Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Začínám být bezradná, tak se obracím s radou. Pořád nemáme vybraný kočárek a už mě to začíná docela zmáhat, když už nějaký vyberu, tak v kamenným obchodě, tak vždycky přijde nějaká komplikace a nedopadne to. Proto mě napadlo pořídit kočárek přes internet, ale bojím se, co bude v případě reklamace. Máte nějaké zkušenosti s reklamacemi kočárků nakoupených v e-shopech? Můžete nějaký e-shop doporučit? Díky za rady a tipy
ahojky jde o to jakou značku,já kupovala přes batolatko.cz a jednání super vyšli vstříct se vším a pohoda naštěstí s kočárkme nebyly problémy a snad ani nebudou.Navíc jeden den mi řkeli že ho pošlou a druhý jsem ho už měla doma velká rychlost ![]()
Koupila jsem oba kočáry přes net. Výhoda, přivezou ti to až domů ![]()
Jeden jsem reklamovala, poslala jsem ho normálně poštou jako balík na jejich adresu a oni ho opravený zase zaslali mně. Žádný problém. K tomu jsem přiložila doklad o koupi, a dopis co reklamuji, co mám za závadu.
Byl zpět za 3týdny.
Kupovala jsem zde http://www.kocarky-zlin.cz/index.php?…
a reklamovala
a druhý si už nepamatuju a do papírů kouknout nemůžu, jsou pokoji a tam mi spí dítě ![]()
Jj nejdřív vyber dle parametrů, pak si ho někde naživo vyzkoušej a pak kup přes net. Já teda mám PegPerego Pliko z www.ondalek. cz a roan maritu z www.detskyraj.cz, ale ještě se mi nic nerozbilo, tak nemohu kvalitu eshopů posoudit. Ten Dětský ráj je dobrý v tom, že maj kamenný obchod v Praze, kdyby něco dojedu je chytnout pod krkem osobně
ondálek byl teda risk, naštěstí Plika se prý nerozbíjí ![]()
Já kupovala na netu golfky… měli je i u nás v obchodě, ale o dost dražší. Nebála bych se toho
Ahoj my kupovali kočárek přes net a to z důvodu mnohem příznivější ceny - máme Dorjan Danny Sport Prestige (http://www.darababy.cz) a naprostá spokojenost - reklamace nebyla a není potřeba ![]()
jinak při případné reklamaci je postup naprosto stejný jako v kamenném obchodě (uplatňovali jsme na mobil, koupaný mým mužem pro mne k vánocům také přes net a vše proběhlo naprosto v pořádku) takže určitě bych se toho nebála ![]()
Taky jsem kupovala a to hned 2, nejprve golfky a později pak sourozenecký kočár,protože mám děti 17m od sebe a dcerka v té době ještě moc daleko pěšky neušla. Reklamace jsem naštěstí nepotřebovala,oba obchody proběhly naprosto v pohodě. ![]()
Taky mám jen dobré zkušenosti,kupovala jsem kočárek i autosedačku,a jsem spokojená,je super,že objednáš zdomu a domů to přijde,žádný lítání,ne že by mě nebavilo chodit po obchodech,ale s malým prckem to radši zařizuju v klidu domova ![]()
Já mám Mutsy a podvozek jsem raději koupila v kamenném obchodě, neb je na něm plno pohyblivých částí a tam vždy hrozí, že to bude třeba reklamovat. V kamenném obchodě (babyparku), který mám kousek navíc nabízejí zapůjčení náhradního podvozku při reklamaci, takže když budeš muset reklamovat tak se ti nestane, že budeš měsíc bez kočárku. Korbičku jsem již koupila přes net, protože tam není co by se rozbylo. Sportovní sedačku mám opět z kamenného obchodu, ale to proto, že byla akce a byla o čtvrtinu levnější. Takže doporučuji zjistit si také podmínnky, jaké konkrétní internetový obchod má při reklamaci. I některé menší obchody a snad i internetové nabízejí náhradní kočárek po dobu reklamace…
Jinak jak tu někdo zmiňoval Batolátko - to má kamenný obchod tady vedle ve vesnici, takže tam často nakupuji a reklamovala jsem tam přebalovací pult koupený tedy osobně, a do týdne jsem zase jela kolem, stavila se a řekli mi, ať si vyberu nový. Doporučuji! Ale z kočárků mají jen Firkony, jichž jsou výhradním dovozcem myslím.
Moc děkuju všem za rady - prohlídla jsem e-shopy a moc mě zaujal kočárek Firkon Verano tak uvidím, co na něj řekne manžel až se vrátí domů ![]()
Starrky píše:
Moc děkuju všem za rady - prohlídla jsem e-shopy a moc mě zaujal kočárek Firkon Verano tak uvidím, co na něj řekne manžel až se vrátí domů
Nemáš zač
jinak Firkon Verano je taky moc hezkej
, byl v užším výběru když sme vybírali … nakonec sme vzali Dorjan protože byl opravdu za pohádkovou cenu ![]()
původně jsem chtěla mutsy, ten mě uchvátil, ale dávat 15-20 tisíc za kočárek se mi fakt nechtělo, zvlášt´jestli Tobíček bude jako jeho brácha (ten začal v 8.měsících chodit a od té doby kočár nechtěl ani vidět, takže letěl na půdu) - přišlo nám tolik peněz do kočáru jako zbytečná investice vzhledem k okolnostem …
Sice trochu z jiného soudku, ale za Mutsy nutně nemusíš dát 15 až 20 tisíc - já mám vše nové, ale nakupovala jsem v akcích a stál mě hluboká, podvozek, sporťák + nánožník + slunečník 14 tisíc a to je jen o málo víc než dáš za Verano a rozdíl v kvalitě nebetyčný. Vím o čem mluvím, kamarádka Verano má. Ale z polských kočárků je to pořád asi nejlepší výběr. A ta kvalita určitě odpovídá ceně, tak jestli se tí líbí, tak není co řešit.
Jestli se ti ale líbí nějaký dražší kočárek a zdá se ti moc drahý a jestli máš ještě trochu čas tak zkus počkat, jestli nebude zase nějaká akce typu nákupy s Maminkou nebo nákupy s Marianne - já díky kupónku v Babyparku nakoupila se slevou 25 procent. Litovala jsem jen, že už jsem měla doma podvozek (nejdražší část kočárku) za plnou cenu.