Korpusy
- Otevřená skupina
Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Vřele doporučuju mramorový korpus, dělala jsem dvakrát a pokaždé se podařilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ho dělala taky, a všem moc chutnal (tady by měl být nějaký olizovací smajlík
. Jen ta zdržovačka, než se to po lžících nakydá do formy
.
Inspiraci čerpám na maminčiných receptech.
Ale doporučuju, moc dobrý. A jedna moje prácička
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tenhle korpus jsem taky pekla - vlastně coby můj první dort vůbec a neměl chybu,chuťově výborný,sice patlačka se střídáním lžic,ale výsledek stojí za to a všichni si mysleli,že jsem to dělala špejlí
a s tipem od Lesi prolít ho kávou mňam.Takže další bude zas tenhle ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
taky se k vám přidám nedávno jsem dělala dort kamarádce pro manžela.Jelikož má rád čokoládu a vše čokoládové zkusila jsem ten mramorový dort,ale obrácerně.Takže jsem dávala dvě lžíce kakaové hmoty a lžíci světlé hmoty.Taky to nevypadalo špatně kamarádce se to moc líbilo a mě taky.bohužel foto nemám .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
našla jsem plno receptů na korpus ale nikde na jak jsou velkou formu ![]()
dělala jsem tento:
250g pol mouky
200g moučky
6vajec
6 lžic horké vody
kypr
dala do formy kulaté průměr 27cm
mám korpus nízkej,je to dostatečné množství nebo jsem prostě kopyto ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Judycum píše:
Vřele doporučuju mramorový korpus, dělala jsem dvakrát a pokaždé se podařilo.Mramotový korpus
Pokouším se oživit diskusi.Zajímalo by mě,jestli se těsto vrší pořád na sebe a pak se to rozteče nebo dokolo od středu formy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pěkný den všem ![]()
Prosím SOS ![]()
Včera jsem dělala dort a někde stále dělám chybu. Snažila jsem se postupovat přesně podle návodu, ale stejně mám korpus propadlý a i po hodině pečení (dle receptu se má péci 20min
) se mi zdá, že není zcela dopečen.
Měla jsem 2 recepty:
První:
240g hl.mouky
240g cukr krupice
6 vajec
6 lžic oleje
Druhý:
7 zarovnaných lžic pol.mouky
5 vrchovatých lžic m.cukru
5 vajec
5 lžic studené vody
Snažila jsem se hodně vyšlehat bílky s cukrem, pak přidat žloutky (vodu, olej) a nakonec lehce vmíchat mouku. Ale stejně to nedopadlo podle mých představ.
Neporadíte kde dělám chybu?
Zkoušela jsem osvědčené recepty, dort sice vyšel - ale musela jsem místo jednoho korpusu dělat dva (byl dost nízký a asi bych ho ani 3× neprokrojila).
Měl to být obyčejný, jednoduchý potahovaný narozeninový dort (zdobení mi moc nejde, tak jsem to vyřešila jedlým papírem).
Pokud někdo odpoví - předem díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marpe píše:
Pěkný den všem![]()
Prosím SOS
Včera jsem dělala dort a někde stále dělám chybu. Snažila jsem se postupovat přesně podle návodu, ale stejně mám korpus propadlý a i po hodině pečení (dle receptu se má péci 20min) se mi zdá, že není zcela dopečen.
Měla jsem 2 recepty:První:
240g hl.mouky
240g cukr krupice
6 vajec
6 lžic olejeDruhý:
7 zarovnaných lžic pol.mouky
5 vrchovatých lžic m.cukru
5 vajec
5 lžic studené vodySnažila jsem se hodně vyšlehat bílky s cukrem, pak přidat žloutky (vodu, olej) a nakonec lehce vmíchat mouku. Ale stejně to nedopadlo podle mých představ.
Neporadíte kde dělám chybu?
Zkoušela jsem osvědčené recepty, dort sice vyšel - ale musela jsem místo jednoho korpusu dělat dva (byl dost nízký a asi bych ho ani 3× neprokrojila).Měl to být obyčejný, jednoduchý potahovaný narozeninový dort (zdobení mi moc nejde, tak jsem to vyřešila jedlým papírem).
Pokud někdo odpoví - předem díky
Ahoj jsem cukrářka a od babičky mám tento recept na 1 vejce 5dkg polohrubé mouky,5dkg cukru krupice a 2 lžíce horké vody.Na normální vormu 24 cm mi stačí 4 vejce nebo můžeš dát 5.Vejce šlehám s cukrem a pak přidávám za stálého šlehání vodu a šlehám přibližně půl hodiny dokud se nezačnou tvořit jakoby rýhy,když projedeš prstem poznáš co myslím a pak opatrně vmíchat mouku střídavě s olejem(někdy ho nedávám).Tak zkus tento recept nebo jen jeho postup.Hodně zdaru při pečení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A že ho máš nedopečený?Nebouchla jsi si omylem troubou?Napadá mě,že se ti spíš mohl srazit.Nevěž hlavu,já peču docela dlouho a taky se mi někdy něco nepodaří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mazlucha píše:
A že ho máš nedopečený?Nebouchla jsi si omylem troubou?Napadá mě,že se ti spíš mohl srazit.Nevěž hlavu,já peču docela dlouho a taky se mi někdy něco nepodaří
Předně díky za recept, za 14 dní bude další příležitost vyzkoušet - druhá dcerka má narozeniny.
Troubu jsem ani neotevírala a přes sklo viděla jak korpus nejprve krásně vyběhl a spadl.
Asi nemám správně vychytanou teplotu pečení, mám el. troubu a pekla jsem na 150-160'C.
Tak vyzkouším a uvidíme. Jinak se pochlubím až vyfotím dort se svíčkou - nahoře v diskusi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marpe píše:Mazlucha píše:
A že ho máš nedopečený?Nebouchla jsi si omylem troubou?Napadá mě,že se ti spíš mohl srazit.Nevěž hlavu,já peču docela dlouho a taky se mi někdy něco nepodaříPředně díky za recept, za 14 dní bude další příležitost vyzkoušet - druhá dcerka má narozeniny.
Troubu jsem ani neotevírala a přes sklo viděla jak korpus nejprve krásně vyběhl a spadl.
Asi nemám správně vychytanou teplotu pečení, mám el. troubu a pekla jsem na 150-160'C.
Tak vyzkouším a uvidíme. Jinak se pochlubím až vyfotím dort se svíčkou - nahoře v diskusi
150-160 je málo,já peču na 200 a pak snižuju na 180
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mazlucha píše:Marpe píše:150-160 je málo,já peču na 200 a pak snižuju na píše: VíceMazlucha píše:
A že ho máš nedopečený?Nebouchla jsi si omylem troubou?Napadá mě,že se ti spíš mohl srazit.Nevěž hlavu,já peču docela dlouho a taky se mi někdy něco nepodaříPředně díky za recept, za 14 dní bude další příležitost vyzkoušet - druhá dcerka má narozeniny.
Tak vyzkouším a uvidíme. Jinak se pochlubím až vyfotím dort se svíčkou - nahoře v diskusi
Aha, tak asi v tom bude zakopaný pes. Díky moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poprvé budu péct narozeninový dort a chtěla bych, aby byl korpus takový mokrý, hutný, doufám, že víte jaký mám na mysli
Nějaký osvědčený recept? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- kubmaja02 , 8.12.24 12:50
- Emma24 , 31.3.23 17:42
- negra , 16.6.21 22:10
- 2424 , 15.1.21 19:20
- Olejnicka , 25.9.20 16:50
- Aduš8 , 23.6.20 12:02
- Karlíkovka , 21.1.20 07:27
- Matýsek21 , 11.4.19 14:19
- LadyLada , 24.2.19 14:03
- Ennny , 13.2.19 09:56
- Martasek001 , 14.7.18 20:01
- tedeira , 13.5.18 13:08
- Kattynka89 , 13.5.18 01:59
- Klopotkova , 15.2.18 22:14
- Marketa1976 , 15.1.18 00:33
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Zvlastni pocity v 38tt. Je to normalni?
- 20.5.26 13:13
- Neboj
- 5
Zánět středního ucha - miminko 7měs
- 20.5.26 13:14
- Mina Titivu
- 5
Trhání sedmiček - vytrhnout je, i když...
- 20.5.26 10:11
- BohunkaP
- 3
6., 7. nemoc - jistota bude až se syn osype?
- 20.5.26 12:02
- citlivaduse
- 3
Maskulinní muž - ano nebo ne?
- 20.5.26 13:24
- Livius Titus
- 37
Přítel lže, ztráta důvěry...mám zůstat?
- 20.5.26 12:42
- pisisvori
- 23
Eri beach and village, Kréta - prosím o radu
- 20.5.26 11:10
- Anonymní
- 7
Předbíhání ve frontě v LIDLu
- 20.5.26 12:46
- Silverine247
- 51
Vykašlávání krve - je to ok?
- 20.5.26 11:53
- alialiali
- 27
Předčasné ukončení stavebního spoření
- 20.5.26 10:29
- cecetka
- 8
Nové příspěvky
Jak dát najevo zájem mladšímu muži?
- 20.5.26 13:26
- Jazmine
- 73
Maskulinní muž - ano nebo ne?
- 20.5.26 13:25
- pisisvori
- 38
Milenky sem nová diskuze
- 20.5.26 13:25
- Adull
- 106401
Snažení 2026
- 20.5.26 13:24
- Výbojka
- 1237
Panický strach z nevěry
- 20.5.26 13:16
- Černá Madonna
- 44
Čím vás kdy nejvíce naštvala návštěva u...
- 20.5.26 13:15
- KKubula
- 138
Zánět středního ucha - miminko 7měs
- 20.5.26 13:14
- Mina Titivu
- 5
Zvlastni pocity v 38tt. Je to normalni?
- 20.5.26 13:13
- Neboj
- 5
Seznamka Elite Date - zkušenosti?