Kornelije - šetření 2019
- Fotoalbum (248)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@coninka píše:
Já trochu nechápu, jak to, že děti nejedí ve škole.. Co když mají odpoledku??
Tak jsou i ZŠ, kde zvládají poskládat rozvrhy tak, že odpoledku mají až deváťáci a třeba jen jednou týdně. Ale v tom případě děti končí okolo 13:30. Další varianta je, že bydlí blízko školy a na oběd si dojdou domů a vrátí se do školy. Ovšem ty náklady jsou opravdu nesmyslné, stejně jako ten jídelníček. Kornelije sice za těch X let diskuzí dala skutečný jídelníček jen na pár dnů, ale z nich děti měly k svačině např. ovocnou müsli tyčinku + banán nebo čoko srdíčka s kokosem + jablko. Opravdu si neumím představit patnáctileté dítě, jak vydrží dejme tomu 7-14h o jedné tyčince a banánu, a i tak to ukrojí z rozpočtu dost. Já chápu, že se dá levně vařit (když někdo kupuje procházející zlevněné maso, tak i jídla z masa), ale třeba konkrétně ty svačiny pro děti podle mě nejdou dlouhodobě dělat pod 15Kč za jednu svačinu (což je třeba jeden levný jogurt + kousek pečiva + jeden kus ovoce), tzn. 45Kč za tři děti. A myslím, že právě ty svačiny Korneliji udělaly čáru přes rozpočet, když v září nadšeně chtěla sdílet nákupy a jídelníčky - zjistila, že ty položky jako tyčinky/srdíčka/jogurty jí to dost kazí.
Já mám jen 2 děti školkového věku, ale jen za jejich jídlo ve školce zaplatím měsíčně třetinu Kornelčina rozpočtu na jídlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe píše:
Ja jsem o tom slysela. Akorat jsem si myslela, ze to je matky v nouzi, charita, ne pro normlani lidi, co si muzou dovolit normlani obleceni…
Ved tym ze kupis prispejes na charitu. Alebo som to zle pochopila?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@coninka ja mam prvaka a piatacku a obedy by sme tiez mohli odhlasit. Syn konci najneskor 12.25 (2 dni v tyzdni), ostatne dni uz o pol 12 a piatacka ma najdlhsie vyucovanie do 13.15 (tiez len 2× v tyzdni). Inac kazdy den konci 12.25. Syn chodi na obedy lebo ostava v druzine a dcera niekedy ide rovno na trening zo skoly. Tak aby nesla hladna. Ale so sytou desiatou by kludne mohli mat obed okolo 13 doma a skolske obedy by sme nepotrebovali
Aj tak si nemyslim ze su tie obedy nejake extra dobre.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děvčata v Albertu je od středy v akci bio kokosový olej za 50,– Kč a bio arganový sirup za 60,– Kč.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše:
Děvčata v Albertu je od středy v akci bio kokosový olej za 50,– Kč a bio arganový sirup za 60,– Kč..
Kde jsi to nasla, prohledla jsem letak a nic takoveho jsem nenasla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rodinka4 píše:
Ved tym ze kupis prispejes na charitu. Alebo som to zle pochopila?
Mozna. Ale podle me je to primarne pro lidi, kteří si nic lepšího nemuzou dovolit …Tech par korun na charitu je nejspis nevytrhne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pionyrka píše:
Kde jsi to nasla, prohledla jsem letak a nic takoveho jsem nenasla.
V novém letáku..
.ale musí to být hypermarket..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe píše:
Mozna. Ale podle me je to primarne pro lidi, kteří si nic lepšího nemuzou dovolit …Tech par korun na charitu je nejspis nevytrhne.
Ono nech bejt…u nás za to měsíčně utrželi kolem 5-10 000,– a za to koupili třeba plenky pro matky v nouzi a nebo když se sešli fakt pěkný hračky,dali stranou a dali je rodinám v azylu.
Já tam objevila pokladů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše:
Děvčata v Albertu je od středy v akci bio kokosový olej za 50,– Kč a bio arganový sirup za 60,– Kč..
Sakrys a ja ho koupila za 120. Mazu jim malickeho po koupani to je teda rozdil,asi si ho stejne koupim,hned je pryc.diky moc za tip!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe píše:
No ja taky myslela, ale tyhle lidi toho moc nekoupi a ostatni ano, navic tam veci i hoooodne nosi darovat k prodeji i hracky, sperky atd tak jsou radi ze prijdou. Navic ja takhle nakupuji i z presvedceni,je to ekologicky i ekonomicky vyhodne,myslim sekace obecne toci se pak veci dokola a nevyhazuji se
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije píše:..jestli nic jiného nevymyslim tak nejspíš balíček - káva, čaj, bonbóny..
Hele a ja kdyz mel muj doktor narozky nebo svatek jsem mu vzdycky koupila treba stavu z goji a susene ovoce ve zdravce,protoze prave vina a alkoholu se vzdycky seslo spousta a kafe uz jsme rozdavaly po rodine jak to slo,navic je taky v duchodu a neco zdraveho se hodi.takze lahvinka byla ale zdrava. Vetsinou to dopadlo tak ze jsme si ji nechali v ordinaci a rano pred praci si daly panaka stavy z goji na zdravi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mokuty píše:
No ja taky myslela, ale tyhle lidi toho moc nekoupi a ostatni ano, navic tam veci i hoooodne nosi darovat k prodeji i hracky, sperky atd tak jsou radi ze prijdou. Navic ja takhle nakupuji i z presvedceni,je to ekologicky i ekonomicky vyhodne,myslim sekace obecne toci se pak veci dokola a nevyhazuji se
Ale ja take chodim do sekace, koneckoncu se tam castou najdou lepsi kousky nez v retezcich (minimalne kvalitou), ale tohle ma byt podle me charita pro nemajetne… aspon podle toho, co jsem slysela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe U nás je taky takový obchod, a je opravdu myšlen tak, jak píše mokuty. Pak existuje sociální šatník, ten je určen pouze lidem v nouzi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe píše:
Ale ja take chodim do sekace, koneckoncu se tam castou najdou lepsi kousky nez v retezcich (minimalne kvalitou), ale tohle ma byt podle me charita pro nemajetne… aspon podle toho, co jsem slysela.
Tak ale kolko potrebuju socialne slabsi tych siat? Skor sa im naozaj zide ked za utrzene peniaze sa im nakupia aj ine veci. V kazdom pripade pekna myslienka. Ja som leniva triedit a vyhadzovat veci, a toto by ma zrovna vedelo namotivovat. Mam drahe kusky co uz nikdy neobleciem. Niekoho by potesili a este aj niekomu financne pomohly. U nas taketo zial nie je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rodinka4 píše:
Tak ale kolko potrebuju socialne slabsi tych siat? Skor sa im naozaj zide ked za utrzene peniaze sa im nakupia aj ine veci. V kazdom pripade pekna myslienka. Ja som leniva triedit a vyhadzovat veci, a toto by ma zrovna vedelo namotivovat. Mam drahe kusky co uz nikdy neobleciem. Niekoho by potesili a este aj niekomu financne pomohly. U nas taketo zial nie je
Tak takove obleceni se hazi do kontejneru na textil, ne? Nakonec je to nejspis stejne z nej… Ja znam rodinu, co chodi nakupovat do takového obchodu, mají sedm deti… Nic dražšího by si nemohli dovolit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit