Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem taky kuřák. V těhu mi to přestalo chutnat, ale asi bych přestala i kdyby ne, pak kojení, to je jasný. Kojit jsem přestala a teď si dám, i když už daleko ne jako před tím, někdy do 10 někdy ani jednu, nechce se mi na balkon
ale když se někde bavím, tak jsem jako fabrika ![]()
A klidně to přiznám, jsem ohleduplná vůči ostatním a nikoho tím neotravuju ![]()
Tak pa
Ahojky Kattkko.
Já nejsem ani odnaučený kuřák a ani kuřák.Nekouřím,nepiju,kuřákům nenadávám jen mě neskutečně dokáže vytočit má blízká rodina, ségra a tetky co hulí v malý kuchyni.Grr.To se rači zvednu a jdu jinam
.Ale píšu to jen pro pobavení.
Je to jsi mi pripomela jak jsme si uvarili s pritelem kavu az dve o vikendu a vykourili kazdej za dve hodky pul krabky
a to v kuchyni no jo.Od doby kdy mame Barcu tak dychanky prestali. ![]()
Ahoj, tak ja pred tehu kourila taky docela, teda jen cca rok, v tehu vubec, pak kdyz od nas odesel ex loni v srpnu, to bylo malemu sest mesicu, koupila jsem si z „trucu“ krabicku a dokourila jsem ji ted v dubnu
Tenkrat jsem si zapalila jednu na uklidneni a pak treba po dvou mesicich jednu vecer, vzdycky jsem sla kourit vecer na balkon, aby se to malemu uz rano do mlicka nedostalo (cca po deseti hodinach), ale jak rikam, treba jednu za mesic, nekdy ani to ne…
Od te doby cco nekojim vubec (od dubna) mam tedka dalsi krabicku a uz ji koncim, takze jsem ji mela zase dva mesice.....
Nikdy bych nekourila u malyho ani v jeho dohledu, nechci, aby me s tim nekdy videl.
Ahoj.Tak já také kouřila a dost dlouho cca 1o let zhruba krabičku denně.Někdy méně.Pak jsem přišla do jiného stavu a přestalo mi to chutnat.Nekouřila jsem do jejího roku a pak zase začala.A zase tak tu krabičku.Teď jsem opět v jiném stavu a opět mi to přestalo chutnat.Takže momentálně nekouřím a ani chuť nemám.Ale jak to bude po porodu?To nevím.Začít kouřit neplánuji.
taky se hlásím jako kuřák. Teda teď ne, protože jsem těhotná. Když jem byla poprvé těhu, tak jsem přestala a vůbec neměla chuť Hned jak jsem dokojila, honem na balkón kafíčko a cigárko
Teď jsem po druhé těhu a kouřila bych, chutě mám, ale musím počkat až dokojím a předtím porodím
. Tak pak si dám. Taky se na to hrozně těším.
Jak zde někdo napsal jak vypadá matka s kočárem nebo s dítětem a cigaretou hrozně,tak já ani za mlada a ani bez dětí jsem nikdy nešla venku po ulici a kouřila,vždycky mi připadalo že to dělaj jenom štětky(pardon za ten výraz) a když už jsem měla chut nepřekonatelnou tak jsem se schovala někam do kouta a nebo někam za strom a nebo prostě aby mě nikdo neviděl
.
Opravdu má cigareta uklidnující učinek a občas si potáhnu i tet v noci (už kojim jen odpoledne ) a je mi tak dobře a strašně si to vychutnám i to jedno potáhnutí ![]()
Ahoj.Tak já jsem to asi 3× na škole s holkama zkusila a to bylo vše..Nikdy mě to nelákalo,jen jsem chtěla zkusit co na tom všichni mají…
![]()
Já jsem tzv.sociální kuřák nebo jak to nazvat, sama si nikdy nezapálím, ale jak zasednu někde u sklenky, tak pálím jednu zadruhou
…
Takhle nárazově (klidně několik týdnů nic a pak najednou dvě krabičky) kouřím už mnoho let, vyjma těhotenství a kojení, před dětma taky nekouřím a u kočárku fakt nikdy, doma jsme nekouřili ani před dětma, vadí mi pak ten smrad a hlavně žluté záclony a zdi.
Takže tak. ![]()
jj, já bych si venku s kočárem taky nikdy nezapálila. Vypadá to hrozně, to teda jo a taky koukám po matkách, co to neřeší a nejsem sama, prostě se to nehodí a nepatří to k tomu…
ale kafíčko a cigárko, to jo… jsem nepila ani kafe když jsem nekouřila
![]()
jj, taky souhlasím s tím hulením venku. To je ošklivý pohled na maminu/ženskou, co dává „příklad“ dětem. Kdyby si apoň k té cigaretě sedly někam…
. A kafe s cigárkem někde v klídku, nejlíp venku na zahradě.......uuuuáááááá. To bych si i dala.
.
Hm, tak si tak říkám, že se pěkně podlamuje moje předsevzetí na cigárko nesáhnout, když dokojím prcka......chjo
.
Kamča.dalmatinka píše:
Jak zde někdo napsal jak vypadá matka s kočárem nebo s dítětem a cigaretou hrozně,tak já ani za mlada a ani bez dětí jsem nikdy nešla venku po ulici a kouřila,vždycky mi připadalo že to dělaj jenom štětky(pardon za ten výraz) a když už jsem měla chut nepřekonatelnou tak jsem se schovala někam do kouta a nebo někam za strom a nebo prostě aby mě nikdo neviděl.
kamčo, na mě to vždycky působilo stejně. kouřila jsem krátce a hodně
, ale nikdy jsem nekouřila za chůze za bílého dne.
teď už pár let nekouřím, ale nepopírám, že občas mívám neodolatelnou chuť na cigáro. chjo
. nezačnu nezačnu, ale byl to fajn relax. jak říká má kamarádka, která má 4 děti - už nikdy nebude nic tak jak bývalo…
Ahojky, tak já nikdy nekouřila a ani jsem to nezkoušela
.
Ale zrovna včera naše 16tiletá dcera donesla domů vodní dýmku. Tak jsme to zkoušeli. Ale teď jsme nevěděli jestli se to má šlukovat nebo ne. Když jsem potáhla, tak jsem se málem udusila. Podle mě a manžela se to má pouze převalovat v puse, ale podle dcery se to má natáhnout až do plic
. Bylo vidět, že to nedělá poprvé a dost jsme se smáli tomu, že 16ti letej fracek nás bude učit ještě kouřit
.
Jaký máte názor vy, na vodní dýmku…je škodlivá, nebo ne
![]()
ahoj
drive jsem palila krabku denne,pak to omezila,dala si jen pri kaficku nebo sklenicce a jakmile jsem otehotnela tak jsem prestala.
Pak jsem si jednu zapalila na nervy kdyz byla mala v pul roce ve spitale ale vubec mi to nechutnalo a malem jsem se udusila.
Nekourila jsem na ulici,jen doma nebo v kavarne ci hospode.
Nikdy jsem ale nebyla ten typ kuraka ktery tim omezuje druhe a vzdy jsem se divala zda to na nekoho nejde.
Ted mi kour priserne vadi a nesnasim kuraky co mi huli pod nosem a ruku s cigarem si daji tak aby to neslo na ne ale ze to jde na druhe je nezajima-no ja se ale vzdycky ozvu. ![]()
Ahoj holky,
zajímá mě váš názor na kouření a kuřáky, po tom, co jsem si přečetla článek na Novinkách, mě napadlo o tom podiskutovat.
Mě strašně vadí, jak se kuřáci ohání tim, že je nekuřáci omezují, ale není to spíš naopak??? Oni mě nutí dýchat ty smrady, oni mi ničí zdraví, ne já jim tím, že se mi to nelíbí. Proč se tak rozčiluju… ještě je moc moc málo míst (pokud nejste z velkého města), kde má člověk na výběr restaraci, kde se nekouří a může tam jít - hlavně s malými dětmi.