Kousnutí čmelákem

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11592
10.7.12 22:08

Taky mám s tím zkušenost. Do kotníku a bolelo to vcelku dost. Hlavně ten otok, šlo to až do tmavě modra, ale nakonec to splasklo a kotník je dnes i po letech celý :) Kdyby se ti ale špatně dýchalo nebo začala jsi červenat i v obličeji tak musíš k lékaři, budeš mít alergii. Jinak fenistil a chladit a rozdýcháš to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
10.7.12 22:09

Jen ti něco okopčím pro rozšíření obzorů:

Netřesk jako lék pro naši kůži
Netřesk má velice podobné účinky na naši kůži, jako aloe. Je považován za jeden z nejbezpečnějších přírodních léků na pokožku s téměř žádnými nežádoucími účinky. Používají se jeho podélně rozříznuté listy, které můžeme vnitřní stranou přikládat přímo na postižené partie, nebo stejně aplikovat šťávu a gelovitou tekutinu z vnitřku listu.

Netřesk dokáže léčit opravdu poměrně široké spektrum kožních neduhů. Jeho šťáva je chladivá a obsahuje mnoho výživných látek, má dezinfekční účinek a působí protizánětlivě. Stejně jako aloe, i netřesk je skvělou první pomocí a urychlením léčby při popáleninách, opařeninách, omrzlinách a spálení sluncem. Ulevuje při štípnutí hmyzem, zmírňuje svědění, zarudnutí a otok. Můžeme ho použít i na menší poranění kůže, škrábnutí a odřeniny, urychluje hojení a snižuje riziko zanícení. Šťáva a listy z netřesku se dříve běžně používaly na léčení vředovitých a zánětlivých nemocí kůže, dokonce i pro léčení očních zánětů, kdy se do oka přímo kapala šťáva z listů. Šťávu můžeme aplikovat i na změkčení ztvrdlé kůže např. na chodidlech, nebo na hydrataci příliš vysušené a namáhané pokožky rukou a loktů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
10.7.12 22:09

@Lynette Už na zahradu nejdu, ale zítra to zkusím, tak snad se mi ten červenej flek ještě víc nezvětší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
10.7.12 22:11

@ivodička Bojíš se tmy? Jestli jo, tak tam pošli starýho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
10.7.12 22:13

@Lynette Starej už spí :lol: Ale jo, přesvědčila jsi mě, jdu si pro baterku a jdu na to, snad se mi trochu uleví. Dik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
10.7.12 22:14

Není zač. Lovu zdar! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
10.7.12 22:21

Pomáhá i šťáva z cibule :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
10.7.12 22:38

Holky, ja se sem trosku vtirnu :oops:

Maleho dva dny zpatky neco kouslo do prstu na noze, plakal ze ho to boli, tak jsem mazala, jenze dnes rano na prstu velke puc´hyr jako petikoruna a okolo nej male puchyrku, nevite co ho to mohlo kousnout? Prst mel celej cervenej a nateklej.Ted uz ho to teda neboli, ale i tak jsem si rikala, jaka to svine kousne tak ze vyrasi puchyr :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1760
10.7.12 22:52

@marra mohla to být i včela, nemá tam ještě žihadlo? To je potřeba vytáhnout, jinak se puchýř pořád plní a může hnisat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
10.7.12 23:02

@ivodička Dobrá je nastrouhaná syrová brambora nebo šťáva z jitrocele. Taky obklady s octovou vodou. Mně se to stalo dvakrát, jednou mně štípla včela do prstu u nohy a oteklo mi i kotník, měla jsem pocit, že mi ta kůže snad praskne, nedalo se to vydržet. Podruhé ani nevím, co to bylo, ale taky do nohy a vypadalo to podobně, musela jsem i na pohotovost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21892
10.7.12 23:18

OT - cmelak opravdu kousne nebo da zihadlo? :oops: Ja do ted myslela, ze nic nedelaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
10.7.12 23:24

@Eemii Kousne ale musí mít blbou náladu! :pankac: Když má takovej čmelák blbej den tak klidně může přiletět, kousnout tě a letět dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
10.7.12 23:33
@Eemii píše:
OT - cmelak opravdu kousne nebo da zihadlo? :oops: Ja do ted myslela, ze nic nedelaj

kouše kusadlama ne?

• Citovat
  • Upravit
21892
10.7.12 23:34

Linette no nekecej :think:,mohlo by pomoct, kdyz se na nej budu preventivne usmivat, az poleti kolem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21892
10.7.12 23:35
@byron píše:
kouše kusadlama ne?

A vcela stipe stipadlama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek