Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky,
naše malá odrůstá prvnímu kočárku a uvažujeme o koupi sedačky,ale.....potřebujem fakt poradit od zkušenějších.V obchodě je velký výběr,ale já bych radši názory,rady,kritiky ze života.
Co chci?Praktičnost,funkčnost atd.
Naše malá spí jen venku v kočárku a to stále 3×denně,takže potřebujeme něco většího.Pak něco,čím projedu nejen ve městě,ale hlavně okolo baráku na vesnici po skoropolní cestě.Měl by být lehký,dobře ovladatelný (3 kolečkový?),dobře skladný-hlavně do auta,abych zvládla i já jeho naložení,dobře udržovatelný-znáte to,rozpatlaný rohlík atd. a cenově dostupný (jsme přeci jenom na MD)
Je možné něco takového sehnat?Klíďo i použitý,hlavně aby nebyl ke vzteku jako golfky,které koupila tchýně-malé kolečka,neovladatelný,všude do něj táhne,malá je v nich jak paragraf-ale byly levný.
Prosím,posílejte tipy,moc dík.
Kočárků je fakt hodně, mně se osvědčil Brtinny Shutlle, má natáčecí přední i zadní nápravu a vjede fakt všude, do aute se složí a váha tuším že necelých 15kg, prostorný taky, já jsem maximálně spokojená, ale fakt záleží co přesně hledáš?
Chceš přehazovací rokojeť? Kočárek kombinovaný, nafukovací kola…?
Koukni se na mimibazaru, já od tama mám právě Bertini a naprostá spokojenost.
Můj favorit je Jané Slalom, váha 8kg, řekla bych, že je docela prostorný, skvěle ovladatelný. Bohužel jsem ho neměla, ale moc po něm toužila
. Teď si ho pořídila kamarádka, ale miminko teprve bude, takže doufám, že ho vyzkouším alepsoň u ní
.
A nelíbí se ti tenhle, je lehký, dlouhý i na větší dítě. I s kourbou, kterou už asi nepotřebujete vyjde nový v Polsku na 10 000. Sporťák by snad mohl být tak za 7 000. Toho, že je polský bych se nebála. X-landery jsou taky polské a jak si je každý chválí.
http://www.juniorek.com.pl/…ducts_id/213.
X-landery jsou fajn, ale to skládání a nasazování korbičky s adaptéry . pokud jezdíte dost často, tak to bych volila určitě Slalom. Jinak na polní cesty jistojistě trojkolku od Hartanu…Ale cenově ty moje rady nejsou tedy nic moc. Z těch levnějších prý není špatná trojkolka od firmy Hoco Austria, hodně lidí si ji chválí..není poruchová a je dostupná /trojkombinace s vložnou taškou)- je ale těžší, zase bude ale dobrá na ty polní cesty
Ahojky.
Musím se zapojit do diskuze ohledně kočárků X-lander. Mám trojkolku XT-sporťák bez korby. Jako trojkolka super, stabilita a ovladatelnost výborná. ALE !!! V září 2006 jsme ji měli rok a to léto ji už manžel musel pospravovat. Nedávali jsme to do servisu, protože pořád cestujeme a nebyl nám nabídnut k dispozici kočár náhradní. Přední kolečko se zadrhávalo, na madlu samy přeskakovaly stupně polohování (při lehkém zatlačení na něj), v jednom zadním kolečku klepaly ložiska, polohování zádíček se také začlo polohovat samo (je to na popruh a v tom mechanismu se povolilo pérko)-sesouvalo se to. Navíc, když je dítě těžší a položí se mu zádíčka dolu, tak ze strany pod boudičkou táhne dovnitř (vůbec to nekryje).
Víckrát už bych si X-Landera nekoupila a ty samé a ještě víc problémů má moje kamarádka, ta má čtyřkolku s tím odpružením.
Když byl syn miminko, měla jsem kočárek Tako. Také nechápu, co se mi na něm líbilo, těžký, špatně ovladatelný a opět problémy s madlem. Používali jsme ho jen do pěti a půl měsíců, takže vlastně nevyužitý.
Upřímně, polský kočár bych nechtěla ani náhodou. Toť moje zkušenosti. Máte někdo jiné
![]()
janinkaz: nemám zkušenosti s X-landerem, ale máme právě ten Volant 3, který je taky polský. Byl tu na něj odkaz v téhle diskusi. Já jsem naprosto spokojená, je lehoučký, funkční, levný a zatím funguje ukázkově. Korba a sporťák se upevňují jednoduše přikliknutím, autosedačka je na adaptéry. Za tu cenu jsem se bála (12000 komplet) a taky jsem moc nevěřila některým plastovým součástkám, ale fakt je super… vůbec nelituju, že jsme ho koupili;-)