Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý večer,
chci zakoupit notebook 15,6 palců,ne netbook,za dobrou cenu,do 10 000,nový.Jsem klasický uživatel,nepotřebuji nic extra,pouze běžný office,internet,skype apod. Hry nehraji,ani nepotřebuji grafiku.Vůbec tomu nerozumím,poradíte mi někdo jak vybrat?Vůbec totiž nerozumím těm označením,které jsou psané v popisu na internetu ![]()
Mrkni tady www.gigacomputer.cz mají tam dobrý ceny, já se v tom taky nevyznám, koukám jen na pamět a pokud nepotřebuješ žádnej extra tak si určitě vybereš ![]()
tak to seženete určitě,třeba tenhle
http://www.alza.cz/…-d255562.htm
najela bych na alza.cz a vybrala, v té základní verzi pro běžného uživatele je to celkem jedno…
co třeba tenhle http://www.alza.cz/…-d295172.htm
mám podobnej,ale 17'3
Nedáno mi byl doporučen tento: http://www.alza.cz/…-d267953.htm#…
Zase ti tu každý doporučuje to, co nejspíš sám má, ty se rozhoduj podle parametrů, jestli plnohodnotná číselná klávesnice vpravo, kolik vstupů na HDMI, velikost HDD, jestli na něm budeš pouštět filmy, jestli ano tak jaký subwoofer, jaký procesor ( dual core a lepší ..) , deset tisíc za notebook je docela málo, tak aby laciná věc nebyla nakonec drahá … V téhle cenové relaci zkus opravdu něco z alzy, kasy, mall, držím palce při výběru.
Noťas jsem kupovala radši v obchodě, myslím že v planeu. jsem laik a tak jsem vybírala podle operační paměti (4GB), paměti pevného disku HDD (640GB), počtu vstupů USB a to jestli má CD- romku DVD super multi (abych přehrála filmy), web kameru, skype a antivir. Noťas mě stál 9500,– je to packard bell a jsem spokojená. Asi je rozhodující ta paměť.
Baslerinda píše:
Zase ti tu každý doporučuje to, co nejspíš sám má, ty se rozhoduj podle parametrů, jestli plnohodnotná číselná klávesnice vpravo, kolik vstupů na HDMI, velikost HDD, jestli na něm budeš pouštět filmy, jestli ano tak jaký subwoofer, jaký procesor ( dual core a lepší ..) , deset tisíc za notebook je docela málo, tak aby laciná věc nebyla nakonec drahá … V téhle cenové relaci zkus opravdu něco z alzy, kasy, mall, držím palce při výběru.
To je presne ono,vubec nerozumim o cem pises
nepotrebuji na nem vytvaret zadne programy,apod. potrebuji ho jako klasicky uzivatel,ktery si pusti pisnicky na netu,skype,internet, stahovat fotky…vse.A pres internet ho kupovat nebudu,jen jsem chtela neco,s cim jste za dobrou cenu spokojeni.Mam kamaradku v jedne velke elektro firme,ktera mi udela fajn cenu,jde mi jen o tip v teto cenove hladine.
Já bych kupovala v Alze, super přístup a tak, ale nedoporučuju Acer, my si koupili za 25.000 a už je na 7 reklamaci
Dvakrát měnili hardisk za novej a pokaždý špatnej, myslím si, že acer už není ta kvalita jako bývala ![]()
Ten jsme měli před tím, je to už z dnešního hlediska stařeček, ale šlape bez jediné opravy už asi 5 rok
Nebýt jeho, tak jsem s novým noťasem v čudu, takže dobrej výběr ![]()
Tinka 1983 : vykašli se na ntb typu HP, Lenovo, Acer apod. Mají DDR2 kolem 4GB což je sakra málo i pro uživatele laika, já mám ntb za 45 000,– ( ale pravda, mám ho pro práci, věnuji se tvorbě webů, designu a grafice a potřebuji mít nadupanej ntb ve všech směrech ), vyber tedy něco, co má na HDD alespoň 320 GB a výš.
Za cenu jakou sis dala za strop mrkni např. na MSI, Asus, Sony, Toshiba, Fujitsu siemens - k tomu bych se být tebou přikláněla nejvíc, pro běžného uživatele naprosto perfektní a mohl by ti sednout, tak dobře vyber ![]()
Prosím o radu, nejlépe někoho, kdo se vyzná v počítačích, pokud je tu nějaká uživatelka nebo její muž „ajťák“. Chci konečně koupit dětem notebook k vánocům, ten náš už přesluhuje několik let a rozpadá se pod rukama. Měl by být pro tři děti na internet, hry (mají playstation, takže na notebooku zas až tak moc nehrajou, ale jsou to tři děti, tak by měl fungovat i na hry - nejvíc asi minercraft - nevím, zda to píšu dobře). Představuju si strop 20 000 Kč, ale pokud bych koupila slušný za 10 000 Kč či 13 000 Kč, tak určitě nebudu kupovat dražší - peníze počítáme, platy nic moc velké. Ale zase na druhou stranu mi jde o to, aby fungoval, aby se při hraní minercraftu nezasekával a dobře fungoval i internet. Moc moc prosím někoho zdejšího o radu, vůbec se v tom nevyznám a nechce se mi ptát v obchodě, protože se bojím toho, že mi doporučí to, co zrovna potřebují prodat. Za jakoukoli radu předem velmi děkuji!
Nejsem znalec, ale kup Intel Inside core i3, i5 a nejlepsi je i7. To ostatni neni podstatne, tak me to kamos vysvetlil…je to processor, pak jsou podobny ale nemaji tam to I, to neber…pak to ma jeste z jake generace to je, cim vice tim je to novejsi model…ale je to drahe. Ale jinak vsechny ostatni by meli fungovat asi stejne, ja byt tebou najdu si to na internetu…
Znacku neporadim, mam HP, Sony je fajn, na hry je dobry Allien ale ty jsou drahy nebo Apple ale ten nema microsoft, musi se to instalovat. Dell jsou asi OK.