Koupě bytu - dům s obchodem/restaurací

3395
27.5.15 20:31

Koupě bytu - dům s obchodem/restaurací

Ahoj všichni, kupujeme větší byt. Jsme z Prahy, tak si dovedete představit ty ceny. Nakonec jsme narazili na skvělý byt prostorem i dispozicí, s balkonem, skoro nejvyšší patro, poměrně klidná lokalita přímo v centru, cenově OK. Prostě všechno ideální. Jen mě trochu znejistilo, že je v suterénu domu bistro. Někde jsem četla, že bytové domy, ve kterých nejsou jen byty, se prodávají hůř…vnímáte to jako riziko? :nevim:

Příspěvek upraven 08.06.15 v 09:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10461
27.5.15 20:51

@EmmaAnna Já bych to posuzovala podle toho, jaký typ bistra to je, jestli nějaký pajzl nebo slušnější podnik, jakou má klientelu a otevírací dobu, aby vás nerušili zákazníci v noci. Bála bych se asi bydlet přímo nad bistrem, ale jestli je to vyšší patro, jak píšeš, tak to by nemusel být problém. Taky bych se zajímala o to, jak dobře jsou u vás zabezpečeny vchodové dveře, aby k vám do vchodu nemohli courat nezvaní hosté.
Jinak z vlastní zkušenosti, bydlím v domě, kde mezi sousedním a dalším vchodem je malá hospůdka. Otevřeno pozdě večer samozřejmě má, ale klientela je místní, dá se říct slušná, nijak nás neruší, výjimečně když mám v létě otevřené okno, slyším z ulice hlasitější hovor, ale nebývá to nijak často a není to žádné řvaní, nebo dělání bordelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21626
27.5.15 20:52

Bála bych se pachu, který půjde stupačkami, hluku atd. Z toho důvodu jsme v nebytových prostorách našeho domu nepovolili kavárnu… Je potřeba, abyste si to pořádně prohlídli, z technického hlediska zjistili, zda jsou ve stupačkách pachové klapky. Zjistili, kam vedou z bistra vývody digestoří z kuchyně. jak jsou silné a jestli je vše dobře konstrukčně vyřešené (pokud nebude tak v okamžiku, kdy pustí v kuchyni digestoře, tak vám půjdou pachy do bytu).
celkově bych byla velmi obezřetná. ta výhodná cena nebude jen tak pro nic za nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
27.5.15 21:10

Zase v centru je skoro jistota, že když nebydlíš v domě s restaurací, bude restaurace ob vchod vedle, tady je restaurací pro turisty i místní mraky. Pachům se člověk nevyhne…ty stoupačky mě napadly a ty jsou v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí