Korpusy

• Otevřená skupina

Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

9867
3.11.09 09:48

Korpusy

Aneb jak na ně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5021
3.11.09 09:59

Vřele doporučuju mramorový korpus, dělala jsem dvakrát a pokaždé se podařilo.

Mramotový korpus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
3.11.09 19:16

Já ho dělala taky, a všem moc chutnal (tady by měl být nějaký olizovací smajlík ;)). Jen ta zdržovačka, než se to po lžících nakydá do formy :roll:.

Inspiraci čerpám na maminčiných receptech.

Ale doporučuju, moc dobrý. A jedna moje prácička :oops:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7053
4.11.09 23:04

Tenhle korpus jsem taky pekla - vlastně coby můj první dort vůbec a neměl chybu,chuťově výborný,sice patlačka se střídáním lžic,ale výsledek stojí za to a všichni si mysleli,že jsem to dělala špejlí :-D a s tipem od Lesi prolít ho kávou mňam.Takže další bude zas tenhle :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
15.7.10 21:54

Ahoj

taky se k vám přidám nedávno jsem dělala dort kamarádce pro manžela.Jelikož má rád čokoládu a vše čokoládové zkusila jsem ten mramorový dort,ale obrácerně.Takže jsem dávala dvě lžíce kakaové hmoty a lžíci světlé hmoty.Taky to nevypadalo špatně kamarádce se to moc líbilo a mě taky.bohužel foto nemám .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
18.2.11 19:12

našla jsem plno receptů na korpus ale nikde na jak jsou velkou formu :cert:
dělala jsem tento:
250g pol mouky
200g moučky
6vajec
6 lžic horké vody
 kypr

dala do formy kulaté průměr 27cm

:cert: mám korpus nízkej,je to dostatečné množství nebo jsem prostě kopyto :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
30.3.11 18:10
Judycum píše:
Vřele doporučuju mramorový korpus, dělala jsem dvakrát a pokaždé se podařilo.Mramotový korpus

Pokouším se oživit diskusi.Zajímalo by mě,jestli se těsto vrší pořád na sebe a pak se to rozteče nebo dokolo od středu formy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
22.4.11 09:00

Pěkný den všem :kytka:

Prosím SOS :oops:
Včera jsem dělala dort a někde stále dělám chybu. Snažila jsem se postupovat přesně podle návodu, ale stejně mám korpus propadlý a i po hodině pečení (dle receptu se má péci 20min :zed: ) se mi zdá, že není zcela dopečen.
Měla jsem 2 recepty:

První:
240g hl.mouky
240g cukr krupice
6 vajec
6 lžic oleje

Druhý:
7 zarovnaných lžic pol.mouky
5 vrchovatých lžic m.cukru
5 vajec
5 lžic studené vody

Snažila jsem se hodně vyšlehat bílky s cukrem, pak přidat žloutky (vodu, olej) a nakonec lehce vmíchat mouku. Ale stejně to nedopadlo podle mých představ.
Neporadíte kde dělám chybu?
Zkoušela jsem osvědčené recepty, dort sice vyšel - ale musela jsem místo jednoho korpusu dělat dva (byl dost nízký a asi bych ho ani 3× neprokrojila).

Měl to být obyčejný, jednoduchý potahovaný narozeninový dort (zdobení mi moc nejde, tak jsem to vyřešila jedlým papírem).

