Kornelije - šetření 2019
- Fotoalbum (248)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@malákráličice píše:
@kornelije Kde je takovy Kaufland? A co to bylo ta jogurt?
Akční leták v Kauflandu.. jogurt bílý holandia.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
@kornelije Nesnáším Kaufland a ani nemám možnost tam jet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kornelije Nic, asi neušetřím. Tvoje řeči o jídle pro rodinu za 150Kč na den jsou stejně science fiction. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
Tak 10 kil ti klidně pošlu
Stačí 5kg jím i v noci takže to doháním docela rychle. Zítra upecu pernik a pěkně do sebe nafedruju cukry i ty jsou třeba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
@kornelije Nic, asi neušetřím. Tvoje řeči o jídle pro rodinu za 150Kč na den jsou stejně science fiction.
Já ale nemůžu za to že ty nenakupujes akční věci v Kauflandu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman
Zhubly?? Pokud myslíš ženy, tak 4 rohlíky za dopolko + bábovka k tomu-figure moc nepospějí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uff, sbaleno.. teď jí odvezeme a po návratu domů začnu dopisovat jídelníček, nákupy, videa…
.. těším se..
Paaa ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rodinka4 píše:
@kornelije tu ciastku budes musiet urcite prehodnotit, ja som dnes mala lacný den a ked som to prepocitala, tak sa vlezieme do 240 Kc, je nas tiez 5 ksPri 5 osobach je 6000 Kč na mesiac podľa mňa veľmi veľmi slušný výkon, takže pod tuto ciastku by som sa ani nesnazila dostavat
R: chlieb, sardinkova natierka, caj
D: jablka, mrkva
O: šošovicova polievka s hribami, kapustove strapacky
Ol: puding
V: brokolicovy krem s opecenym chlebom
Pokiaľ sa človek dostane do finančnej tiesni a nemá inú alternatívu, tak tento jedálny lístok dokážem pochopiť. Ak však niekto škrtí rozpočet na stravu v snahe ušetriť na kvalite, potom sa mi rozum zastavuje
Som skôr za rozumné hospodárenie. To u mňa znamená, že variť aj jednoduché a lacné jedlá, ale dopriať si aj ryby, mäso, mliečne výrobky, ovocie a zeleninu. Varím často a zhruba toľko, aby sme to zjedli a jedlo sa nevyhodilo. Pani, ktorá uviedla jedálny lístok na celý deň - zhruba toľko zje môj 15 ročný syn, ktorý je vo vývine a športuje k obedu (2 taniere polievky, druhé hlavné jedlo, za tým puding, koláč, ovocie, čokoľvek
. Za hodinu sa točí do chladničky zasa
......... ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@majkakajka píše:
Pokiaľ sa človek dostane do finančnej tiesni a nemá inú alternatívu, tak tento jedálny lístok dokážem pochopiť. Ak však niekto škrtí rozpočet na stravu v snahe ušetriť na kvalite, potom sa mi rozum zastavujeSom skôr za rozumné hospodárenie. To u mňa znamená, že variť aj jednoduché a lacné jedlá, ale dopriať si aj ryby, mäso, mliečne výrobky, ovocie a zeleninu. Varím často a zhruba toľko, aby sme to zjedli a jedlo sa nevyhodilo. Pani, ktorá uviedla jedálny lístok na celý deň - zhruba toľko zje môj 15 ročný syn, ktorý je vo vývine a športuje k obedu (2 taniere polievky, druhé hlavné jedlo, za tým puding, koláč, ovocie, čokoľvek
![]()
. Za hodinu sa točí do chladničky zasa
.........
ano a to je dlouhodoby spor s Kornelii. Nikdo neveri, ze detem ve vyvinu to staci.
No, aspon ta jedna slecna se ted naji v laznich. To bude mesic hojnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@majkakajka samozřejmě, že je to sci-fi… navíc někdy to jsou šílené blafy
Ale možná se už Korny poučila ze svých předchozích diskuzí a nabídne něco sofistikovanějšího
chvíli jí to nové uživatelky budou žrát i s navijákem a pak přijdou ke stejnému závěru jako v těch ostatních diskuzích - že je to prostě blbost na entou, že jedí jídlo, z kterého se nemají šanci zasytit, že jedí jak vrabci (včetně muže), že mají všechno příděl a že to ve finále stejně do 150,– nebude
Nakonec nechá diskuzi zamknout, páč se začne cítit dotčeně, že po ní všichni chtějí, aby dělala to, co slíbila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak holky ja teď udělala nákup na rohlíku. Mám to do neděle a jsem v tom za 2400,– bez drogerie. Mám tam ovšem králíci maso, rybu, hovězí, kvalitní jogurty zeleninu ovoce atd. Jako 150,– na den
By jsme lezli po zdi hlady celá rodina. O kvalitě nemluvě. Jsme 4 dva dospělí a dvě děti. Dals jsem si limit cca 3000,– na týden a mám co dělat abych se vešla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@majkakajka To znám, kluci v pubertě jsou jak popelnice. Když byl nejstarší manželův kluk v pubertě, tak stačil mezi obědem, večeří a druhou večeří sníst ještě půl bochníku chleba s něčím. V práci se mohli umlátit smíchy, jak každý den vláčím 2 tašky plné jídla. Teď je v pubertě dcera a nesní ani pětinu. Dnes snídaně banán a bílý jogurt (asi 2 polévkové lžíce), svačina kaiserka s luštěninou pomazánkou a rajče, k obědu sójový guláš s těstovinami (toho sní 1 spíš menší porci, je vegetarián). Odpoledne nevím, většinou ovoce, zelenina, tvaroh. Večer guláš od oběda. Pro mladýho by to bylo tak na 1 jídlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila pravda, přesně jak jsi to napsala.
Mě by docela zajímalo paní vidět v reálu a pozorovat jak opravdu hospodaří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle je sileny, nechapu to. Na jidle se nema setrit, kor pro deti. Co je vlockova polivka?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit