Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, jdu sem ze sebe udělat blbce. ![]()
Ježíšek mi nadělil sadu kosmetiky od známé a renomované značky a já si nevím rady kdy některé přípravky používat, poradíte??
Sada obsahuje: krémy- denní, noční, oční - ty jsou jasné, ale pak tam jsou 2 lahvičky se stejnými účinky i použitím a já netuším co a jak s nimi, resp.kdy je lepší použít to a pak to druhé.
Jedná se o odličovací pleťové mléko a micelární vodu.
U obojího je psané, že odličuje, čistí a zklidňuje a použití- nanést vatovým tamponem a pak aplikovat krém.
Je v tom nějaký rozdíl? Nebo si dělám hlavu s naprostou pitomostí a mám to nějak střídat, nebo spotřebovat nejdříve jedno a pak druhé??
![]()
Já po zkušenosti s micelární vodou už odličovací mléko nepoužívám, tak micelárka úplně stačí, ale můžeš to klidně používat nejdřív mléko na make-up a pak tu micelárku na dočištění
po mléku by se totiž měla použít ještě voda, tak to asi myslel Ježíšek že místo obyč. vody Ti nadělí micelárku, aby jsi se měla ![]()
Micelárka nevyčistí pleť dokonale, takže nejdříve vyčistit pleť mlékem a pak dočistit micelární vodou.
Nejdřív si vyčisti pleť mlékem a pak dočisti micelárkou ![]()
Jinak já když se nenalíčím, tak si pleť čistím i tak, ale jen micelární vodou ![]()
@kaja00 píše:
Nejdřív si vyčisti pleť mlékem a pak dočisti micelárkou
Jinak já když se nenalíčím, tak si pleť čistím i tak, ale jen micelární vodou
Pokud nejsem nalíčená, tak používám také jen micelárku.
@Meha prave ze dobra micelarni voda plet vycisti perfektne, aniz by bylo treba pritlacit, drit apod.
@Meha píše:
Micelárka nevyčistí pleť dokonale, takže nejdříve vyčistit pleť mlékem a pak dočistit micelární vodou.
Mně vždycky přišlo, že mi micelárka vyčistí pleť lépe než to mléko, ani mi mléka moc nesedí, mám raději dvoufázové odličovače, nebo odličovače na olejové bázi. Ale určitě záleží, jak je silné líčení a pak také na značce ![]()
@Shiroi.Ichigo píše:
@Meha prave ze dobra micelarni voda plet vycisti perfektne, aniz by bylo treba pritlacit, drit apod.
Já mám jinou zkušenost.
@Lizzi píše:
Mně vždycky přišlo, že mi micelárka vyčistí pleť lépe než to mléko, ani mi mléka moc nesedí, mám raději dvoufázové odličovače, nebo odličovače na olejové bázi. Ale určitě záleží, jak je silné líčení a pak také na značce
Po micelárce je pleť taková svěží.
Ale když jsem použila jen ji (používám Biodermu nebo La Roche Posay) a znovu jsem pleť přejela tampónem, tak tam nečistoty byly. A na oči mi nesedí vůbec.
Takže používám od MK jejich čistící mléko a oční dvoufázový odličovač a pak to dočistím micelárkou.
Takto se mi to nejvíce osvědčilo, pleti to také svědčí.
Ale chápu, že každému vyhovuje něco jiného.
Když si dám make up, použiju mléko a pak tu micelární vodu. Když nemám make up, taky jen vodu nebo mám fyziologickej gel od la roche, ten je výbornej.
Taky bych řekla, že ta voda nestačí na mejkao
Jin ak oči teda odličuju tak, že dám na tampúon dětský aviril olej, jinak nevím, jak bych řasenku sundala. A jemně odlíčím
@Hanulínek Nejdřív použít mléko, potom micelární vodu a neoplachovat už vodou z kohoutku. Potom nanést krém. Micelární vodou čistím pleť třeba i ráno, nebo večer když nejsem nalíčená.
Používám micerálku od Nivea asi za stovku, výborně odlíčí tužku a řasenku, nemusím vůbec dřít ani tlačit - což jsem u odlič. mlíka musela
za mě palec hore ![]()
Já se vtírnu s dotazem, když používáte pravidelně mléko, micerálku, krém..máte pocit, že „stárnete“ pomaleji a je pleť opravdu čistá? Co jsem na rodičkáku, nevyspaná, tak mi přijde, že za ty 4roky jsem zestárla snad o 7let
Párkrát jsem už mléko i micerálku měla, ale přijde mi, že se to „patlá“ a úplně mi to nevyhovuje. Nejraději mám odličovací gely nebo pěny (ve vaně „namydlím“ a spláchnu), poté krém, sem tam peeling. Používáte některá preparáty na první vrásky (resp. kosmetiku 30+) nebo to neřešíte a hlavní je jen promazávat?
@Elenloth Můžu se zeptat, proč neoplachovat vodou z kohoutku? Já to právě dělám, protože mám napnutou pleť ![]()