Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
ahoj mam otazku jestli se.to nekomu stalo a co jste delali. vyhrala jsem aukci na aukru a dnes mi prisel meil od.prodavajiciho ze aukci rusi ze je to mala castka ale ja si myslim ze to proste nemuze kdyz to dal od korunky.ne ?
Ahoj to se mi na Aukru ještě nestalo a tak bych to řešila přímo přes Aukro.Nevím to přesně,ale ten kdo zadává aukci ji může zrušit,ale ne asi když už je tam ten kdo aukci vyhrál.Držím palečky ![]()
Ahoj, jasne ze to nemuze delat, je to nefer. Nahlasila bych to mailem na vedeni Aukra, pokud s nim nebude nejaka dalsi domluva.
Nenech se odbyt. A koukni jaky ma komentare od jinych lidi, jestli je to jinak dobry prodavajici nebo uz mel nejaky skraloup.
Drzim palce
Prodávající porušuje pravidla. To, že dal zboží od korunky je jeho problém a né tvůj. Pokud se s prodávajícím nedohodneš, obrať se přímo na aukro…
Bych takovéhle „obchodníky“ nakopala do zadnice …
![]()
Tohle určitě udělat nemůže
I když měl aukci od 1,– a ty bys ji za 1,– vyhrála, musí ti to za tu cenu prodat ![]()
Napiš administrátorům aukra ![]()
mohl by to zrušit jedině,kdyby měl v aukci zprávu,že si vyhrazuje možnost zrušení aukce,protože inzeruje i jinde,pokud tam tohle neměl a tobě napsal,že je to kvůli ceně za kterou jsi vydražila,tak to řeš přes Aukro ![]()
Ahoj,v pravidlech je jasně psáno, že aukce může prodávající zrušit jen pokud není žádný příhoz. Jakmile už někdo příhoz hodí, tak se ten předmět automaticky stává jeho majetkem
.
JJ ale obrať se na adminy. Oni mu můžou dát poutu, zastavit účet a tak. Taky jsem dávala od korunky a nelíbilo se mi dyž se to vydražilo za kačku, ale s tím se nedá nic dělat. Je to risk…
Ty jako kupující máš dostat to za jakou částku si to vydražíš. Nic jiného nelze, je to jinak porušení pravidel
Řešil bych to urychleně, nečekal bych, jestli se s prodávajícím dohodnu. V podmínkách Aukra je napsáno, že po 30 dnech se aukce přesouvají do archívu, pak jsou hůř dohledatelné. Co když prodávající bude na toto spoléhat? Za mě - řešit hned přes Aukro tým.
rohlice píše:
mohl by to zrušit jedině,kdyby měl v aukci zprávu,že si vyhrazuje možnost zrušení aukce,protože inzeruje i jinde,pokud tam tohle neměl a tobě napsal,že je to kvůli ceně za kterou jsi vydražila,tak to řeš přes Aukro
Ani tohle nemůže, pokud už někdo přihodil. Aukci bez příhozu může zrušit kdykoliv, jakmile je přihozeno, musí prodat.
bumbinka píše:rohlice píše:Ani tohle nemůže, pokud už někdo přihodil. Aukci bez příhozu může zrušit kdykoliv, jakmile je přihozeno, musí prodat.
mohl by to zrušit jedině,kdyby měl v aukci zprávu,že si vyhrazuje možnost zrušení aukce,protože inzeruje i jinde,pokud tam tohle neměl a tobě napsal,že je to kvůli ceně za kterou jsi vydražila,tak to řeš přes Aukro
jj,blbě jsém to napsala,ale vzbudila se mi malá a mě se to nechtělo přepisovat
![]()
To je porušení pravidel. Měl si prodávající zadat částku před dražbou.
Ahoj,to opravdu udelat nemuze,Pokud to nema treba nekde nepsano,ze pokud se to vydrazi za nizsi castku nez si mysli,ale musel by to mit u akce uvedene,byli tam takove aukce. Koukni na aukro poradnu a zadej dotaz,jsou tam strasne fajn lidi a me vzdy pomohli a presne rekli jak to resit a odkazali na prislusne adminy ![]()
marieondatra píše:
dekuji vsem kouknu na to a pisnu jim. docela me.nakrknul.
jeste jsem chtela rict,ze I kdyz mu admini pohrozi,ze pokud transakci nedokonci,bude mi udelen negativ,tak on ti to stejne prodat nemusi. Ja vim,ze porusi smlouvu,ale takovy lide si z negativu nic nedelaji. Zruseni uctu je totiz az pri trech negativech. Mrkni na jeho hodnoceni. Ono jde o to,ze oni Ho proste nemuzou donutit prodat
na poradne je tam bohuzel takovych dotazu dost,lidi jsou hajzlici.