Strava dítěte v 9 měsících

574
16.3.05 13:19

Strava dítěte v 9 měsících

Dobrý den,

můžete mi někdo poradit zda mohu dávat dítěti v 9 měsících např. brambory s játry? Nevím zda dítě už vnitřnosti může.
Nezlobte se za můj hloupej dotaz, ale je mi 22 tak se nedivte, že nemám zkušenosti.
Předem děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
16.3.05 14:13

No, Verunko, můj osobní názor je, že ne a nikdy bych to svojí holčičce nedala. Játra, ledviny - vždyť jsou to čistící orgány v těle. Pokud ti jde o železo obsažené v játrech, pak ti musím říct, že je spousta zdravějších a využitelnějších zdrojů: čerstvá jarní zelenina, saláty, kapusta, klíčená cibulka, špenát. Když už jde o vnitřnosti, pak snad srdíčko je jediné co bych byla ochotná pro dítě, zvlášť v 9 měsících, uvařit.
 Camel

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
16.3.05 20:34

Ahoj Verunko,
protože tu o jídlech dětí bylo napsáno hodně ,tak jenom ve stručnosti . Co se týče 9. měsíčního mimi a masa: poze kuřecí , králičí , krůtí , hovězí. Maso vždy libové , chlazené , nikdy ne mražené . Nikdy vnitřnosti ani ryby , které mohou vysoce alergizovat. K dalším potravinám . Zelenina: brambor, porek , mrkev, hrášek, zelené fazolky ,bulvu fenyklu (výborná) ,okurku , květák . Z ovoce jablko , banán ,hrušku ,borůvky, ovoce vždy čerstvé ne nakládané s cukrem . Dále možno jogurty (ne nízkotučné , jen bílé , nejlepší je Hollandia) ,jahly (výborný zdroj železa) , rýže, pohanka ,1× týdně bezvaječné těstoviny,kukuřičné suchary,možno začít s lepkem , např. kousek pečiva, ale bez soli a zrníček ,aby je dítě nevděchlo.
To jen ve zkratce Lenka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
16.3.05 21:35

Tak teď nevím-náš maličkej měl na vánoce trošku candáta rozmixovaného s brambůrkem a mrkvičkou/to mu bylo 7měs a ryby bylo fakt jen minimum,ale malej se mohl utlouct/ a teď jsme koupili dopředu skleničku od Hami/od10.měs/Tagliatele s rybou a špenátem tuším,takže odkdy tedy rybu.Maličkej ochutnal už i lososa,i když toho vyplivl-byl bez chuti. Vnitřnosti se nemají dávat do roka minimálně vůbec žádné. Může mit tedy malej teď alergii anebo už by se to projevilo,když jedl tu rybu?Lisa+Lukášek 9,5měs

• Citovat
  • Upravit
102
16.3.05 21:54

Myslím si,že se nedá přece přesně říct tohleto 9 měsíční miminko může a tohleto nesmí. Abych řekla pravdu,čím víc knížek o výživě čtu,tím větší v tom mám zmatek.Jeden autor doporučuje amaranthovou mouku,druhý ji zakazuje.Jeden zakazuje kravské mléko,ale doporučuje jogurty atd. S těmi vnitřnostmi bych taky radši začala až později,ale např. náš chlapeček si pochutnává na zmrazeném skopovém,hroznech a tuňákovi z konzervy.Tak ať vám roste bříško!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.3.05 21:56

Lenko, prosímtě, jak upravuješ fenykl? Někde jsem četla, že je to dobré do brambor, ale nezkoušela jsem to, jinak nevím co bych s ním dělala.
 Camel

• Citovat
  • Upravit
2901
16.3.05 21:58

LENKO, prosím tě: proč nesmí miminko ZMRAZENÉ maso? To jsem vůbec nevěděla … Dík za odpově´d.

Baghira a Eli 11 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.3.05 22:11

Ahoj holky,
doufám ,že si to teda ještě některá z vás přečtete ,poslední dobou nějak nestíhám se dostat na internet.
Takže fenykl bulvu normálně vařím s jakoukoliv zeleninou (i brambory, mrkev, hrášek, fazolky, nebo s masem , rozmixuju) . Chuťově je velmi dobrý a dětem chutná . Mimoto velmi dobře působí proti nadýmání.
Co se týče jakéhokoliv mraženého masa. Je tím převážně myšleno mražené maso koupené v obchodě ,tam je problém ,že se neví kolikrát bylo maso rozmraženo a opakovaně zmraženo než se dotane do obchodu. Nelze ani přesně určit stáří masa. Navíc některé bakterie mohou přetrvávat i v mraženém mase.
Ještě k těm rybám. Obecně se udává vysoké riziko alergizace, snad byl i popsán anafylaktický šok po rybím mase (život ohrožující stav). Citlivost na alergeny v rybě jsou však čistě individuální , určitě bych s ní počkala po 1 roce u dětí , které již mají nějakou predispozici k alergii.
 Lenka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
24.3.05 22:17

Ahoj holky,
doufám ,že si to teda ještě některá z vás přečtete ,poslední dobou nějak nestíhám se dostat na internet.
Takže fenykl bulvu normálně vařím s jakoukoliv zeleninou (i brambory, mrkev, hrášek, fazolky, nebo s masem , rozmixuju) . Chuťově je velmi dobrý a dětem chutná . Mimoto velmi dobře působí proti nadýmání.
Co se týče jakéhokoliv mraženého masa. Je tím převážně myšleno mražené maso koupené v obchodě ,tam je problém ,že se neví kolikrát bylo maso rozmraženo a opakovaně zmraženo než se dotane do obchodu. Nelze ani přesně určit stáří masa. Navíc některé bakterie mohou přetrvávat i v mraženém mase.
Ještě k těm rybám. Obecně se udává vysoké riziko alergizace, snad byl i popsán anafylaktický šok po rybím mase (život ohrožující stav). Citlivost na alergeny v rybě jsou však čistě individuální , určitě bych s ní počkala po 1 roce u dětí , které již mají nějakou predispozici k alergii.
 Lenka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí