhokoliv e-shopu (dost přehledný je Na Spirále) a tam pak uvidíš, co který název znamená. Když to pak vidíš, pochopíš líp, co k čemu je potřeba. Vím, že to takhle vypadá, že je toho spousta, ale to se opravdu jen zdá
Pokud jsi alergik, tak se dají sehnat víceméně všechny komponenty ve stříbře nebo chirurgické oceli.
ty jo, to je detailní info. oživuji diskuzi. začíná tu někdo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já spíš dočasně skončila
… neni kdy a je potřeba výhledově projít zásoby a dokoupit základní komponenty, ale kdybys měla dotazy, tak poradím pokud budu umět ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sandrik píše:
Já spíš dočasně skončila… neni kdy a je potřeba výhledově projít zásoby a dokoupit základní komponenty, ale kdybys měla dotazy, tak poradím pokud budu umět
Díky, kdyžtak se ozvu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ellen.k Ja se stoklasou moc spoojena nejsem…kdyz jsem si koupila magneticke zapinani tak se mi ze 3ks vda jeste pri siti k naramku rozpadly a ten treti bvydrzel asi tyden na naramku…sklenene koralky tam maji cinske, jedine co je tam pekne jsou plastove koralky ty maji v nahdernych barvach. komponenty taky cina…z niklem
ale jinak tam maji levno