Kouření

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2562
10.4.13 01:59

@avm3 já jsem kuřák a nesnáším sedět v zahuleným prostoru. Vybírám si nekuřácké hospody, abych nesmrděla jak popelník jen co vylezu a mohla tam se všemi přáteli. Cígo musí mít štábní kulturu po všech směrech a i když jsem v kuřácké hospodě a jsou tam děti nekouřím. Ale pak si zase vyslechnu názor jiných kuřáků, že kde už si mají dopr***e zapálit, když je to tam povolené, ale ta matka s dětma kouká jak sůva a pak si stejně zapálí. Když není elementární slušnost, zakázala bych to prostě všude jako mnoho civilizovaných zemí, stejně je lepší vypalovat frňák na vzduchu nebo v hodně dobře klimatizované místnosti. A když si tam člověk musí dojít, kouří uvážlivěji a míň a ráno neskřehotá, že debil spálil zase krabku a už nikdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
10.4.13 02:04

Mě nijak nekuřáci neomezují. Když někde sedím a jo se mi chce kouřit ve společnosti nekuřáků tak odcházím ven nebo bokem.Doma kouřím jen elektronickou.

• Citovat
  • Upravit
265
10.4.13 02:33

@avm3 Me treba omezuju nekuraci, kdyz me buzerujou na vlastnim
balkone, ze mam jit vic nakraj, vic doleva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
10.4.13 07:06

Jsem taky kuřák. Zapálím si ale většinou jenom u sebe na zahradě. Když mám kočár, tak mi to přijde hloupý a stydím se. Celkově nerada kouřím na ulici. Co se restaurací týče, tak tam si zapálím. Pokud někdo vedle mně obědvá, tak se zeptám, zda-li můžu. Nenapadlo by mně zapálit si přímo před rodinou s dětmi. Souhlasím s tím, aby bylo více nekuřáckých restaurací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.13 08:16

Já jsem kuřák a snažím se kuřáky neomezovat, vybírám si nekuřácké restaurace a pokud je kuřácká tak i tak nekouřím, nemám ráda zakouřené místnosti

• Citovat
  • Upravit
12154
10.4.13 08:20

Tak po těch letech (skoro 5 let) nekouření můžu říct, že mi kuřáci jako lidi nevadí. Vadí mi akorát, když mi foukají dým do tváře. Jako syn mého zaměstnavatele - má z toho docela srandu. Je to blb. :roll:

Jsem napravený kuřák - kouřila jsem, ale po druhém porodu už naštěstí nezačala a snad už ani nikdy nezačnu.
Docela jsem i navíc přehodnotila svůj pohled - dřív jsem se pozastavovala pohledem na kouřící matku u kočárku, třeba. Pohled nic moc teda, ale dneska je mi to u zadku. Ať si každý dělá, co chce. Pokud neomezuje mou svobodu.

A jo, je to jak píšeš - oni kuřáci omezují nekuřáky. Nekuřák svým nekouřením neobtěžuje nikoho.

Restaurace - u nás všechny kuřácké… :cert:.

Ale vtěrknu sem svůj dotaz: Co dělat s majitelem firmy (mým zaměstnavatelem), který není schopen a ani nechce ochránit své nekuřácké zaměstnance?
Podle tohoto odkazu:
http://www.epravo.cz/…i-81704.html
by měl zaměstnavatel automaticky kouření netolerovat. Stačí v pracovním kolektivu jeden nekuřák.
Co s takovým zaměstnavatelem, který odmítá kuřáky jakkoliv trestat? Kouření mu vadí, on sám nekouří a přesto nemá odvahu nekuřáky ochránit před kuřáky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
10.4.13 08:28

@avm3 ahoj :mavam: no já tě na jednu stranu chápu, já jsem dřív kouřila (málo) a o to víc mi to teď smrdí.. Máma chodí na balkon a stejně to z ní vždycky táhne.. Jinak teda víš, že jsem z Prahy, takže tady už je to skoro naopak, máma když jde s kamarádkou tak jsou skoro za vyvrhely - dle jejích slov :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
10.4.13 08:34

Já kouřila a už skoro 2 roky ne, doufým že nezačnu :mrgreen: co se týče kdo koho omezuje, řekla bych že kuřáci nekuřáky, ted si to sama uvědomuju. Děsně to smrdí a doopravdy mi stačí abych někde chvilku seděla a smrdim jak továrna :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090

@avm3 souhlasím s tebou, taky tyhle argumenty nechápu. Kuřáky nikdo nenutí kouřit ale já dýchat musím, takže tak. Nevidím důvod, proč bych se měla s rodinou vyhýbat určitým místům jen kvůli tomu, že někdo není schopen kouřit jinde nebo rovnou přestat… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133

Holky, díky za rozumné příspěvky, čekala sem, že se do mě někdo pustí :mrgreen: Já mám třeba zážitek z hor, kde jsme byli jako parta (ještě bez dětí) a my s manželem byli jediní nekuřáci - takže všechny hospody kuřácké… a co mi vadilo maximálně, tak to, že jsem ani nedojedla polívku a naproti to už jeden čudil a mě do toho jídla… Nebo když jsem stála frotnu na autobus (ještě jako studentka) - po ránu, ještě rozespalá a taky přede mnou kouřil. Mě se z toho navalovalo, ale utíct jsem neměla kam, když jsem se chtěla vejít do autobusu…
Co mám málou a jsem zase těhotná, tak mi to vadí o to víc. Ale popravdě nemám z poslední doby nějaký děsný zážitek :)
Pěkný den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310

Ahojky, já jsem právě ve fázi, kdy jsem ze dne na den přestala v okamžiku, kdy jsem našla na tt //. Vím, že teď nesmím a ani si nezapálím, ale musím uznat, tak jak tu hodně z vás píše, že jim to přestalo v těhu chutnat, tak mě tedy rozhodně ne. Vždy jsme kouřili venku na terase, doma nikdy a dnes, když si jde přítel zapálit, docela mi chvilkami závidím a je mi naprosto jasné a klidně se přiznám, že jak odkojím, opět začnu. Samozřejmě ne s dětmi, to jsem nedělala nikdy… Je to zkrátka takový můj relax a nestydím se za to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
10.4.13 08:36
@alik111 píše:
@avm3 Me treba omezuju nekuraci, kdyz me buzerujou na vlastnim
balkone, ze mam jit vic nakraj, vic doleva…

tak ono je určitě ohromně příjemné, když ten smrad jde člověku do baráku :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
10.4.13 08:37

Doma nekouřim, zapálim si až když jsem někde venku a NE před dětmi. Doma nikdy, v noci si vylezu s kafem na pavlač a tam si dam jedno „zdravotní“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.13 08:40

Nesnasim kuřáky, co hulí na balkóně, protože smrad se táhne do bytu, nemůžu větrat, když někdo hůlí pod nebo vedle. A ti nad mi klepou popel na prádlo a denně mám vajgl na balkóně a to nemluvím o tom, co je pod balkóny. Teď už to neřeším, bydlím v domku.

• Citovat
  • Upravit
315
10.4.13 08:56

Já myslím, že to tak bude vždycky kuřákům budou vadit nekuřáci nekuřákům kuřáci do té doby než to někdo nerozsekne a nevyčlení místa kde ano a kde ne a dávat za nedodržení peněžní postihy..Musím říct, že v našem městě se to osvědčilo..v době od rána až cca do 15h se v restauracích nekouří, jsou rozdělené na kuřáckou a nekuřáckou část, na zastávce a nádraží si nezapálí nikdo MP dává pokuty ;-) A mimochodem jsem kuřák, v těhotenství jsem nekouřila takže jsem se vžila do nekuřáků..doma kouřím jen pozdě večer jinak jen když si jdeme někam sednout nebo nejsem s malým..Myslím, že se dá udělat tolerantní dohoda, ale musí chtít obě strany ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová