Koupě staršího rodinného auta

4092
3.1.14 19:12

Koupě staršího auta

Ahojky, chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s koupí staršího auta. Já abych řekla pravdu z toho mám trošku obavy. Zuřivých historek jsem ze zpráv slyšela víc než dost a příjde mi, že pokud někde kupuju auto některé věci stejně nemužu přesně poznat, i když si přivedu automechanika. Máte někdo zkušenosti třeba s AAA auto, nebo autobazar city? Jako jejich jednání při případných pozdějších problémech a reklamacích a tak. Je mi jasné, že teď všichni slibujou hory doly všechny možné garance a tak a potom třeba skutek utek. :think: Chtěli bychom kvůli dětem větší auto a máme trochu dilema jestli koupit radši nové a třeba s ne až tak dobrou výbavou nebo třeba pár let starší. Díky za názory a zkušenosti. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18794
3.1.14 19:13

V AAA určitě ne… tam mi kamarád automechanik zakázal nakupovat… city neznám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
3.1.14 19:15

Před lety jsme to řešili - obcházeli bazary, tipovali
a nakonec jsme šli radši do nového jen o málo dražšího než neznámé (možná i bourané) starší auto
i za cenu uvěru (ne leasingu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
3.1.14 19:15

Já si i přes negativní recenze v AAA koupila, před 5 lety, za 45000, a naprostá spokojenost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
3.1.14 19:19

@mikky
Jen ne aaa auto :roll: nam zkusili prodat bourane auto jako bezzavadove. Nechali jsme si udelat prohlidku v servise mimo acka…a ackari nepochodili.
Pak jsme koupili stejny typ auta na inzerat, levneji a v dobrem stavu. A zjistili, ze i ten motor auta z acek byl asi v haji, ptz koupne auto tak hrozne nerachotilo.
O ackach si pogugli, vsechny popsane figle na nas zkouseli… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
3.1.14 19:20

Ahoj, manžel dělá do aut, občas známým poskytuje tuhle službu - jde se s nimi podívat na vybrané auto do bazaru, jestli je v pořádku - pozná hodně, porouchaných a bouraných aut viděl tisíce, i je pak přebíral po opravě. V 9 případech z 10 jim to rozmluví, třeba vydávání bouraného auta za nebourané je víc než běžné. Ale něco se prý opravdu poznat nedá, kor když moderní auta mají místo motoru zavařenou krabici.

Jinak s AAA měl jednu zcela katastrofální zkušenost známý, ale už je to několik let.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
3.1.14 19:20

My jsme byli varováni, že v bazaru ne. Ani sama jsem to tak necítila.
Koupili jsme nakonec náhodou od známých, co zrovna prodávali naše vysněný auto. Měli jsme kliku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
3.1.14 19:22

Tak ani s jedním autobazarem nemám zkušenost, ale když jsme kupovali auto, tak poblíž toho autobazaru byl kamarád v autorizovaném servisu. Takže při projíždce autem se jelo tam a auto bylo cca 3 hodinky kontrolováno atd…pak nám známej dal na lístku seposáno, co odchází a koliik nás to bude stát, o to nám autobazar snížil cenu(takže dalo se o ceně jednat)-no a auto máme už cca 7 let a jezdí bez problému. Jen teda když jsme ho měli asi půl roku tak chlapovi přišla obsílka, že se má dostavit na policii, bylo mu řečeno, že naše auto se vyšetřuje spolu s původním majitelem, že je podezření na leasinkový podvod a tak chlap musel nahlásit, co se do auta dalo a máme zakázané ho prodat. Bylo nám řečeno, že až se to vyřeší, že nás budou informovat ale máme ho už 7let a nikdo nepsal-nevolal, to byla asi tak jedinná nepříjemnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
3.1.14 19:23

@mikky Než z autobazaru je lepší jít do autosalonu konkrétní značky. Často tam prodávají předváděcí auta nebo i trochu starší, které tam někdo dal na protiúčet. A máte tam záruku, že je to auto servisované a v pořádku.
A ta předváděcí se vyplatí každopádně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
3.1.14 19:47

Ahojky, ted to resime taky, kupovali sme loni tchanovcum auto v aaa a v pohode a pred dvema lety sme tam kupovali a taky v pohode, pokud jim budes davat auto do vykupu tak se s nima hadej o cene, nakonec ji dostanes :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
3.1.14 19:51

Určitě je finančně výhodnější koupit 2-4roky staré auto než nové… já kupovala v bazaru který se specializoval právě na takové ty vrácené po skončeném leasingu či nechané v autosalonu na protiúčet při koupi nového… Je spousta lidí co točí auta… je potřeba sledovat nabídky a nebát se jet i víc kilometrů :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
3.1.14 19:58

My koupili v AAA s našim auto mechanikem Ford Cmax, naprostá spokojenost, vše v parádním stavu. Chce to proste někoho vzít s sebou, aby tomu opravdu rozuměl, no a to nemyslím ze je záležitost jen AAA ale všech bazaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
3.1.14 20:02

Tuhle byla v tv reportáž, jak v bazarech prodávají stočená auta. Z 5 byla stočená 4 (v různých bazarech v a kolem Prahy), z toho jedno o 200.000 km. Já bych radši koupila na inzerát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
3.1.14 20:07

Pokud toho člověka neznáš tak i inzerát může být „domácí bazar“
Nejpodstatnější je vzít k tomu někoho kdo tomu skutečně rozumí a hlavně ho i poslechnout pokud mi řekne že to auto do kterého jsem se zamilovala je špatné.
Ideální věc pokud má i měřák na lak (podle síly laku poznáš jestli je auto přelakované, kytované.. prostě jestli mělo nějaký šrám nebo rovnou bouračku )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
3.1.14 20:10

Jinak věci které odhalíš i ty - skla nemají stejný rok výroby, pouhým okem vidíš že netrefili barvu na přelakovávaném díle, sledovat jestli jednotlivé díly karoserie na sebe pasují… (může být rozdíl třeba o 1-3mm nebo i o 5mm - ne vždy jde vše vrátit do původního stavu)
No a pokud se ti auto líbí tak pak i vzít sebou mechanika co koukne pod kapotu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí