Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jak to tak čtu tak u vás buď byt nebo ta řadovka. Kamarádka se nedávno do jedné takové nastěhovala. Mají to parádní. Mají krajový takže jen jeden soused. Dvoreček stačí na bazének, pískoviště, klouzačku a posezení. Koukala bych co je aktuálně v nabídce ve vašem okolý.
@Cenarius píše:
Tak to buď máte šílené životní náklady (co vyděláte, tak rozfofrujete) nebo on sice dělá nonstop, ale vydělá prd. Jinak nechápu, proč by musel ještě dřít víc, aby vydělal ještě váš příjem.
Nee šílené náklady fakt nemáme.. bydlíme teď v družstevním bytě, kde platíme fakt málo… Určitě nějaký luxus nepociťuju
žádné drahé dovolené, nebo vybavení to vůbec
do restaurace jdeme tak max. 1 měsíčně
No jeho příjem, jak podnikatel, některý měsíc nic, jiný za tři.. Příjmy má tak max. těch 30 000 Kč měsíčně když by se to rozpočítalo.. Něco našetřené na bydlení má, ale já bohužel moc ne…
@Makca87 píše:
můžu se zeptat, co znamená,, po práci jen makat na baráku?".
To znamená, zasadit, okopat, ostříhat, zalít, natřít, zarýt, opravit, vyměnit, posekat. Přes léto téměř dennodenně a v zimě zas odhazuješ sníh. Části práce se dá zbavit, když člověk nic nezasadí. My jsme si pomohli tím, že nám za peníze se vším někdo pomáhá, ale to zase není možné, když člověk jede tak nějak akorát a tvoří běžné a ne nijak velké rezervy.
Ale abych byla upřímná, v ten okamžik pro mě barák se zahradou strácí jakoukoli hodnotu, odpočinu si stejně dobře jestli ne lépe uvnitř bytu nebo domu(v létě je tam klima a v zimě teplo) a pokud chci jít ven, nepokládám za přínos neustále sedět na zahradě.
Já nevím, mně tu občas přijde, jako že bydlet v bytě je tak nějak napůl? Že to vlastně není pořádné bydlení a kdo nemá dům, jako by ani nebydlel?
My jsme oba s mužem z domu a teď už léta zcela dobrovolně žijeme v bytě a nemůžeme si stěžovat. Zbyde nám více peněz i volného času.
Ale jinak si nedovedu představit, že chlap dře od rána do večera včetně víkendů, neměl by čas na základní práce kolem domu, pořídíte si dítě a on bude muset makat ještě víc, aby vás uživil?
@zrcadlo A to ještě můžou být rádi, že si říkají rodina. V mém okolí na tom 9 lidí z 10 o tu rodinu přišlo.
@Anonymní píše:
Nee šílené náklady fakt nemáme.. bydlíme teď v družstevním bytě, kde platíme fakt málo… Určitě nějaký luxus nepociťujužádné drahé dovolené, nebo vybavení to vůbec
No jeho příjem, jak podnikatel, některý měsíc nic, jiný za tři.. Příjmy má tak max. těch 30 000 Kč měsíčně když by se to rozpočítalo.. Něco našetřené na bydlení má, ale já bohužel moc ne…
Pokud má tuto pracovní dobu a pouze tento příjem, tak bych řekla, bohužel, že je někde chyba.
@Sany80s píše:
To znamená, zasadit, okopat, ostříhat, zalít, natřít, zarýt, opravit, vyměnit, posekat. Přes léto téměř dennodenně a v zimě zas odhazuješ sníh. Části práce se dá zbavit, když člověk nic nezasadí. My jsme si pomohli tím, že nám za peníze se vším někdo pomáhá, ale to zase není možné, když člověk jede tak nějak akorát a tvoří běžné a ne nijak velké rezervy.
Ale abych byla upřímná, v ten okamžik pro mě barák se zahradou strácí jakoukoli hodnotu, odpočinu si stejně dobře jestli ne lépe uvnitř bytu nebo domu(v létě je tam klima a v zimě teplo) a pokud chci jít ven, nepokládám za přínos neustále sedět na zahradě.
každý den po práci dělat toto? Kde žiješ?
… Máme 2 zahrady a sekám je jednou za měsíc a toť vše
. Nemám žádné kytky a stromy, jen dětské hřiště a psa
. Ale až budu důchodce, určitě si něco zasadím
.
@Makca87 píše:
každý den po práci dělat toto? Kde žiješ?… Máme 2 zahrady a sekám je jednou za měsíc a toť vše
. Nemám žádné kytky a stromy, jen dětské hřiště a psa
. Ale až budu důchodce, určitě si něco zasadím
.
My máme ovoce, zeleninu. A jak sjem řekla, bez těchto věcí pro mě zahrada ztrácí jakýkoli smysl. Když bych je tam neměla, nestrávím tam ani hodinu týdně. Nudí mě to.
@Sany80s píše:
My máme ovoce, zeleninu. A jak sjem řekla, bez těchto věcí pro mě zahrada ztrácí jakýkoli smysl. Když bych je tam neměla, nestrávím tam ani hodinu týdně. Nudí mě to.
U nás to pěstují babičky a dostáváme toho mraky, tudíž pro mě bezpředmětné to pěstovat
. Každý má jiné priority… já s rodinou v domě radši jezdím po výletech a chodíme na procházky se psem. Zahradu používám na opékání, grilování, uzení, stanování, chlastačky a děti na vyřádění
. Až děti vyrostou, tak zahradu určitě vytuníme jinak a na stáří zase jinak
.
@Anonymní píše:
Nee šílené náklady fakt nemáme.. bydlíme teď v družstevním bytě, kde platíme fakt málo… Určitě nějaký luxus nepociťujužádné drahé dovolené, nebo vybavení to vůbec
A je tam realna vidina, ze to podnikani ted rozjede a pak uz tam bude travit casu min? Ja bych nechtela pro sve dite tatinka, ktery by nemel cas se diteti venovat
. Teda ty penize za praci, prakticky furt, nejsou nic moc. Je vubec realne si s takovymi prijmi postavit barak, kdyz si ho nebudete stavet sami?
@Makca87 píše:
U nás to pěstují babičky a dostáváme toho mraky, tudíž pro mě bezpředmětné to pěstovat. Každý má jiné priority… já s rodinou v domě radši jezdím po výletech a chodíme na procházky se psem. Zahradu používám na opékání, grilování, uzení, stanování, chlastačky a děti na vyřádění
. Až děti vyrostou, tak zahradu určitě vytuníme jinak a na stáří zase jinak
.
Já taky ráda jezdím po výletech, grilování a podobné skopičiny až za mě zařídí někdo jiný, nehodlám s tím mít práci a dětem je lépe venku. Jasně, je to o prioritách, ale jak říkám, zahrada bez zeleniny je pro mě bezcenné a drahé místo. Jinak trávu aby k nečemu vypadala, sečeme, když prší, dvakrát za týden.
Kupte hotovy dum, vsude se prodavaji novostavby ci par let stare domy. Ted, s krizi za zady, se nemovitosti vyskytne hodne.
Po zkusenosti s codidem jsem rada, ze mame zahradu, bazen, pohodu.
JInak pokud takto maka a bere 30, je neco divne….
A casove nestavte, kupte hotove.
Příspěvek upraven 24.09.20 v 09:05
@Oriseka píše:
A je tam realna vidina, ze to podnikani ted rozjede a pak uz tam bude travit casu min? Ja bych nechtela pro sve dite tatinka, ktery by nemel cas se diteti venovat. Teda ty penize za praci, prakticky furt, nejsou nic moc. Je vubec realne si s takovymi prijmi postavit barak, kdyz si ho nebudete stavet sami?
No já nevím, je to už tak 3 roky. Takže kdoví, zda to bude lepší v budoucnu. Já osobně to nějak neřešila, protože mám svou práci, avšak s normální pracovní dobou (8h). On je taky hodně šetřivý typ, takže popravdě nevím kolik peněz si odkládá a kolik mu zbydou. V podstatě jeho výdaje jsou jen na jídlo, nikam moc nechodíme, večeře či obědy někde v rest. jsou výjimečná věc a to jen když to navrhnu já.. To stejné dovolené, taky navrhuji já a mu se spíš nikam moc nechce a je hodně zaměřený na to bydlení a přijde mu zbytečné utrácet peníze za něco jiného… ![]()
@ugluk píše:
Já nevím, mně tu občas přijde, jako že bydlet v bytě je tak nějak napůl? Že to vlastně není pořádné bydlení a kdo nemá dům, jako by ani nebydlel?
My jsme oba s mužem z domu a teď už léta zcela dobrovolně žijeme v bytě a nemůžeme si stěžovat. Zbyde nám více peněz i volného času.
Ale jinak si nedovedu představit, že chlap dře od rána do večera včetně víkendů, neměl by čas na základní práce kolem domu, pořídíte si dítě a on bude muset makat ještě víc, aby vás uživil?
Mám to naprosto stejně. Já vyrostla v baráku, manžel v podstatě na vesnici a teď zcela záměrně a dobrovolně bydlíme v bytě-toho času a minima starostí! Podle mě má barák smysl pro lidi, které naplňuje ta samotná práce kolem něj - zahrada, zvířata, „chlapské“ práce. Jakmile jeden z páru na tohle moc není, případně věnuje čas něčemu jinému (ať už práci nebo koníčku), tak je to velká třecí plocha mezi partnery, protože v bytě se můžu vykašlat na úklid měsíc, když se mi zrovna nedostává času, ale ignorovat metrovou trávu, hladové králíky nebo bahno v chodbě jde podstatně hůř.
@Anonymní píše:
No já nevím, je to už tak 3 roky. Takže kdoví, zda to bude lepší v budoucnu. Já osobně to nějak neřešila, protože mám svou práci, avšak s normální pracovní dobou (8h). On je taky hodně šetřivý typ, takže popravdě nevím kolik peněz si odkládá a kolik mu zbydou. V podstatě jeho výdaje jsou jen na jídlo, nikam moc nechodíme, večeře či obědy někde v rest. jsou výjimečná věc a to jen když to navrhnu já.. To stejné dovolené, taky navrhuji já a mu se spíš nikam moc nechce a je hodně zaměřený na to bydlení a přijde mu zbytečné utrácet peníze za něco jiného…
Rad ohledne bydleni ve vasi situcaci tu pada hodne, vesmes dobrych - stavet dum se zenaprazdenym muzem, mozna malym ditetem s vasimi prijmy nechces. Ale dovolim si poznamenat - nepoustela bych se ani do hypo, ani do ditete s pritelem, u ktereho nevim, kolik si kde odklada a jak hospodari s penezi.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat