Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ty jo, nejsi moje budoucí nová švagrová? Ta taky kouří tyhle „zdravější“ cigara v těhotenství a prý ani přestat nehodlá. A to ji je 39 a bude mít první dítě, člověk by 🤮 jen když to slyší. Jinak mě přestal ze dne na den kouřit manžel a to dal krabičku denně a důvod? stačilo mu říct at si spočítá kolik bude mít dcerka roku, kdyby umřel stejně jako jeho děda, můj děda, strejda na rakovinu plic, no dlouho by si ji neužil. Takze když může přestat chlap, který v sobě ani to dítě nemá, tak ať mi nikdo neříká, že to nezvládne ženská. Ale tam je to spíš o sobeckosti než o závislosti
a jinak, neni to zase provokační diskuse, aby se tu do sebe pustili příznivci a odpůrci kouření v těhotenství?
Je to týden, co jsem s iqosem sekla. Jsem 15 tt. Co jsem zjistila, ze jsem těhotná, omezila jsem nejdřív cca na 5 denně. No a před týdnem jsem si řekla, ze už si krabičku nekoupim. Jsem rada. A lituju, ze jsem to neudělala na začátku. Lepší takhle než nikdy. Jinak jsem byla silný kuřák ( 20 denně ). První dva dny jsem měla chuť po o. Teď už si na to ani nevzpomenu. Držím ti palce, aby se ti to taky podařilo. Ale na to si musíš přijít sama. Čím vic do tebe budou okolo vandrovat a nadávat ti, tím vic budeš hulit.
@Anonymní píše:
Ahojky, chtěla jsem se zeptat jestli některá kouřite v těhotenství iqos? Já jsem v 14+ tt a bohužel iqos kourim, dříve jsem kourila normální cigarety. A ano vím, ze kouření v tehu není zdrave..
Zdravé? Hm..představ si, že s každým potáhnutím do plic pomyslně šlapeš na pupeční šňůru a ubiras dítěti kyslík… Přesně takhle to funguje
Iqos je stejná sracka jak cigára..congrats..
Ano, kourila jsem Iqos v tehotenstvi. Ano, rvalo mi to svedomi, ale zavislost je mrcha…
Kazdopadne, kdyz uz musis, je Iqos zdravejsi varianta, coz je uz i podporeno nezavislymi testy a studiemi, vzhledem k tomu, ze nedochazi ke spalovani ale pouze k inhalaci nikotinu skrz paru. Miminko nemelo zadne nasledky. Nejlepsi je samozrejme ale nekourit vubec.
Ahoj, jsem momentalne 12tt a taky kourim. Vic iqos, nekdy si dam i normalni cigaretu.. Nekdy nemam chut ani na jednu. Jasne, ze vsichni budou odsuzovat. Zavislost je zavislost… Asi je lepsi si nejaky maly mnozstvi dat a byt v klidu..
![]()
@Anonymní píše:
Ahojky, chtěla jsem se zeptat jestli některá kouřite v těhotenství iqos? Já jsem v 14+ tt a bohužel iqos kourim, dříve jsem kourila normální cigarety. A ano vím, ze kouření v tehu není zdrave..
Já jsem tedy taky kuřák, tedy spis takto v 6tt kdy jsem zjistila, ze jsem těhotná iqos jsem odložila. Stejně mě to přestalo chutnat a bylo mi po tom zle. A teď mi to ve 12tt vůbec nechybí. A jsem rada, ze jsem přestala.
Jsem 16tt a taky kourim Iqos. S prvním jsem kourila normální, ale zvládla jsem to stáhnout na 2 denně (je zdravý jako ripa). S Iqos teď bojuju mnohem víc.. když dam 3-5 denně, jsem rada. Pyšná na sebe nejsem.
@Elizabeth90 píše:
Jsem 16tt a taky kourim Iqos. S prvním jsem kourila normální, ale zvládla jsem to stáhnout na 2 denně (je zdravý jako ripa). S Iqos teď bojuju mnohem víc.. když dam 3-5 denně, jsem rada. Pyšná na sebe nejsem.
No ještě aby si byla na sebe hrdá.. ![]()
@EvieK reaguji na příspěvek zakladatelky. Tvůj názor je mi jedno, nemám chuť ani čas se o něčem dohadovat
@Elizabeth90 píše:
@EvieK reaguji na příspěvek zakladatelky. Tvůj názor je mi jedno, nemám chuť ani čas se o něčem dohadovat
Hlavně, že máš chuť kouřit, to je důležité ![]()
Taky jsem kourila iqos. Když sem otěhotněla, vsugerovala sem si, ze mi to smrdí a hlavně jsem se cíleně vyhýbala situacím, kde vim, ze bych měla chuť/příležitost. Takže žádné zahradky, pauzy v práci sem si dala místo cigára svačinu a vyhýbala se holkam, co v nich chodivaji kouřit a celkové kuřákům, aby mě to nezlomilo. Na bus sem chodila vždycky tak tak abych tam těch pět minut navic neměla a za par dni mě ta chuť přešla. Pokud s tím bojujete a chcete nekourit, zkuste se zamyslet nad svým denním režimem a trosku si to preskladat, ať odpadnou ty rutinní situace kde si to cigaro date, pak si na to třeba ani nevzpomenete nebo to nebude tak těžké. Za tři týdny rodim a neměla jsem ani jednu. Jde to.
Já kouřila normální i iqos před těhotenstvím. Jakmile jsem zjistila, že jsem těhotná, ze dne na den jsem přestala.. Takže to jde. Kvůli miminku jsem přestala kouřit.
Ka treba prestala kourit jeste pred snazenim a to sem dala i pres krabku denne, hetts i 25.. nevim proc si delas dite kdyz ti nestoji zato ani abys prestala s jednoduchym zlozvykem.