Pokud někdo odpoví - předem díky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
22.4.11 11:33
Marpe píše:
Pěkný den všem :kytka:

Prosím SOS :oops:
Včera jsem dělala dort a někde stále dělám chybu. Snažila jsem se postupovat přesně podle návodu, ale stejně mám korpus propadlý a i po hodině pečení (dle receptu se má péci 20min :zed: ) se mi zdá, že není zcela dopečen.
Měla jsem 2 recepty:

První:
240g hl.mouky
240g cukr krupice
6 vajec
6 lžic oleje

Druhý:
7 zarovnaných lžic pol.mouky
5 vrchovatých lžic m.cukru
5 vajec
5 lžic studené vody

Snažila jsem se hodně vyšlehat bílky s cukrem, pak přidat žloutky (vodu, olej) a nakonec lehce vmíchat mouku. Ale stejně to nedopadlo podle mých představ.
Neporadíte kde dělám chybu?
Zkoušela jsem osvědčené recepty, dort sice vyšel - ale musela jsem místo jednoho korpusu dělat dva (byl dost nízký a asi bych ho ani 3× neprokrojila).

Měl to být obyčejný, jednoduchý potahovaný narozeninový dort (zdobení mi moc nejde, tak jsem to vyřešila jedlým papírem).

Pokud někdo odpoví - předem díky :wink:

Ahoj jsem cukrářka a od babičky mám tento recept na 1 vejce 5dkg polohrubé mouky,5dkg cukru krupice a 2 lžíce horké vody.Na normální vormu 24 cm mi stačí 4 vejce nebo můžeš dát 5.Vejce šlehám s cukrem a pak přidávám za stálého šlehání vodu a šlehám přibližně půl hodiny dokud se nezačnou tvořit jakoby rýhy,když projedeš prstem poznáš co myslím a pak opatrně vmíchat mouku střídavě s olejem(někdy ho nedávám).Tak zkus tento recept nebo jen jeho postup.Hodně zdaru při pečení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
22.4.11 11:35

A že ho máš nedopečený?Nebouchla jsi si omylem troubou?Napadá mě,že se ti spíš mohl srazit.Nevěž hlavu,já peču docela dlouho a taky se mi někdy něco nepodaří :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
22.4.11 11:57
Mazlucha píše:
A že ho máš nedopečený?Nebouchla jsi si omylem troubou?Napadá mě,že se ti spíš mohl srazit.Nevěž hlavu,já peču docela dlouho a taky se mi někdy něco nepodaří :palec:

Předně díky za recept, za 14 dní bude další příležitost vyzkoušet - druhá dcerka má narozeniny.

Troubu jsem ani neotevírala a přes sklo viděla jak korpus nejprve krásně vyběhl a spadl.
Asi nemám správně vychytanou teplotu pečení, mám el. troubu a pekla jsem na 150-160'C.
Tak vyzkouším a uvidíme. Jinak se pochlubím až vyfotím dort se svíčkou - nahoře v diskusi :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
22.4.11 12:06
Marpe píše:
Mazlucha píše:
A že ho máš nedopečený?Nebouchla jsi si omylem troubou?Napadá mě,že se ti spíš mohl srazit.Nevěž hlavu,já peču docela dlouho a taky se mi někdy něco nepodaří :palec:

Předně díky za recept, za 14 dní bude další příležitost vyzkoušet - druhá dcerka má narozeniny.

Troubu jsem ani neotevírala a přes sklo viděla jak korpus nejprve krásně vyběhl a spadl.
Asi nemám správně vychytanou teplotu pečení, mám el. troubu a pekla jsem na 150-160'C.
Tak vyzkouším a uvidíme. Jinak se pochlubím až vyfotím dort se svíčkou - nahoře v diskusi :-D

150-160 je málo,já peču na 200 a pak snižuju na 180

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
22.4.11 12:18
Mazlucha píše:
Marpe píše:
Mazlucha píše:

Tak vyzkouším a uvidíme. Jinak se pochlubím až vyfotím dort se svíčkou - nahoře v diskusi :-D
150-160 je málo,já peču na 200 a pak snižuju na píše: Více

Aha, tak asi v tom bude zakopaný pes. Díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
13.5.12 12:52

Poprvé budu péct narozeninový dort a chtěla bych, aby byl korpus takový mokrý, hutný, doufám, že víte jaký mám na mysli :) Nějaký osvědčený recept? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny