Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Odeslání jedné věci v balíčku je levnější než 4 věci, proto je logické že si poštovné navýší. Měla by to ale mít uvedené buďto na aukci nebo na stránce „o mně“
@loula
To by ale nebylo úplně košer, protože určitě i u té věci za 1,–kč má napsané poštovné a to že se to vydražilo jen za 1,–kč je druhá věc. Kdyby trvala na tom, že ji to do jednoho balíčku nesloučí, musela by zaplatit každé poštovné a nenadělala by nic, bylo by to přesně podle pravidel. Takhle jí napočítala jedno a za každou věc si připočítala+ těch 20,–kč, což se mi zdá spravedlivé. Nehledě na to, že spousta prodávajících to má v nákladech na přepravu uvedeno /ne v podmínkách, ale v nákladech -kdo ví, zda to tam paní nemá taky, protože číslo aukce jsem se nedozvěděla/,že v balíku může být 1ks, případně, že slučují do jednoho, ale připočítávají nějakou častku. ![]()
Podle me na tom neni nic zavadnyho. Navic kdyz si hlidam vic aukci od jednoho prodavajiciho, tak s predstihem posilam dotaz jak to ma s postovnym. Vetsinou posilam ktere aukce hlidam a ptam se kolik bude chtit celkem za postovne.
@BAZÁREK ANGIE je to možné, já na aukru skoro vůbec nenakupuji…
když už, tak pošlu kamarádce odkaz, maximální příhoz a čekám
pokud má dobré hodnocení, tak asi bych to tak fakt nechala, 80,– je minimum… Záleží, co zakladatelka vydražila ![]()
@blecha72
O to už jsem taky psala, ale zakladatelka tu asi není, jelikož vůbec nereaguje…tak budeme muset počkat
.
Tak tet jsem tu s dotazem o radu ja. V cervenci jsem si na aukru kouila za 200 lehatko pro miminko do vany. Okamzite zalatila a tim rodavajici prestal jakkoliv reagovat. Po nejake dobe jsem zahajila spor. Ubehl mesic, spor skoncil a nedeje se nic. Na FB aukra mi poradili, kontaktovat je prez aukro formular. To jsem udelala, prilozila kopii slozenky a odoved zase nikde. Dnes kdyz uz byl spor ukoncen, tak jsem tam nasla odkaz pro kontaktovani adminu. Tak jsem tam zase napsala a cekam. jsou to jen 200, pro nekoho smesna castka, pro me treba 4 krabice kase na dokrmovani. Ma tady s tim nekdo nejakou zkusenost?
@Spokojení Aukro je na tyto případy pojištěno, počkejte na vyjádření adminů.
No jo nic jineho se stejne delat neda. Jedine ze bych sedla do auta a prodavajicimu jela brichem vyrazit dvere ![]()
Tak a je to vyreseno. dnes mi poslalo aukro formular co vsechno po me chteji aby se to doresilo. Musela bych odat oznameni na policii, poslat kopii obcanky, jejich formular a doklad o zaplaceni.
kdyz pujdu na policajty, tak se mi kvuli 200 akorat tak vysmeji a kdyz si spocitam kolik vyrizenim vseho projezdim, tak se na to muzu akorat tak vykaslat.
Takze ani penize, ani lehatko. Ponauceni pro priste.
A to garantuji vraceni penez jen do 1000, takze kdo zaplati vic, tak si asi muze trhnout nohu. Hlavne ze aukro garantuje kde co. ![]()
Ach jo mám na to asi nějakej magnet. Zakoupila jsem na aukru balíček věcí pro miminko. Celková cena 300 i s poštovným. Prodávající chce ale 500 že v aukci byly 2 věci které původně byly vystaveny zvlášť, ale přihazováním se údajně ze 2 aukcí stala jedna (vím že je to blbost). Snažím se s prodávajícím komunikovat, ale podle mě je to porušení pravidel. Čekám jak se k tomu prodejce postaví, ale asi budu nucená to řešit přes aukro. Co když ale prodejce přistoupí na to, že to pošle a pak půlka věcí nedojde. Máte někdo zkušenost?
@Spokojení píše:
Ach jo mám na to asi nějakej magnet. Zakoupila jsem na aukru balíček věcí pro miminko. Celková cena 300 i s poštovným. Prodávající chce ale 500 že v aukci byly 2 věci které původně byly vystaveny zvlášť, ale přihazováním se údajně ze 2 aukcí stala jedna (vím že je to blbost).Snažím se s prodávajícím komunikovat, ale podle mě je to porušení pravidel. Čekám jak se k tomu prodejce postaví, ale asi budu nucená to řešit přes aukro. Co když ale prodejce přistoupí na to, že to pošle a pak půlka věcí nedojde. Máte někdo zkušenost?
Tomu nerozumím. Vy jste vyuakcovala balíček, nebo ty věci zvlášť, nebo obojí?
@Spokojení
Samozřejmě to nesmysl je a v případě, že nepošle vše co je v aukci vyfoceno, pak bych to řešila přes Aukro. Tam si nikdo moc nelajzne nějak podvádět, i když vyjímky se najdou. Písněte číslo aukce, mrknu na to. ![]()