Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kristýna1980 píše:Že jste to tam měla vy neznamená, že to tak má každý. Že má abstinující člověk chuť na cigaretu je naprosto přirozené. Říká se, že zhruba po dvou letech abstinence se dá mluvit o překonání závislosti. Jestli dobře chápu, u vás asi nešlo ani o měsíce…
Dobry den, pokud mate chute, stejne zacnete! ja to mela stejne💁A mate pravdu, date si jednu a zachutna vam tak ze vykourite pulku krabicky👱♀️ 🚬.Ja byla u doktora, a jen jsem odesla, sla jsem znasilnit trafiku💁a padly 2 krabicky, abych vse dohnala👠Az zase zacnete kourit, dejte vedet💕Ja jsem proste kuracka, a ANO, priznam se! A ANO, nemam vuli na to s tim seknout, protoze jsem ZÁVISLÁ💁 👠
Pokud chcete prestat, drzim vam palce👍 👠, ale ja nevydrzela mesic😅po 14ti dnech jsem to rekla kamaradkam co me naucili kourit, tak mi rekli ze se to musi oslavit cigaretou💁♀️,tak jsem rekla ze jen jednu, a po te jedne cigarete jsem znasilnila trafiku👠 💕ja mam slabou vuli, a nedokazu prestat💁♀️
@Kristýna1980 já jsem přestala už před lety. Proto nesouhlasím s vašim zevšeobecňujícím a demotivujícím komentářem
Edit: nemusela jste odstraňovat mé oslovení, kde tím pádem vyznívá, že je vyjádřena nedůvěra vůči mně ![]()
Příspěvek upraven 09.11.23 v 07:12
Já jsem přestala před 13 měsíci. Šlahla jsem plnou krabičku do popelnice a finito. Chuť jsem měla jen jednou, ale vzpomněla jsem si hned na Lindu, co na cigára a chlast umřela po 40. Jak vypadala poslední měsíc života, jak ji trápily bolesti…
Už jsem za vodou, moc mi to smrdí.
@Betty MacDonald píše:
Já jsem přestala před 13 měsíci. Šlahla jsem plnou krabičku do popelnice a finito. Chuť jsem měla jen jednou, ale vzpomněla jsem si hned na Lindu, co na cigára a chlast umřela po 40. Jak vypadala poslední měsíc života, jak ji trápily bolesti…
@Betty MacDonald píše:
Tak to vam zavidim.Ja to zkousela nekolikrat, ale mam kamaradky same kuřačky💃 🚬Takze me samozrejme nemohli nechat v tom abych nekourila💁♀️Ted jsem skoro na 2 krabickach 🚬denne💃 👠 👠zkousela jsem i odbornou pomoc, ale jak jsem vysla z ordinace, hned jsem bezela do trafiky.Mela jsem tak silne abstinencni priznaky ze mi kamaradka zapalila cigaretu a podala mi ji at si dam, ze jsem strasne nervozni💁♀️ 💃s chuti jsem si dala…Ta cigareta 🚬byla jak moje prvni💁♀️A honem jsem sla pro krabicku🚬kamaradky ze mne udelali kuracku zavislou, a ja mam slabou vuli prestat💁♀️radeji budu kourit nez zazivat znova ty abstinencni priznaky💁♀️
@Kristýna1980 nesváděj to pořád na kamarádky. To je tvoje rozhodnutí, tvoje vůle
Pravda, moje vule je pod podem mrazu🙈A kamaradky mne podporuji v koureni🚬 nez v nekoureni💁♀️Tak ano, jsem kuracka a nestydim se za to💃 👠
Já nevim já jsem asi divná, přestala jsem kouřit a nekourila 14let pak opět začla a teď pred rokem ošklivá viroza a na rok jsem prestala, kolem kolegové samí kuřaci, takze teď si dam k vínecku, ale jinak ne a ani nemam chut, ale začala jsem pribírat
14 let jste nekourila, a zase zacala???Ja vydrzela nejdele 11 mesicu💁♀️Pribirani prestane…Ja jako silna kuracka ani prestat nechci, ale pokud vam cigareta chutna tak jako me, tak kuřte💁♀️ 🚬
@kattkka Ahoj, já se přiznávám, ale kouřím jen mentolové cigarety ![]()
No přiɓíraní přestane, ale abych neměla metrák než přestane, jsem do toho v přechodu, takže to jde krásně nahoru a špatně dolu, já jsem se s ti nikdy nějak nemučila s přestáváním kouřit i teď v práci vedle mě kouří a já na to nemam ani chut, ale jakmile si dam vínecko tak to jo to si zapalim a ne jednu
Přibírat jsem začala v pubertě už jako kuřačka. Metrák nemám díky tomu, že jsem v dospělosti začala řešit stravu.
To je ale tak všechno, jinak bych mohla být odstrašující příklad nezdravého životního stylu.
Vím, že mám nedostatek pohybu (takže nezhubnu) a nemám problém přiznat, že moje závislost na cigaretách přesáhla rozumné meze. Od covidu kouřím přes 40 denně, s cigaretou v ruce pracuji, vařím i uklízím a nekuřáckým prostorám se vyhýbám, jak jen to jde. Nějaký čas jsem kvůli tomu měla výčitky, ale už vlastně ani nelituji, že kouřím tolik, vždycky jsem k tomu tak nějak směřovala (dřív mě omezovaly finance) a můžu si za to sama. A nečekám, že se tu setkám s velkým pochopením, ale čím víc jsem kouřila, tím víc mi to chutnalo, takže teď si užívám každou cigaretu a nesnažím se s tím něco dělat. ![]()