Tablet jako čtečka e-knih

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5100
1.2.12 10:46

Tablet jako čtečka e-knih

Ahoj holky,
dostala jsem tablet mpman. Jako všechno dobrý, vzájemně se seznamujeme, celkem to jde, ale nejsem schopna do něj dostat ebooky. Mám je stažene v pc, v patřičných formátech( vetšinou PDF). Když propojím pc s tabletem, jdou normálně překopírovat, v pc se zobrazí, v okně tabletu jsou, ale pak je v tom tabletu nenajdu a nenajdu. Ani přes vyhledávání. V knihovně je jen Bílý tesák v angličtině, co tam byl už od výrobce a nikde nic. Nějak si s tím nevím rady. Je potřeba doinstalovat nějaký soft nebo co s tím? SOS! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14721
1.2.12 10:58

Když otevřeš Bílého tesáka, měla bys otevřít i ty ostatní :think:
Jsou ve stejné složce jako Bílý tesák?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
1.2.12 11:35

V okně, když to připojím k pc tak jsou. Ale když je chci najít v tabletu, tak nikde nic… :zed: Prostě je tam nemůžu najít, tváří se, že tam nejsou vůbec, natož v knihovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
1.2.12 13:59

Musíš je prvně do tý knihovny naimportovat. Takže otevřeš knihovnu, pak v levým horním rohu je domeček, na ten zmáčkneš a dostaneš se do menu, pak zmáčkneš SD Card a tam si najdeš, kam jsi knížky nahrála, ty pak označíš a dáš Import to Aldiko.
Mám taky MPman a aspoň u mě to je takhle - snad jsem to vysvětlila aspoň trochu srozumitelně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
1.2.12 14:00

Jo a pak jsem taky zjistila, že je lepší tam nahrávat knížky ve formátu .epub - u těch v pdf. totiž nejde zvětšovat písmo a tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
1.2.12 15:12

Starrky - ono to funguje!!! Hurááá! A mmoc díky. :dance: :dance: :dance: Na to bych sama tedda nepřišla a návod je jako většinou ve smyslu"pokud vám to nefunguje, stiskněte tlačítko Power"…
A ještě dotaz. Ty pdf fakt nejdou zvětšovat. Dají se nějak přemiklíkovat do epub? Třeba v normálním pc, než to natáhnu do tabletu? D9k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
1.2.12 15:14
mischni píše:
Starrky - ono to funguje!!! Hurááá! A mmoc díky. :dance: :dance: :dance: Na to bych sama tedda nepřišla a návod je jako většinou ve smyslu"pokud vám to nefunguje, stiskněte tlačítko Power"…
A ještě dotaz. Ty pdf fakt nejdou zvětšovat. Dají se nějak přemiklíkovat do epub? Třeba v normálním pc, než to natáhnu do tabletu? D9k.

Mám program calibre e-book management. V PC s jeho pomocí zkonvertuju knížku do jiného formátu a nahraju do tabletu.

Tady: http://calibre-ebook.com/…load_windows

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
1.2.12 15:19

Tak jsem ráda, že jsem pomohla - taky mi trvalo než jsem zjistila, co a jak :)
Na přeměnu formátu používám stejný program jako chuanitka. Naformátuju a pak natáhnu do tabletu.
Tak přeju hezké počtení :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
1.2.12 16:41

Holky dík, večer se na to vrhnu, až prďola konečne usne… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
1.2.12 17:50

Tak jsem nevydržela, pustila mladé pohádky a hraju si s tím. Jako všechno funguje jak má, akorát to neumí úplně česky - ty převedené knížky nemají š,ž,ř, apod. Kde se to, prosím nastavuje? :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
1.2.12 20:18
mischni píše:
Tak jsem nevydržela, pustila mladé pohádky a hraju si s tím. Jako všechno funguje jak má, akorát to neumí úplně česky - ty převedené knížky nemají š,ž,ř, apod. Kde se to, prosím nastavuje? :oops: :lol:

To asi záleží na tom, co stáhneš - já jsem to tak u jedný knížky měla, ale ty ostatní jdou normálně, takže to nebude chyba tabletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
1.2.12 21:05
Starrky píše:
mischni píše:
Tak jsem nevydržela, pustila mladé pohádky a hraju si s tím. Jako všechno funguje jak má, akorát to neumí úplně česky - ty převedené knížky nemají š,ž,ř, apod. Kde se to, prosím nastavuje? :oops: :lol:
To asi záleží na tom, co stáhneš - já jsem to tak u jedný knížky měla, ale ty ostatní jdou normálně, takže to nebude chyba tabletu.

Já u některých ano a u některých ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
1.2.12 21:11

Aha, dík, budu to zkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
19.2.13 16:49

Ahoj, prosím vás neměl by někdo návod jak dostat knihu co mám v tabletu staženou přes ulozto do aplikace Cool reader? Mám tablet goglever a vůbec nevím jak na to.Do teď jsem četla jen v OfficeSuite ale pak jsem zjistila že tam je tahle aplikace a bylo by možná to čtení lepší. Vůbec tomu nerozumím, skuste mi nějak poradit jak na to, prosím…Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
19.2.13 16:53

@Sijoma80 Manžel to tam stahoval normálně přes kabel, stáhl to z již uloženého. Nevím jak to jinak nazvat, nejsem počítačový expert :oops: :oops: A máme tam toho spoustu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák