Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky,
dostala jsem tablet mpman. Jako všechno dobrý, vzájemně se seznamujeme, celkem to jde, ale nejsem schopna do něj dostat ebooky. Mám je stažene v pc, v patřičných formátech( vetšinou PDF). Když propojím pc s tabletem, jdou normálně překopírovat, v pc se zobrazí, v okně tabletu jsou, ale pak je v tom tabletu nenajdu a nenajdu. Ani přes vyhledávání. V knihovně je jen Bílý tesák v angličtině, co tam byl už od výrobce a nikde nic. Nějak si s tím nevím rady. Je potřeba doinstalovat nějaký soft nebo co s tím? SOS! ![]()
Když otevřeš Bílého tesáka, měla bys otevřít i ty ostatní ![]()
Jsou ve stejné složce jako Bílý tesák?
V okně, když to připojím k pc tak jsou. Ale když je chci najít v tabletu, tak nikde nic…
Prostě je tam nemůžu najít, tváří se, že tam nejsou vůbec, natož v knihovně.
Musíš je prvně do tý knihovny naimportovat. Takže otevřeš knihovnu, pak v levým horním rohu je domeček, na ten zmáčkneš a dostaneš se do menu, pak zmáčkneš SD Card a tam si najdeš, kam jsi knížky nahrála, ty pak označíš a dáš Import to Aldiko.
Mám taky MPman a aspoň u mě to je takhle - snad jsem to vysvětlila aspoň trochu srozumitelně ![]()
Jo a pak jsem taky zjistila, že je lepší tam nahrávat knížky ve formátu .epub - u těch v pdf. totiž nejde zvětšovat písmo a tak ![]()
Starrky - ono to funguje!!! Hurááá! A mmoc díky.
Na to bych sama tedda nepřišla a návod je jako většinou ve smyslu"pokud vám to nefunguje, stiskněte tlačítko Power"…
A ještě dotaz. Ty pdf fakt nejdou zvětšovat. Dají se nějak přemiklíkovat do epub? Třeba v normálním pc, než to natáhnu do tabletu? D9k.
mischni píše:
Starrky - ono to funguje!!! Hurááá! A mmoc díky.![]()
![]()
Na to bych sama tedda nepřišla a návod je jako většinou ve smyslu"pokud vám to nefunguje, stiskněte tlačítko Power"…
A ještě dotaz. Ty pdf fakt nejdou zvětšovat. Dají se nějak přemiklíkovat do epub? Třeba v normálním pc, než to natáhnu do tabletu? D9k.
Mám program calibre e-book management. V PC s jeho pomocí zkonvertuju knížku do jiného formátu a nahraju do tabletu.
Tak jsem ráda, že jsem pomohla - taky mi trvalo než jsem zjistila, co a jak ![]()
Na přeměnu formátu používám stejný program jako chuanitka. Naformátuju a pak natáhnu do tabletu.
Tak přeju hezké počtení ![]()
Tak jsem nevydržela, pustila mladé pohádky a hraju si s tím. Jako všechno funguje jak má, akorát to neumí úplně česky - ty převedené knížky nemají š,ž,ř, apod. Kde se to, prosím nastavuje?
![]()
mischni píše:
Tak jsem nevydržela, pustila mladé pohádky a hraju si s tím. Jako všechno funguje jak má, akorát to neumí úplně česky - ty převedené knížky nemají š,ž,ř, apod. Kde se to, prosím nastavuje?![]()
To asi záleží na tom, co stáhneš - já jsem to tak u jedný knížky měla, ale ty ostatní jdou normálně, takže to nebude chyba tabletu.
Starrky píše:mischni píše:To asi záleží na tom, co stáhneš - já jsem to tak u jedný knížky měla, ale ty ostatní jdou normálně, takže to nebude chyba tabletu.
Tak jsem nevydržela, pustila mladé pohádky a hraju si s tím. Jako všechno funguje jak má, akorát to neumí úplně česky - ty převedené knížky nemají š,ž,ř, apod. Kde se to, prosím nastavuje?![]()
Já u některých ano a u některých ne.
Ahoj, prosím vás neměl by někdo návod jak dostat knihu co mám v tabletu staženou přes ulozto do aplikace Cool reader? Mám tablet goglever a vůbec nevím jak na to.Do teď jsem četla jen v OfficeSuite ale pak jsem zjistila že tam je tahle aplikace a bylo by možná to čtení lepší. Vůbec tomu nerozumím, skuste mi nějak poradit jak na to, prosím…Děkuji
@Sijoma80 Manžel to tam stahoval normálně přes kabel, stáhl to z již uloženého. Nevím jak to jinak nazvat, nejsem počítačový expert
A máme tam toho spoustu.