Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj!
Napadlo mě se s vámi podělit se zkušeností s internetovýni obchody. Letos jsem si chtěla ušetřit práci a rozhodla se objednat některé dárky přes internet, přeci jen se mi v 7.měsíci nechtělo moc chodit po obchodech.
Měla jsem jasno - malému
u s domečkem od Lega, manželovi elektrický kráječ a nám všem od babičky ponorný mixér. S Legem byl trochu problém, ale podařilo se mi najít obchod, kde mě po telefonu ujistili, že ho mají v dostatečném množství, stejně tak pro ně nebyl problém poslat i ostatní zboží. Bylo to na www.obchod.cz Velmi se mi líbila komunikace s nimi, vše přes skype, ochotně zodpověděli všechny dotazy. Rozhodla jsem se u nich objednat vše, zdálo se mi to lepší a navíc výhodné kvůli poštovnému. Platbu jsem provedla ještě v den objednávky (6.12.2006), protože slibují dodávku do 3-10dnů a tvrdili, že vše mají. Poslala jsem jim asi 5300,–Kč. Když týden nic nepřišlo, ani se neozvali snažila jsem se je kontaktovat (tentokrát to už nebylo tak snadné jako na začátku) a dozvěděla jsem se, že Lego nebude. Začala jsem ho schánět jinde. Strávila jsem nad tím celé odpoledne, nikde už tato
a nebyla. Štěstí jsem nakonec měla na www.legoraj.cz . Lego meli, jestě ten den mi ho poslali a dokonce ani nechtěli peníze předem.
Od obchodu.cz jsem čekala dodávku dalšího zboží, opět je zkoučela kontaktovat, jak to vypadá. Ozvali se až 18.12.2006, že nic z objednaného zboží nemohou dodat, nic už nemají skladem. Na to, že se nemám rozčilovat a být v klidu, tohle byla velká rána. Začala jsem schánět, ale vybrané věci už buď nebyly skladem nebo je už nemohli dodat do vánoc. Podařil se mi sehnat jen mixér díky www.eberry.cz a to jen proto, že jsem si ho mohla přijet vyzednout osobně.
Obchod.cz jsem několikrát kontaktovala, aby mi poslali peníze okamžitě zpět. Slibovali, slibovali, že možná do vánoc, ale nakonec přišli až 28.12.2006. Tato firma se mi zdá jako velmi výkonná ve snaze zničit kouzlo vánoc.
Krátké shrnutí, které obchody doporučuji, a které ne:
(prosím, připojte i své zkušenosti)
www.obchod.cz - rozhodně NEEEE
www.legoraj.cz - ano (rozumné ceny, vstřícné jednání)
www.eberry.cz - ano (rozumné ceny, vstřícné jednání)
www.bazar-beruska.cz (i nové zboží, nízké ceny)
Mějte se krásně a přeji jen samé dobré nákupy přes internet!
eKita
Ahoj, já mám špatnou zkušenost s obchodem www.e-povleceni.com. Objednala jsem si u nich povlečení, které slibovali, že dodají do 3 týdnů. Když jsem tam po měsíci volala, tak mi řekli, že zboží nemají. Zeptalal jsem se, proč se mi neozvali apaní na druhém konci telefonu tvrdila, že mi poslali e-mail (neposlali) a kontaktovali mě telefonicky (nekontaktovali). Narychlo jsem si povlečení objednala v Quelle - přišlo téměř obratem. Dobrou zkušenost mám i s www.zaclony. cz (levné, pěkné, druhý den doma) a www.cybex.cz ( mobily, taky v pohodě).
Ahojda,tak bych také ráda reagovala letos jsem všechny dárky objednávala v internetových obchodech a můžu říct že jsem byla spokojená až na jeden www.iENTER.cz ojednávala jsem cédéčko,DVD a knížku a to bylo přesně 4.11.2006 balíček přišel poměrně brzy tak jsem zaplatila bohužel knížka nebyla na skladě a tak ji prý dopošlou no a knížku nemám doposud no a nejlepší na tom je že jsem vlastně ani CD a to DVD nechtěla šlo mě hlavně o tu knížku ale aby se to vyplatilo vzala jsem toho víc ![]()
www.broucci.cz - ne( zdlouhavá komunikace a bez upozornění přijde neúplný balíček, bez jediného emailu, zda se vůbec peněz dočkám, nakonec však zbytek vrátili, ale radím NE)
www.mimibazar.cz ano, pokud najdete rozumné maminky, co nerejžují na věcech koupených ve frcu a vydávaných za téměř nové..
Tak ještě přidávám
www.popron.cz-ano
www.4kids.cz-ano(rozumné ceny,vstřícné jednání)
www.maslicka.cz-ano(nízké ceny a pěkné zboží)
www.luxus.cz-ano(vstřícné jednání)
Malé shrnutí, nápad s překopírováváním a dodáváním dalších obchodů se mi zdá dobrý, alespoň to budeme mít přehledné…
Nebojte se napsat ani opačnou zkušenost, než má někdo jiný…
www.broucci.cz - NEE ( zdlouhavá komunikace a bez upozornění přijde neúplný balíček, bez jediného emailu, zda se vůbec peněz dočkám, nakonec však zbytek vrátili, ale radím NE)
www.mimibazar.cz ano, pokud najdete rozumné maminky, co nerejžují na věcech koupených ve frcu a vydávaných za téměř nové..
www.zaclony.cz (levné, pěkné, druhý den doma)
www.cybex.cz ( mobily, taky v pohodě)
www.iENTER.cz - nedodali vše
www.popron.cz -ano
www.4kids.cz -ano(rozumné ceny,vstřícné jednání)
www.maslicka.cz -ano(nízké ceny a pěkné zboží)
www.luxus.cz -ano(vstřícné jednání)
Ahoj,
já se připojuji ke stížnosti na www.iEnter.cz
Od 20/12 čekám na zaslání knihy. Nejdříve mi napsali, že knihu mají, pak se nic nedělo, píšu tam, že jsem zaplatila a co se děje…omlouvali se předvánočním chaosem…budiž…prý knihu nemají - čekají na dodání. Doteď nemám peníze zpět. Oficiálně jsem stornovala objednávku 9/1, takže doufám, že mi vrátí peníze… Dnes jsem s nimi mluvila, prý plaším a o peníze nepřijdu. Běží reklamační lhůta…nakonec mi položili telefon!
Také se ptám, proč, když dodavatel uvede mylnou informaci, že knihu má, já ji zaplatím (musím do 3 dnů! - jinak prý ji už mít nemusí!) tak tedy proč dodavatel NEMUSÍ peníze vrátit také obratem? Ale prý čekají na řádné vyřízení reklamace…ohó, snad to bylo původně nedodržení smluvního ujednání z jejich strany, ne?
Hodlám si stěžovat na ČOI. Nechci, aby se napálili další zákazníci. Nebo poraďte, kde stížnost nejlépe zviditelnit?
Nepřihlášený Saryk75
Já mám dobrou zkušenost s obchodem www.vlacek.cz, kde jsem kupovala ohrádku.
Vyzvedávali jsme ji osobně, a protože jsme až doma zjistili, že má prasklinu, dohodli jsme se na výměně kus za kus a nebyl problém. Byli velmi vstřícní a přizpůsobili se našemu termínu.
www.broucci.cz - NEE ( zdlouhavá komunikace a bez upozornění přijde neúplný balíček, bez jediného emailu, zda se vůbec peněz dočkám, nakonec však zbytek vrátili, ale radím NE)
www.popron.cz -ano
www.kasa.cz - ANO (super jednání, zboží okamžitě dodali do dvou dnů!!!)
www.patro.cz - ANO (bezva jednání a opět zboží okamžitě dodali)
www.kocarkov.cz - ANO (velmi ochotná a hodná paní majitelka!!!)
Super diskuse,třeba to některým prodejcům docvakne a polepší se.
Já mám zatím samé dobré zkušenosti.Nikdy neplatím předem,vždy na dobírku.V posleních dnech jsem byla spokojena s:
www.a-zbaby.cz(skvěle vyřízená reklamace)
www.parfums.cz(zde jsem neplatila ani poštovné)
Skvěle se nakupuje oblečení pro děti a miminka na
www.4baby.cz
docela velký výběr a super ceny… Objednávka vždy dorazila do 2 dnů.
Nabízí i slevy pro stálé zákazníky.
pridavam svou zkusenost ![]()
mam skvele zkusenosti s http://www.prag-info.cz/…p/index_.php?… (hruzna adresa, ale dostane se tam i pres www.todo.cz
) mile jednani, dobre ceny, kdyz neni zbozi skladem, prijde mail nebo pani vola).. objednavala jsem nekolikrat a vrele DOPORUCUJU ![]()
Ahoj,
také ráda nakupuji na internetu - nemám ráda chození po obchodech a tak ráda dárky nakupuji na netu.
Také mám dobrou zkušenost s www.beruska-veruska.cz - nakupovala jsem několikrát - spací pytel, kahoty, šátky a knížky. Vždy všechno přišlo včas a v pořádku. Jednou však zboží už neměli, tak mi to včas oznámili. Líbí se mi, že některé věci šijí a je možnost si vybrat z mnoha látek - teď se chystám objednat malé zástěrku.
www.aventbaby.cz … objednávala jsem sice jen jednou, ale vše v pohodě, balíček přišel za dva dny.
www.caryfuk.cz … také dobrá zkušenost, objednávala jsem na Vánoce malé trakářek a autobus. Brzy se ozvali, autobus už bohužel byl vyprodaný, ale trakářek připravený. Protože je sídlo v Brně, dojeli jsme si pro něj (na Selské) a bylo to bez poštovného.
www.videomusic.cz … 3× jsem objednávala DVD, vždy to přišlo rychle a bez problémů
www.svethracek.cz … objednávala jsem malé hračky na Vánoce (2005), balíček v pořádku a kompletní
www.cpress.cz … Computer Press - 4× jsem objednávala knihy - pro manžela i pro malou - rychlé a vstřícné jednání (pro Brňáky nejlepší vyzvednout osobně v Bystrci)
A tady dávám shrnutí:
NE
ANO
www.popron.cz -ano
www.kasa.cz - ANO (super jednání, zboží okamžitě dodali do dvou dnů!!!)
www.patro.cz - ANO (bezva jednání a opět zboží okamžitě dodali)
www.kocarkov.cz - ANO (velmi ochotná a hodná paní majitelka!!!)
www.beruska-veruska.cz - ano (šijí některé věci a je velký výběr látek)
www.aventbaby.cz - ano (rychlé jednání)
www.caryfuk.cz - ano - korektní a příjemné jednání
www.videomusic.cz - ano
www.svethracek.cz - ano
www.cpress.cz - ano … různé knihy a publikace - rychlé a bezproblémové jednání
Velice spokojena jsem byla z obchodem: www.detskesny.cz
Velmi dobra komunikace, velky vyber, nizke ceny
Taky přidám svoje zkušenosti.
Počítač máme od Czech Compteur http://www.czc.cz a jsme spokojeni. Reklamace sice byla (a Honza dost sakroval), ale všechno vyřešili docela rychle.
Kočárek a kolotoč se sluníčkem nad postýlku máme z htp://www.babyportal.cz Reklamace zatím nebyla naštěstí potřeba ![]()
Ledničku a pračku máme z http://www.bilezbozi.cz/ a úplně spokojení sme nebyli. Nekde se jim ztratila naše objednávka. Ale stačilo tam zavolat a vyřešilo se to - ta paní na telefonu byla docela vlídná.
Taky něco přidám - nejlevnější hračky od Lamaze jsem našla na www.rumburak.cz - mají i krátké dodací lhůty, na některé zboží dopravu zdarma. Jednou jsme u nich měli reklamaci a vyřídili ji velmi rychle a ochotně. Pravda, jedna objednávka se trochu zpozdila, ačkoliv měli zboží na skladě, ale stačil jeden telefonát a druhý den jsme měli balíček doma.
A moc ráda nakupuji v internetovém sekáči www.brumla.cz . ![]()