Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Monča1985 píše:
Já myslím, že to tak bude vždycky kuřákům budou vadit nekuřáci nekuřákům kuřáci do té doby než to někdo nerozsekne a nevyčlení místa kde ano a kde ne a dávat za nedodržení peněžní postihy..Musím říct, že v našem městě se to osvědčilo..v době od rána až cca do 15h se v restauracích nekouří, jsou rozdělené na kuřáckou a nekuřáckou část, na zastávce a nádraží si nezapálí nikdo MP dává pokutyA mimochodem jsem kuřák, v těhotenství jsem nekouřila takže jsem se vžila do nekuřáků..doma kouřím jen pozdě večer jinak jen když si jdeme někam sednout nebo nejsem s malým..Myslím, že se dá udělat tolerantní dohoda, ale musí chtít obě strany
Závidím
. U nás (malinká vesnice) se na zastávce busu hulí jako o život - mladí puboši (devátá třída ZŠ). Většinou marihuanu, někdy klasické cigára.
My ostatní i malé děcka venku mokneme, v zimě se není kde schovat před fujavicí.
![]()
@radúna Kopala bych je do prdýlky za to!!!
Fůůůj od té doby co jsem nechala prvního partnera co hulil o sto péro nesnášim smrad marihuany a nemusim lidi, co ji hulí. Jako že si někdo dá příležitostně, ale prostě mi to zhnusil on tím jak se vracel denně vyhulenej.
@kissi, já jsem ji kdysi asi 2× zkusila v 17-ti, přiznávám
. Ale nic to se mnou nedělalo, žádné růžové slony ani bílé myšky nebylo vidět
.
Ale i tak, ať si to hulej, jsou mi fuk. Ale nejvíc mě se-rou, že to dělají na zastávce, kde se malé děcka (či jiná nekuřácká havěť) díky nim nemůžou schovat před blbým počasím. Co s nima? Než by k nám dojeli MP (i kdybych chtěla bonzovat a prudit) tak utečou.
Leda je vyfotit, ale co pak s tím? Na takové udávání a honění blbců nemám čas, energii, náladu a povahu.
Když zařvu a vyhodím je (můžu to i po dobrém, že?
), tak mě stejně pošlou do pr-dele. Já budu moknout s děckama venku dál a parchanti budou vysmátí.
Proč není na takové bezohledné kuřáky metr? Protože 90% poslanců hulí taky, tak proč by omezovali sami sebe nějakými sankcemi, že?
![]()
Já kuřačka jsem, ale zapálím si jen balkoně a když malý spí. Venku s kočárem nebo před malým vůbec..Kuřáci mi nevadí, chodíme k nám do jediné nekuřácké restaurace ale co mi vadí, že se snažím a pak okolo nás po měste nebo zastávce chodí lidi s cígem, smrdí a všechno mi letí na malého
..Já si zdraví ničím, ale jen sobě, ne malému ani sousedům ![]()
Myslela jsem, že to tady bude více vyhrocené
Ale je vidět, že i takovéto kontroverzní téma se dá zvládnout bez urážek a nadávek
Za mě - Já jsem momentálně nekouřící kuřačka z důvodu těhotenství a nyní následného kojení /dceruška 8.týdnů/. Kuřačka jsem 20 let. Bohužel musím říct, že se už od těhotenství těším, až si zapálím
Ale co musím za sebe říct, nesnáším kouření v davu mezi lidmi. Fronty, autobusové zastávky atd… Co se týče hospod a restaurací jsem zásadně pro to zavést výhradně kuřácké a nekuřácké hospody! Naprosto chápu nekuřáky, že jim vadí sedět v zakouřených hospodách. To totiž vadí i mě, když pak přijdu domů a smrdím jak humusák. Řeším to tak, že do zakouřených putyk prostě nechodím a vybírám si raději nějakou restauraci, kde dobře funguje odvětrávání a v mezích jakés takés tolerance mohou být spokojeni kuřáci i nekuřáci ![]()
@Verca1989 Maji dalsich pet oken na opacne strane, kde mohou vyvetrat.
Tak prece v „panelaku“ musim pocitat s tim, ze tam nejsem sama.
A nezlob se, ale pokud nedoceni, ze vseobecne neudim dum a jim to neposilam
pres vetraky a digestor, tak nevim teda. Vsak bych je vetraka vyudila hned,
ale me to doma smrdi
. A i me sejri, kdyz nekdo hodi vajgl z balkonu (okna),
koureni ve spolecnych prostorach, zastavkach atd. Ale proste balkon je muj a tam
kourit budu
. Jo a taky mi vadi psi houna a zrovna jejich pes sejri
pod nas balkon (i pod jejich, ze
) a nikdy se neobtezujou to uklidit.
Takze mi fakt muzou libnout dupku
. Za par dni se stehujeme zase
do baraku, huraaa
.
Koureni v davu, frontach a obecne na ulici presne taky nesnasim. Pravidelne se blizim k prechodu na kterem uz nekdo vyhuluje pri cekani na zelenou a odklepava jen tak do vzduchu odcvrnkavanim prstem o cigárko. V ten moment mam na kocarku zapopelenou černou boudičku. A ve fronte na autobus je mi z toho presne zle a neni kam utect. Nevzpominam si, ze bych jako kurak byla nekdy tak bezohledna. A i na tom balkone je to pravda, jde to vsem nahore do oken, ale zase pokud to neni celodenni vyhulovani a naschvaly, tak je to proste jiste riziko souziti v bytovem dome, bohuzel. Proto jsem pri vyberu uprednostnila byt v poslednim patre.
Jsem od zacatku teh. odnaucena kuracka, vzdycky jsem doufala, ze mi jinej stav pomuze prestat.
Nejradsi bych se propleskla, ze jsem kdy zacinala, jako pubertak pitomej, kolik penez v haji a v kuse bronchitida.. a ted jsem rozhodnuta si uz nikdy nezapalit.
Mamky foukajici ten smradlavej jed na mrnata me toci do vysokych obratek a na bezohledny kuraky na zastavkach a podobne neprestavam nadavat.. ![]()
Taky jsem přestala kvůli těhotenství a kojení, a celou dobu jsem se těšila, až zase začnu
Nekouřím v domě, ani na ulici, jenom na balkoně. Když jdeme do restaurace, raději se najím v nekuřácké, když jdeme do baru, je mi to celkem jedno.
Tchyně je velmi silná kuřačka, bydlí ve dvoupokojáči, z toho v jednom pokoji kouří. Ona na balkon nepůjde, protože to je pro ni jako zapálit si na ulici. Je tím prolezlý úplně všechno, když tam jedem na pár dní, musím pak všechno vyprat - a to jsme v tom nekuřáckém pokoji
No, ja jsem takova kuracka/nekuracka… Ale v kuracke hospode si zapalim/zapalila bych si vzdycky, i kdyby vedle me sedelo tisic deti.
Podle me je to zodpovednost rodicu. ![]()
Kdyz mi vadi na hospode, jak se tam chovaji, nejdu tam, kdyz mi vadi, jak tam vari, nejdu tam, kdyz mi vadi, ze se tam kourit, nejdu tam… ![]()
Podle me je restaurace soukromy podnik a nikdo nema pravo restauraterovi prikazovat, co ma se svym podnikem delat…
@Z.jev píše:
Taky jsem přestala kvůli těhotenství a kojení, a celou dobu jsem se těšila, až zase začnuNekouřím v domě, ani na ulici, jenom na balkoně. Když jdeme do restaurace, raději se najím v nekuřácké, když jdeme do baru, je mi to celkem jedno.
Tchyně je velmi silná kuřačka, bydlí ve dvoupokojáči, z toho v jednom pokoji kouří. Ona na balkon nepůjde, protože to je pro ni jako zapálit si na ulici. Je tím prolezlý úplně všechno, když tam jedem na pár dní, musím pak všechno vyprat - a to jsme v tom nekuřáckém pokoji
To je to samé jako u nás. Kouřím od patnácti, ale teď v těhu jen elektronickou a to dost omezeně, ale přijde mamka a hned se shání po popelníku. A o tchyni ani nemluvit, ta nekouří, ale doslova hulí. Dneska byly obě u nás a v obýváku by se dal vzduch krájet. Vůbec jim nevadilo, že mi dělají chutě. Nic, budu to muset ten půlrok vydržet.
Ahojky, rozhodla jsem se nekouřit, přestat z zdravotních důvodů a tím pádem nechci tady nechat dceru samotnou ve 20 ti letech.je některá třeba taky zrovna v tomhle odvykacim období?
ahojky.jsem kuřak a nedavno jsem zistila že jsem tehotna v 8tt. všichi okolo mne na mne křiči at prestanu(pritel, tchýně, a prababičky)jenomze mne to nak nejde
.zkusila jsem to ale byla jsem hodne nervní. chi se zeptat jestli to nak hodne neskodí mimiku nebo jestli v tom nedko nema zkusenost??? dekuji ![]()
@jestřab píše:
ahojky.jsem kuřak a nedavno jsem zistila že jsem tehotna v 8tt. všichi okolo mne na mne křiči at prestanu(pritel, tchýně, a prababičky)jenomze mne to nak nejde.zkusila jsem to ale byla jsem hodne nervní. chi se zeptat jestli to nak hodne neskodí mimiku nebo jestli v tom nedko nema zkusenost??? dekuji
Tak s tím mám úplně stejné zkušenosti. Kouřit v těhu by se nemělo, miminku to škodí, ale ono se to řekne. Kouřím teď hlavně elektronku a docela to pomáhá.