Supinky na hlavicce

70
16.3.05 20:28

Supinky na hlavicce

Ahoj maminky,
chtela jsem se zeptat, co pomuze na supinky na hlavicce :! Zkousim hlavicku potrit oliv. olejem a potom krouzivymi pohyby supinky sundat, ale moc to nepomaha :( nemate nektera nejaky dalsi trik? :)

Diky za vase rady :D :!

Simona&Kristynka (8 mesicu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
16.3.05 20:41

Ahoj Simono,
jedná se o seborhoickou dermatitidu . Žlutavé šupinky ve vlasové části hlavy, občas se dají vyčesat. Nejedná se o nic vážného ,tyto problémy má většina miminek v různém období . Nejlepší je asi nedělat nic (i když esteticky to moc dobře nevypadá ) ,časem to samo zmizí.
 Lenka

• Citovat
  • Upravit
96
16.3.05 20:43

Ahoj Simono,
takhle diskuze už tu proběhla, vyvolala jsem ji já cca před 3měsíci, zkus ji vyhledat.
Nás taky trápily šupinky v hlavičce, nic jsem proti tomu nedělala a zmizely samy, ne všechny ale většina.
Pa a krásnou hlavičku
Radka a Sabinka 4,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.3.05 20:52

Nám doktorka předepsala šampon Polytar AF. Stojí asi 190,– Kč, měly jsme ho na předpis a už si nepamatuji, kolik jsme doplácely. Sice strašně po něm smrdí vlásky, ale opravdu pomáhá. Teď už jsou holky vlasatější, ale stejně jsem si všimla, že tam šupinky zase máme, takže ho zítra zase užijeme. Martina a kvíďata (13 měsíců)

• Citovat
  • Upravit
274
16.3.05 21:31

Ahoj,
my jsme dostali salicylový olej (snad jsem to napsala správně :? ). Před koupáním jsem malému potřela šupinky ve vlasech a pak při koupání jsem to normálně vymyla ven. Potom jsem šupiny vyčesala hřebenem. Nám to pomohlo, ale všimla jsem si, že se mu zase trochu udělaly. Jo a ten olej má trvanlivost jenom měsíc.

Helča a Vojta 10,5M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
16.3.05 21:38

Ahoj,
taky jsme promazávali olivovým olejem před koupáním, ale pomáhá to jen na chvilku. Paní dr. nám řekla, že do 18m.-2let zmizí samy a měla pravdu, v 18m. bylo po šupinkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
17.3.05 09:10

Ahoj, my jsme šupinky měli taky. Hóóódně jsem malé promazala vlásky olejíčkem, ale už ráno a nechala to působit až do večera, kdy jsem jí je pořádně vyčesala kartáčem a umyla při koupání. Vypadala sice celý den nehezky, ale nám to pomohlo :lol:
Silvie + Anetka 7 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.3.05 13:08

Ahoj Somono, malý to měl taky, koupila jsem v lékárně mastičku Kerasal a za dny dny už bylo po šupinkách.Může se natírat v malém množství, ale opravdu pomáhá.Jsem tu nová, tak to doufám dojde, ahoj Petra

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
17.3.05 14:00

Rady, porady.. :o))

Ahojky, nedavno jsem se o tom bavila se svoji kamaradkou, novopecenou maminou :) Take mela tento problemek a tenkrat ji jeji babicka doporucila maslo!Vecer hlavicku potrela a ranko umyla a vycesala a bylo vsechno o.k. Zkus to :D

• Citovat
  • Upravit
483
17.3.05 16:57

Ahoj,my máme vlasaté mimi,takže je to docela problém…Natřu mu tak jednou za 14dní olejíčkem hlavu asi půl hodky před koupáním a pak mu umeju vlasy dět.šamponem…Máslo nedoporučuji,prý smrdí… :?Vyčesávám hřebínkem tvz.všiváčkem… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
17.3.05 17:50

ahoj,
já to řešila zrovna včera. kačka už vypadala, že má snad lupénku, bylo to fakt hrozný:-( Natřela jsem jí hlavu modou indulónou, nechala tak 5 minut působit, aby se kůže „odmočila“ a pak jsem tu „odmočenou“ kůži opatrně strhávala nehtem. Zní to hrozně, ale při kojení jsem jí prostě rejdila nehtem po hlavě:D Hlavičku už má druhý den krásnou.
Jana +Kačka 3m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky