Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Pokud se ti nezdají, jdi to vrátit, reklamovat. Plíny mají trvanlivost tři rky, já třeba tedka kupovala Pampers AB a čučela jsem, že jsou ještě ty staré „obláčkové“ a procházejí za půl roku ![]()
Ale pokud ty tvoje jsou prošlé, jsou vyrobené před třemi roky a nejspíš vyrobené i trochu jinak než ty současné, na které jsi zvyklá.
Mně by to asi za ty opruzeniny nestálo, ale kdyby mi nevzali reklamaci, asi bych to zkusila, jestli mu to nebude vadit. ![]()
hele holky to bude datum výroby ne.. jinak bych měla taky prošlé, já mám do 17.07.11 ![]()
Nečetla jsem všechno, tak možná budu mimo. Ale i plenky můžou projít, a to proto, že hmota, která je v nich, aby sála a odváděla tekutinu zaschne nebo zatvrdne nebo jak bych to napsala, a pak nesajou. Stalo se to mé kamarádce. Měla prošlé plínky a čůrání z nich teklo jako po plechu. Pokud byly ale dobře skladované, uzavřené a nebyly ve vlhku, tak by mohly posloužit stejně dobře jako neprosšlé. Vyzkoušej a uvidíš. Zároveň se ale může stát, že jak to balení načneš, tak bude tvrdnout rychleji, než neprošlé.
A já bych je nejspíš zkusila v obchodě vyměnit…
aajulinka píše:Já myslím, že plínky mají „trvanlivost“ dva roky…
hele holky to bude datum výroby ne.. jinak bych měla taky prošlé, já mám do 17.07.11
aajulinka píše:
hele holky to bude datum výroby ne.. jinak bych měla taky prošlé, já mám do 17.07.11
Já zase mám 23.10.2011 ![]()
to bych v klidu pouzila…tak nepouzitelny muzou byt snad jen v pripade,ze by se rozpadaly
Jinak ta lhuta je spis takova orientacni u takovychto vyrobku ne??Proste neco tam napsat asi musi a je neco zakonem danne,ale pouzit se to muze podle me i po lhute.
Silwinka87 píše:aajulinka píše:Já zase mám 23.10.2011
no, tak to už je divný..mě ty plínky normálně sloužej.. malej opruzenej není, plíny netvrdnou, sajou..to bude něco jinýho než datum spotřeby.. ![]()
aajulinka píše:Silwinka87 píše:no, tak to už je divný..mě ty plínky normálně sloužej.. malej opruzenej není, plíny netvrdnou, sajou..to bude něco jinýho než datum spotřeby..aajulinka píše:Já zase mám 23.10.2011
Podle mě je to fakt datum dne,kdy to zatavovali.. ![]()
Přece si všechny nekupujeme prošlé plenky.. ![]()
To určitě bude datum výroby i když to tam neni napsané.
Dámské hygienické potřeby maj také na sobě datum výroby a na obalu je i napsáno např.: Doporučujeme spotřebovat do 3.roků od data výroby.
Silwinka87 píše:aajulinka píše:Podle mě je to fakt datum dne,kdy to zatavovali..Silwinka87 píše:no, tak to už je divný..mě ty plínky normálně sloužej.. malej opruzenej není, plíny netvrdnou, sajou..to bude něco jinýho než datum spotřeby..aajulinka píše:Já zase mám 23.10.2011
Přece si všechny nekupujeme prošlé plenky..
no asi tak.. ![]()
tak jsem koukala na plínky co tady mám a je tam napsané: spotřebujte do 3let od data napsaného na obalu ![]()
Dančí píše:
tak jsem koukala na plínky co tady mám a je tam napsané: spotřebujte do 3let od data napsaného na obalu
záhada vyřešena..
![]()
Už vidím tu scénku v Tescu..
Jak by jen zakladatelce oznámili,že to není datum spotřeby…Vzala by plenky pod paži a rudá jak paprika,by se vydala k domovu…
![]()
Silwinka87 píše:
Už vidím tu scénku v Tescu..Jak by jen zakladatelce oznámili,že to není datum spotřeby…Vzala by plenky pod paži a rudá jak paprika,by se vydala k domovu…
![]()
![]()
taky jsem si to představila ![]()