Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky Maminky,
mám 4měsíční miminko a ráda bych se zeptala, jakou kosmetiku používáte? Především jaké krémy na obličej a tělo? Malej má někdy víc popraskanější pusinku, může se mazat už něco na pusinku jako jelení lůj?
Děkuji za rady
Ahoj, tak já na dcerku (ale upozornuju už je to pár let co byla takhle malinká) používala po koupání obyčejný aviril olejíček (ale ne každému sedí, nám voněl a malé vyhovoval), přes zimu potom na obličej od nivei krém proti chladu a jelikož měla víc suchou pokožku tak Excipial mléko. S popraskanou pusinkou jsme se setkali až v pozdějším věku, takže u takhle malýho miminka jsem nemazala, ale řekla bych, že v lékárně určitě najdeš nějaký jelení lůj pro miminka ![]()
Nejlepsi kosmetika pro mimino je zadna kosmetika.Cim min,tim lip..Mazat bambuckym maslem,telo i pusu.Nebo na telo mandlovy olej.Koupat v ciste vode.Cim mene patladel,tim min vysusena a bezproblemova kuze ![]()
malá bude mít půl roku a pořád ji mažu po koupeli olejíčkem Johnson's baby pro dobré spaní,na obličej když jdeme ven ji namažu krémem Bübchen proti vlhku a mrazu,rty jí nemažu,furt slintá,nebo má dudlík
na prcku používám Bephanten..
telicko mazu olejickem pro miminka od Nivey, ale ne po kazdem koupani, jen, kdyz pouziju myci emulzi (cca 2× do tydne, jinak koupu jen ve vode), na zadecek mame sudocrem, na oblicej jsme dostali nejakou masticku, ktera se pripravuje v lekarne (na seborreu) a rty nemazu ![]()
tak ja malou koupu v čiste vode a potom ji mažu chiccem mlikem ten jedinej nam vyhovuje a na obličej mam primo krem od doktora mala mela potize s vyražkou ale jen na obličeji
Mi používáme kosmetiku Sebamed, je pro citlivou pleť, malej má sklony k atop. exzému… jinak to chce co nejmíň parfémované ![]()
My jsme první 3 měsíce používali jenom slunečnicový olej z lékárny. A musím říct, že jsem s ním byla maximálně spokojena, kolikrát uvažuju jestli se k němu nevrátíme ![]()
Dcerka má hodně citlivou plet, máme podezření i na ekzem. Takže u nás jedině Aderma Exomega, ted jsme začali střídat s Excipialem, měli jsme i Biodermu, ale nic moc.
Měli jsme i od Johnson takový zelený krem, nevzpomenu si s čím to bylo, ale taky byl příjemný, ne moc parfemovaný a hezky voněl.
Vyzkoušeli jsme i Sebamed, ale po tom se mi okamžitě osypala.
Takže to chce vyzkoušet co nejvíc bude vyhovovat Vám no, na trhu je toho spousta ![]()
veverik píše:
My jsme první 3 měsíce používali jenom slunečnicový olej z lékárny. A musím říct, že jsem s ním byla maximálně spokojena, kolikrát uvažuju jestli se k němu nevrátíme
Dcerka má hodně citlivou plet, máme podezření i na ekzem. Takže u nás jedině Aderma Exomega, ted jsme začali střídat s Excipialem, měli jsme i Biodermu, ale nic moc.
Měli jsme i od Johnson takový zelený krem, nevzpomenu si s čím to bylo, ale taky byl příjemný, ne moc parfemovaný a hezky voněl.
Vyzkoušeli jsme i Sebamed, ale po tom se mi okamžitě osypala.
Takže to chce vyzkoušet co nejvíc bude vyhovovat Vám no, na trhu je toho spousta
Excipial používame na ten obličem a můžu jen doporučim opravdu super ![]()
Mně přišlo, že byl po oleji vysušený, navíc máme v rodině alergie a ekzemy, tak nám byla doporučena vazelína. Čistá bílá bez přímesí a vůní. Nemůžu si vynachválit. ![]()
Na zadeček používáme sudocrem. To je vše. Myjeme v čisté vodě.
Na rozpraskanou a vysušenou pusinku pro malého nám v nemocnici dali Infadolan.
Ahoj,naše malá má dost suchou pokožku-používám Biodermu a jsem maximálně spokojená, když olejíček tak bubchen (dávám trochu do vody při koupání)-mají i krém proti chladu, na zadeček bepanten a nebo sudokrém-je i dezinfekční.
Bufinda - My ten excipial používáme necelý tyden a přijde mi to jako, jo fajn pokožka se nezhoršuje, ale ani nezlepšuje. U adermy jsem po každém namazání cítila, že to pomáhá.
Ale ještě chvilku to budu zkoušet a uvidíme. Byla bych ráda, kdyby zafungoval, protože aderma by nás zachvíli zruinovala.
Jinak na zadeček používáme taky sudocrem. První pul rok bepanthen a pak jsme přešli na sudocrem. Vyzkoušela jsem sebamed, okamžitě se mi šíleně oprudila a pomohl jen sudocrem, takže jsme u něj zustaly
veverik píše:
Bufinda - My ten excipial používáme necelý tyden a přijde mi to jako, jo fajn pokožka se nezhoršuje, ale ani nezlepšuje. U adermy jsem po každém namazání cítila, že to pomáhá.
Ale ještě chvilku to budu zkoušet a uvidíme. Byla bych ráda, kdyby zafungoval, protože aderma by nás zachvíli zruinovala.Jinak na zadeček používáme taky sudocrem. První pul rok bepanthen a pak jsme přešli na sudocrem. Vyzkoušela jsem sebamed, okamžitě se mi šíleně oprudila a pomohl jen sudocrem, takže jsme u něj zustaly
nám právě ten excipial hodně pomáhá, jsem s nim moc spokojená. na zadeček tako používam sudocrem
nejlepší věc !! kam se na něj hrabe propagovanej bepanthen
diskuzí je tu miliardy. kosmetiky co nejméně, nejlépe přírodní, jednosložkové. Já mažu bambusckým máslem a mandlovým olejem. I pusu. Meju vodou, zadek olivovým mýdlem. Na suché flíčky Excipial. Na vyrážku kolem pusy Infadolan.