Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, prosím o radu. Mám sedmiměsíčního kluka a potřebuji koupit nový kočárek. Teď máme terénní trojkombinaci, nějaký rakouský, ale vracíme ho, protože rodina, co nám ho půjčila, náhle čeká další mimčo. Plánujeme ještě další dítě,ale až tak za rok možná dva. Než kočár vrátíme, předpokládám, že kluk bude sedět. Jinak nemám vůbec představu, jak moc pak takové dítě chce chodit a kolik ujde… Nevím teda, jaký kočár mám koupit, jestli sporťák, nebo golfky, nebo celou trojkombinaci. Bydlím v malém městě, občas jedu busem, občas autem, ven chodíme i do terénu.
Díky za rady, mich.
Ahoj Michi,
opravdu záleží na tom, kam budeš s kočárem jezdit. S golfkama se dobře jezdí po městě, ale v terénu jsou nepoužitelné. Naopak sporťáky jsou zas do města neohrabané. My tedy máme obojí. Trojkombinace je, myslím, už zbytečná. Chce to rozhodně polohování, aby malý mohl pohodlně spinkat. Zatím toho moc nenachodí. Naší Lucince budou dva roky a na kratší trasy chodíme bez kočáru, ale na delší vzdálenosti bereme kočár. Chodíme se sporťákem kolem 25 km v přírodě a na to by golfky nebyly. Naopak po městě jsou k nezaplacení. Asi by to chtělo nějaký kompromis. Třeba sporťák a k tomu nějaké levnější golfky.
Ahoj Michi,
já bych řekla, že rozhodně využiješ sporťák a možná i golfky. Sporťák, který bude pro mimi pohodlný na vycházkách a na výletech, a ve kterém si může i zdřímnout a golfky, pokud pojedeš busem nebo autem sama třeba jen k dr nebo na nějaký nákup a nebudeš se chtít tahat s těžším kočárem.
Trojkombinace je asi zbytečná, pokud ji teda nechceš schovat pro další mimi.
Já mám prcka 8měs a kupuji zatím jen sporťák, ale myslím, že budu brzo kupovat i golfky, protože můj sporťák bude mít 14kg a tak když pojedu někam autem sama a vím, že nepůjdu na žádnou velkou procházku, asi vezmu golfky.
Tak vyber dobře,
ahoj, Radka
Ahoj,
a co nejaka trojkolka? Treba Jane dela docela lehky, na nafukov. kolech, znami s trojkolkou jezdi i v terenu a uplne v pohode. Nebo bych si jako kompromis mezi golfkama a sportakem koupila 6 kolku na pryzovych kolech, co jdou zaaretovat, s necim podobnym jezdim po lese ja a jde to. neni to na dlouhe tury po sumeve, ale klasicky projdy lesem v pohode. Kdybych ten kocar pak chtela vyuzit i pro mimco, tak bych si fakt koupila nejakou tu 3 kolku na kterou jde pridelat nejaka korba, pripadne to pak resila tasku na novorozence. Ale to by chtelo prehazovaci rukojet … nebo otocnou korbu.
Martina