Kornelije - šetření 2020
- Fotoalbum (6175)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Adull píše: Více
Ani ne… Nám vyhovuje takový ten nastavený režim, snídaně, oběd, večeře..
Když mám chuť tak si koupím třeba džus, a nalijí si jednu skleničku, nebo si vezmu čokoládový bonbon co jsem ted dostala na den matek..
Už jsem to tady psala, nechodíme do lednice nebo spajzky jenom tak pro něco… Není důvod…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Menton píše: Více
Ta pointa byla, ze kazdy to ma jinak. Bohuzel mam hodne stresu a totalne zrelaxuju opravdu jen tak. Ani nevim proc. Proste jak vyjedu z mesta a vjeddu do lesu, stromy houstnou, uplne fyzicky citim, jak ze mne vsecho pada. Kdekoliv v civilizaci to tak perfektni neni.
Nekomu jinemu zase bude dobre tam, kde i to kafe za nej udelaji a hrnek umyjou…muzu byt jen rada, ze to ma asi vetsina lidi jinak, by v tech lesich bylo narvano
(nekecam, kdyz byl lockdown, Adirondack se dost zaplnil, byla to snad jedina povolena aktivita
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Menton píše: Více
Mala firma? Na sve a detske navstevy doktrou a nemocenske mam 96 hours of sick leave tedy placeneho volna rocne, ja je vubec ani nehlasim, stejne skoro nemam, takze se mi vse prevadi do dalsiho roku. Az jednou odsud zmizim, muzu to darovat ( Sick Leave Pool).
ALe kdybych treba vsechny hodiny vycerpala a dalsi potrebovala, dal to spada bud do neplacenho volna nebo kdyby treba dite onemocnelo, musi me nechat doma (Family and Medical Leave Act) a prave z toho Sick Leave Pool bych to mela dal placene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka_Hal píše: Více
96 hodín, to je cca 12 dní? U nás na návštevu lekára mám 7 dní, na sprevádzanie ďalších 7 dní. Slobodné matky majú ďalších 7 dní. Ja vyberiem možno 5, zvyšok mi prepadne. Keby som minula a potrebovala, tak voľno alebo dovolenka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To máte dost omezené. Tady jsou návštěvy lékaře neomezené co do počtu, ale vždy to musi být na nezbytně nutnou dobu. Většinou to zaměstnavatele řeší nějakým paušálem. Např u dcery mají 6 hodin na den a okres a stačí potvrzení od lékaře, že tam dotyčný byl, není třeba uvádět čas. Na lékaře mimo okres má celý den. Počet dní není omezený.
K tomu má 5 dnů sick days, kdy může zůstat doma bez potvrzení lékaře za plny plat, a 6 týdnu placené dovolené za 100% průměru.
Běžná zakonná placená nemocenská je maximálně 380 dnů pro všechny bez ohledu na zaměstnání, ale ta je za méně peněz za každý den, zato jsou počínaje 15.dnem nemoci placené i víkendy svátky, prostě každý kalendářní den
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S dítětem nebo jiným rodinným příslušníkem k lékaři taky neomezeny počet dnů na nezbytně nutnou dobu.
S nemocným dítětem doma 9 dnů za 60%. Pak neomezeně, ale bez peněz.
No ještě je dlouhodobé ošetřování, tam jsou trošku jiné podmínky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adresa píše: Více
Svobodné matky s rozvedené 15 dni. Samoživitel prostě 15 dní paragrafu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka_Hal píše: Více
Chápu, já mám. les bohudík za domem, takže chodím na svižnou procházku každý den. Takový relax v polední pauze.
Hory miluju, bohužel je tam víc a víc lidí, kteří se často v přírodě moc chovat neumí.
Doufám, že mi zdraví letos dovolí si aspoň užít nějakou delší túru na Šumavě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj ![]()
Letos se mi zdá, že asi zmrznu, protože je polovina května a počasí teda hrozné, bude to letos ještě vůbec lepší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tools píše: Více
Letos je jaro super, ideál, navíc teď několik dnů pršelo, aspoň u nás, co víc si od jara přát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit