Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Taky mám s tím zkušenost. Do kotníku a bolelo to vcelku dost. Hlavně ten otok, šlo to až do tmavě modra, ale nakonec to splasklo a kotník je dnes i po letech celý
Kdyby se ti ale špatně dýchalo nebo začala jsi červenat i v obličeji tak musíš k lékaři, budeš mít alergii. Jinak fenistil a chladit a rozdýcháš to.
Jen ti něco okopčím pro rozšíření obzorů:
Netřesk jako lék pro naši kůži
Netřesk má velice podobné účinky na naši kůži, jako aloe. Je považován za jeden z nejbezpečnějších přírodních léků na pokožku s téměř žádnými nežádoucími účinky. Používají se jeho podélně rozříznuté listy, které můžeme vnitřní stranou přikládat přímo na postižené partie, nebo stejně aplikovat šťávu a gelovitou tekutinu z vnitřku listu.
Netřesk dokáže léčit opravdu poměrně široké spektrum kožních neduhů. Jeho šťáva je chladivá a obsahuje mnoho výživných látek, má dezinfekční účinek a působí protizánětlivě. Stejně jako aloe, i netřesk je skvělou první pomocí a urychlením léčby při popáleninách, opařeninách, omrzlinách a spálení sluncem. Ulevuje při štípnutí hmyzem, zmírňuje svědění, zarudnutí a otok. Můžeme ho použít i na menší poranění kůže, škrábnutí a odřeniny, urychluje hojení a snižuje riziko zanícení. Šťáva a listy z netřesku se dříve běžně používaly na léčení vředovitých a zánětlivých nemocí kůže, dokonce i pro léčení očních zánětů, kdy se do oka přímo kapala šťáva z listů. Šťávu můžeme aplikovat i na změkčení ztvrdlé kůže např. na chodidlech, nebo na hydrataci příliš vysušené a namáhané pokožky rukou a loktů.
@Lynette Už na zahradu nejdu, ale zítra to zkusím, tak snad se mi ten červenej flek ještě víc nezvětší ![]()
@Lynette Starej už spí
Ale jo, přesvědčila jsi mě, jdu si pro baterku a jdu na to, snad se mi trochu uleví. Dik.
Holky, ja se sem trosku vtirnu ![]()
Maleho dva dny zpatky neco kouslo do prstu na noze, plakal ze ho to boli, tak jsem mazala, jenze dnes rano na prstu velke puc´hyr jako petikoruna a okolo nej male puchyrku, nevite co ho to mohlo kousnout? Prst mel celej cervenej a nateklej.Ted uz ho to teda neboli, ale i tak jsem si rikala, jaka to svine kousne tak ze vyrasi puchyr
![]()
@marra mohla to být i včela, nemá tam ještě žihadlo? To je potřeba vytáhnout, jinak se puchýř pořád plní a může hnisat.
@ivodička Dobrá je nastrouhaná syrová brambora nebo šťáva z jitrocele. Taky obklady s octovou vodou. Mně se to stalo dvakrát, jednou mně štípla včela do prstu u nohy a oteklo mi i kotník, měla jsem pocit, že mi ta kůže snad praskne, nedalo se to vydržet. Podruhé ani nevím, co to bylo, ale taky do nohy a vypadalo to podobně, musela jsem i na pohotovost
OT - cmelak opravdu kousne nebo da zihadlo?
Ja do ted myslela, ze nic nedelaj
@Eemii Kousne ale musí mít blbou náladu!
Když má takovej čmelák blbej den tak klidně může přiletět, kousnout tě a letět dál.
@Eemii píše:
OT - cmelak opravdu kousne nebo da zihadlo?Ja do ted myslela, ze nic nedelaj
kouše kusadlama ne?
Linette no nekecej
,mohlo by pomoct, kdyz se na nej budu preventivne usmivat, az poleti kolem?