Naražená ruka

14856
26.6.12 19:16

Narazena ruka

Ahoj holky, potrebuju radu, dcerka byla dneska s pani nahlidani apry trochu spadla na rucicku, tu ji hned pohmatala a zkontrolovala, pry nic nebolelo. Kdyz jsem prisla domu tak spala a spala docela dlouho (coz neni nic neobvykleho, kdyz nema den), jak se ale vzbudila, tak furt jen place a drzi se za rucku, oteklou ji nema, nic. Nekdy teda rve jak tur, nenecha na sebe sahnout.
Samo ze zvazujeme pohotovost, i jsme tam volali, ale moc nam neporadili, mame to kousek, nevim jestli jet taxikem, nebo radsi v kocarku, aby ji to nebolelo. Nebo pockat do rana? Zlomene to myslim nema, nebo i tohle jde, to si myslim, ze by bolelo vic, ne?

co ji muzu ted dat, napadl me akorat paracetamolovej cipek? Studenej obklad nechce, mam ji to zkusit nejak znehybnit do satku?

napada me narazenina, co se s tim dela? dlaha?

diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24292
26.6.12 19:19

Pokud by měla zlomeninu bez posunu, tak to bez RTG nepoznáš. U dětí bývá i tzv. zlomenina vrbového proutku - okostice drží a vnitřek je zlomenej. Radši bych šla na RTG.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
26.6.12 19:23

Naraženina bolí více než zlomenina. Pokud jí ruka bolí, na pohotovost bych jela. Jestli kočárkem nebo taxíkem záleží na vzdálenosti…(kterou my neznáme, pokud bys jí měla hodinu vláčet kočárem, jela bych taxem..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
26.6.12 19:30

@Kallkapa no tak cca pul hodinky to asi da, kus pesky…mame teda pohodlnej kocarek, kde muze hezky pohodlne lezet prikryta :nevim:

no ted tou bolavou rukou do sebe tlaci cokoladu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
26.6.12 19:40

Hm, tak ted obrat o 100% procent, z urvanyho uzlicku co se nechtelo hnout, nenechalo na sebe sahnout je vesela holcicka a ruku normalne pouziva. Ze by ten cipek?

tesne po cipku sahla tou bolavou ruckou po cokolade a rozervala se, pak uz ne.

tak ted uz vubec nevim, co si o tom mam myslet? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
26.6.12 20:07

Určitě utíkejte na RTG a na chirurgii. Pokud bude pacička jen namožená, tak dostane alespoň nějakou minifixaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
26.6.12 20:37

No zatim asi vyckame, no zvazuju co je mensi zlo, preci jen ta pohotovost a cesta je pro ni i docela velkej stres (navic ma hysteraky z doktoru), rentgenovana byla pred mesicem, tak taky uplne nechci aby byla rentgenovana uplne casto, tak neskodny to zase neni.

ruku ted normalne pouziva, podle me to neboli uz ani trochu. Ona mi prijde, ze ty bolesti proziva celkem dramaticky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
26.6.12 20:55

Když je to tak, není co řešit :kytka: JJ, moje beruška byla také vždy tak nadšená a dramatický výstup tak intenzivní, že pak pravidelně tak 2h prospala :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kataaa17
20.9.12 10:39

natekla dlan

Dobry den chtela jsem se zeptat, moje dcerka vcera spadla ve skolce z houpacky na ruku a ma nateklou dlan a nevim jsetli tam nema neco zlomeneho nebo jen narazene, vecer nam brecela ze ji ruka boli, ale po hodine usnula a spala celou noc, rano ale odmitala cokoliv s rucickou delat a nechce nam ji ani ukazat! Tak nevim jestli mam jeste pockat a nebo hned do spitalu!!!Jsem z toho docela nervozni, jsem maminka ktera utika do spitalu i s modrinou :roll:

• Citovat
  • Upravit
7661
20.9.12 10:47

Určitě bych to pro klid duše nechala zrentgenovat. V ruce je tolik kůstek a tak málo chráněných, že se snadno mohla nějaká naštípnout.
Jinak i na naraženiny je výborná kostivalová mast Traumaplant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
20.9.12 11:04

Hele, já jsem zmatená kojo matka která si nebyla jistá, jestli v noci náhodou neuklouzla, najednou jsem prostě nemohla chodit :nevim: V nemocnici se sice trochu pousmáli, že si nepamatuju, co se mi stalo, ale udělali rentgen a všechno.. Nakonec to byl zánět šlach..
Nech to raději zkontrolovat, já si vždycky vybavím naší známou - zdravotní sestru! Jak rumplovala vlastní dceři s rukou a říká nebreč to nic není - a bylo to zlomený :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
20.9.12 11:15
@gabriela82 píše:
Nech to raději zkontrolovat, já si vždycky vybavím naší známou - zdravotní sestru! Jak rumplovala vlastní dceři s rukou a říká nebreč to nic není - a bylo to zlomený :mrgreen:

Jéžiš, teď se mi zježilo úplně všechno… Br!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
5.10.12 09:13

Pro děti asi ne, ale pro dospělé se dost osvědčili ortézy. Taky jsem je už měla, je to mnohem lepší než klasická těžká sádra, mrkni na http://www.ortezy24.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák