Miminko a čerstvý vzduch

574
16.3.05 13:16

Miminko a čerstvý vzduch

Milé maminky,

chci se vás zde zeptat jak je to s miminkem a čerstvým vzduchem. Můj manžel říká, že dítě nepotřebuje být každý den venku. Já si zase myslím, že dítě by mělo být venku když je hezky tak co nejčastěji. Ale zase můžu říct, že se toho nedržím, protože já nevím jak vy milé dámy, ale já prostě nedokážu stihnout uklízet, uvařit, vyprat a vyžehli a já nevím co všechno ještě a k tomu všemu ještě lítat s kočárkem venku. Jo jasně taky chodím ven, ale ne dopoledne a odpoledne, jako vidím tady u nás ve městě některé maminky. Nechápu jak to stíhají. Já to řeším tak, že nechávám spát dítě venku na balkoně v kočárku a nebo když teď byla ta zima, tak jsem nechávala spát naši malou při otevřeném okně. Samozřejmě ne když bylo mínus deset,že? Jak tohle všechno řešíte vy? Někdo to bude vidět jako „kravinu“, ale já musím říct, že mě to moc trápí. Připadá mi, že nedávám dítěti to nejlepší. Myslíte si že mu to takhle stačí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3420
16.3.05 13:25

AHOJ,

HLAVNĚ SI MYSLÍM ŽE BY SES MĚLA HODIT DO KLIDU :lol: URČITĚ JSI DOBRÁ MATKA A JE JEN A JEN NA TOBĚ JAK ČASTO A DLOUHO BUDEŠ CHODIT VEN.ZÁLEŽÍ NA MNOHA FAKTORECH(KOLIK MÁŠ PRÁCE,JAKÉ JEPOČASÍ,JAKOU NÁLADU MÁ MIMI NEBO I TY)
JÁ NĚKDY VEN NEJDU A NĚKDY VÍCKRÁT DENNĚ,TAKY ZÁLEŽÍ NA POČASÍ.A POKUD TI MIMI SPÍ I NA BALKONĚ TAK TO VŮBEC NEŘEŠ :lol:
TAK PA A JARU ZDAR!!

¨GABKA+ŠTĚPÁNEK(POZÍTŘÍ MĚSÍC)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
16.3.05 13:26

Jé, co já bych za to dala, moct šoupnout občas dítě na balkon nebo na zahradu :D . Já musím pěkně ven s ním, neb balkon nemáme. Většinou tedy chodím jen odpoledne, protože dopoledne mi to nějak nejde skloubit se spaním, vařením příkrmu, a tak. Ale občas nám to vyjde i dopoledne. Pokud miminku nevadí, že se s ním kočárek nepohybuje, tak bych se spaním na balkoně neviděla problém. Mně by to vyhovovalo - dopoledne balkon a odpoledne procházka :D

Ulrika a Andrýsek (za týden 8 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
16.3.05 13:48

Ahoj holky! Ja si myslim, ze povera o nutnosti tzv. cerstveho vzduchu je opravdu jenom povera nasich babicek a matek. Nerikam, ze neni dulezite chodit ven, ale rozhodne ne kvuli „cerstvemu“ vzduchu, navic o cerstvosti vzduchu napr. v Praze se da uspesne pochybovat. Chodit ven je treba jako „otuzovani“, aby dite nebylo izolovano od povetrnostnich vlivu doma v teploucku, ale hlavne aby maminka i dite meli nove podnety a „provetrali se“ coz je mysleno spis obrazne. Takze mit nervy z toho, ze chodis ven jenom 1× denne je fakt zbytecny :) Dokonce si myslim, ze se svemu mimi venujes vic nez ty matky, co s nim 2× denne jezdi ven. Protoze kdyz jste doma tak se musis diteti venovat mnohem intenzivneji, alespon u nas to tak funguje :) Ja si jezdim ven spis odpocinout, protoze venku syn bud spi nebo se zabavi koukanim okolo, coz se nam doma nepostesti, doma vyzaduje 100% me pozornosti. Jinak ja jsem prochazkovy maniak, fakt me bavi jezdit venku v lese a je mi uprimne jedno, ze kvuli tomu nemam doma naklizeno. Ahoj Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
16.3.05 17:09

Ahojky,
bud uplne v klidu, ja to delam uplne stejne jako ty. Pokud mam moc prace, nebo se mi treba nechce, tak nikde nelitam s kocarem, ale prcek spinka na balkone. Jedine co se snazim dodrzet, aby aspon kazdy den byl venku.
Cau,
Romca a David 3 a pul mesice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.3.05 20:14

Ahoj, my to mame tak, ze vzdycky po mlicku cca ve 13.30 jdeme tak na 2 hodky ven. Mala spinka a clovek se trochu uvolni :D , protoze kouka okolo na lidi, do vyloh…pro me je to teda odpocinek, nemuset stale chrastit chrastitkem, zpivat a delat blbiny :) :-)takhle uz to mame zabehly, ale myslim, ze kazdy den jit ven je urcite treba!

Simona&Kristynka(8mesicu)

• Citovat
  • Upravit
94
16.3.05 20:29
janat píše: … Nerikam, ze neni dulezite chodit ven, ale rozhodne ne kvuli „cerstvemu“ vzduchu…

Chodit ven pro mne znamená chodit do společnosti, doma už z toho šlílím :D
Ouplně s Janou souhlasím, se vším co napsala. Jsem z Ostravy a také nemám dobrý pocit z toho, že bych měla běhat kór teď v zmním období po venku s naší 6-ti měsíční dcerou a nechat ji dýchat inverzní vzduch. Také mne odrazuje neustálé drncání po poloodhrabaných chodnících. Už naše babičky říkaly" větrat krátce, ale účinně" to platí nejvíce pro Ostravu. Těšíme se s přítelem a Kris na jarní sluníčko, kytičky a ptáčky , hurá do přírody. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
16.3.05 20:39

Ahoj Janat,
nechci ti nic radit, záleží jen a jen na tobě jak si den uspořádáš a kdy budeš chodit s mimi ven. Mě trvalo 3 měsíce než jsem přišla na určitý systém, který vyhovuje mě i malé.
V 10h.dopoledne dám malou před barák do kočáru, kde spí do 12hod., krásně stihnu uvařit, vyprat a uklidit. Není totiž schopná spát v postýlce, usne třeba u kojení, ale jakmile ji dám do postýlky hned se vzbudí nebo spí max.10min.
Odpoledne jdeme do města kolem půl 2, ale někdy i později podle toho kdy se mimi nají,ale někdy(pokud semi nechce ven), strčím malou před barák i odpoledne a já lenoším doma.
Tak pa a krásné počásí…
Radka a Sabinka 4,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
16.3.05 20:57

Ahoj! Mám sedmiměsíčního klučinu a taky mě strašně dlouho trvalo než se nám podařilo najít sistém. Ven chodíme skoro každý den, ale až po obědě. Ráno s malím uklízím, vařím příkrmy atd. v jedenáct se naobědvá, jde si na hodinku lehnout a hned jak se vzbudí vyrážíme do světa. Já mám pocit, že ty maminky co se celí dopoledne brouzdají po procházkách nemají doma snad žádnou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
16.3.05 22:09

Ahoj Verunko,
taky si myslím,že to máš skvěle zařízené.Já to dělám stejně,taky malýho občas šoupnu na balkon.Jenom se snažím, aby byl venku opravdu každý den.I přes mrazy jsme chodili ven.Zdá se mi,že když jsme doma,tak je nevrlý a nemá prostě to „svoje“.A s tím uklízením, chce to trochu nadhled,mimčo určitě víc ocení odpočatou maminku než uštvanou.Já se řídím heslem:"Bordel v bytě-spokojené dítě. :wink: "Tak hodně vzduchu a ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
17.3.05 07:39

Radko,

nedá mi to, ale musím reagovat. Ty dáváš kočárek na zahradu? Protože ne každý má to štěstí a dát kočárek v Praze (můj případ) před panelák, to prostě nehrozí. Nenechávám dítě s kočárkem ani kočárek samotný ani před obchodem. Prostě kam nemůžu s kočárem, tam nejdu. A když už tam musím, tak kočár ani neberu a jdu jen se šátkem. Prostě u nás (a myslím, že se to netýká zdaleka jen Prahy) když dítě na vzduch, tak prostě mamča musí taky, pokud tedy nemá aspoň balkon. A souhlasím s holkami, že se člověk i venku odreaguje :D .

Možná, že si myslíš, že jsem bláznivá matka, ale já prostě v tomhle případě radši vůbec nic neriskuju.

Ulrika a Andrýsek (7,5 měsíce)

PS - teď jsem si ještě jednou přečetla Tvůj příspěvek a možná, že jsem to špatně pochopila. Adresovalas ho Janat, která chodívá ven co nejčastěji, z čehož vyplynulo, že má (podle Tebe) špatně zorganizovaný den. Ale je možné, žes ho chtěla adresovat Verunce, která tuhle diskusi začala, a pak to samozřejmě vyzní v pořádku (až na ten kočár před domem, tam si stojím za svým). Omlouvám se za dlouhý příspěvek :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
17.3.05 08:58

Já si myslím, že by se mělo chodit ven s dítětem každý den, ale když to občas „nevyjde“, nic se neděje. Já chodím denně, vždy po obědě, protože máme psa, který prostě potřebuje ven. Bydlíme na okraji Prahy, v zeleni, takže je to ideální pro dítě i psa. Párkrát jsem malou dala i na balkon, ale tam moc dlouho nikdy nevydržela - nedrncá to :)
Mám ale kamarádku, která byla s miminkem sama a také měla psa, takže byla nucená chodit s oběma ven několikrát za den, chodila na hodně dlouhé procházky, a její syn (dnes je mu 12 let) je zdravý jak řípa! :)
 Silvie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
17.3.05 12:52

Od našeho výborného pana doktora jsme „dostali nařízeno“ chodit ven pokud možno každý den, vyjma dní kdy je víc než -5°C, inverze nebo prostě nepříjemný, vlezlý počasí.
Dělám to asi jako většina maminek. Dopolko vařím (manžel chodí domů na oběd), peru, uklízím a po obědě vyrážím na procházku. Do města chodím jen v případě, že něco nutně potřebuju koupit, jinak chodím do parku nebo do přírody. Balkón sice máme, ale jak to nedrncá, tak je to zlý.
Ahoj
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
17.3.05 21:49

teda Lusn, ted jsem se dooost urazila ! rikat o mame ktera jde s prdolkou dopo i odpo ven ze nema co na praci, to neni fer! Podle me je nekdo schopny stihnout jak prochazky, tak domaci prace; jen si to hezky zorganizovat. My „courame“ denne 2×po 2 hodinach, stihame nakoupit, uvarit, vyprat i vyzehlit atd. a venku pojukat na zname deti i maminy ktere maji stejne casu jako my…
A ted, kdyz je tak krasne bych ani doma „sedet“ nechtela

hezke dny na prochazkach, at uz vase ditka spi nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.3.05 09:46

Na balkone = venku!!!

Tak nevim ale spanek na balkone je prece totez co prochazka venku, mimi je na cerstvem vzduchu, tak co resite?!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure