Polknutí předmětu ročním dítětem

139
24.6.12 21:12

polknutí předmětu ročním dítětem

Ahojte všichni. Mám dotaz na nemilou věc, nemáte někdo zkušenost s polknutím malého předmětu? Mám totiž podezření, že mi dnes malá polkla vršek od homeopatik :roll: Nemůžu ho najít a nevím jestli by to bylo možné. Dnes se mi totiž začala dávit a já nevěděla z čeho no a teď jsem zjistila, že mi právě onen vršek chybí. Nevím co mám dělat a hlavně nevím jestli by ho vůbec mohla polknout, myslím si, že je dost velký na takovou malinkou papulu. Dýchá normálně a chová se taky normálně. Mám z toho nerva :|.Díky za příspěvky Eva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11733
24.6.12 21:16

Ahoj, já jak jsem byla malá, tak jsem prej spolkla kousek postavičky z Kinder vajíčka a pak to mamka našla v plínce a divila se co to je, tak počkej a uvidíš jestli to malá vykadí, kdyžtak pozoruj, jestli nebude mít zácpu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
24.6.12 21:17

Jestli myslíš takovou to plastovou krytku, mě se zdá dost velká. Když si představím, že bych měla něco takového spolknout já :think:. Nemohla se někam zakutálet? Nebo že by si jí třeba strčila někam mezi hračky, do postýlky, kočárku, pod oblečení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
24.6.12 21:22
Hledala jsem, fakt nevím. Myslím si, že je opravdu dost velký. Ale hodně mě zarazilo to dnešní dávení. Myslím, že po té perdě do zad co jsem ji dala by sned vypadnul. Pak ještě nějakou chvíli kašlala. Šmarjá to jsou hrozný nervy :zed:
@Milli píše:
Jestli myslíš takovou to plastovou krytku, mě se zdá dost velká. Když si představím, že bych měla něco takového spolknout já :think:. Nemohla se někam zakutálet? Nebo že by si jí třeba strčila někam mezi hračky, do postýlky, kočárku, pod oblečení?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
24.6.12 21:24

@Rozalinka - nám se takhle ztratil dřevěný váleček o průměru asi 3 cm a délce 5 cm. Muž mě podezíral, že ho roční syn spolknul a já mu to nechci říct :roll:. To bych teda nedala ani já, natož takhle malý dítě.
Tak snad se krytka někde najde a budeš mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
24.6.12 21:27

Pochybuju, že by to spolkla. Když chci něco hodně najít, vypadá to, že se to vypařilo, po pár dnech se to samo objeví. Já bych si asi vzala na to hledání ještě někoho. A kdyby se to nenašlo, volala bych doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
24.6.12 21:31

Malá ségra kdysi spolkla dudlík - tu gumovou část. Kuckala, mamka ji tak dala herdu do zad a místo toho, aby to z ní vyletělo, tak to spolkla. Byli i na pohotovosti. Jenže takovou věc na RTG nezjistí, takže měli čekat, jestli dudlík vyjde ven. Nevyšel. Slečně je už 11,5 roku a žije. Zřejmě to žaludeční šťávy rozložily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
24.6.12 21:42
Dr. jsem volala hned jak jsem vršek nenašla. Ptala se jestli malá dýchá normálně a pokud ano, tak mám sledovat stolici. Není to ostrý předmět tak by měl vyjít ven (pokud ho teda malá slupla, že :think: ).
@ejmy píše:
Pochybuju, že by to spolkla. Když chci něco hodně najít, vypadá to, že se to vypařilo, po pár dnech se to samo objeví. Já bych si asi vzala na to hledání ještě někoho. A kdyby se to nenašlo, volala bych doktorce.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
24.6.12 21:43
No právě, umělá hmota by na RTG nebyla stejně vidět. Tak musím čekat, se picnu :zed:.
@omites píše:
Malá ségra kdysi spolkla dudlík - tu gumovou část. Kuckala, mamka ji tak dala herdu do zad a místo toho, aby to z ní vyletělo, tak to spolkla. Byli i na pohotovosti. Jenže takovou věc na RTG nezjistí, takže měli čekat, jestli dudlík vyjde ven. Nevyšel. Slečně je už 11,5 roku a žije. Zřejmě to žaludeční šťávy rozložily.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lightsun
24.6.12 21:45

Sice nevím, jak velké to je, ale taková dvoukoruna vyjde sama v pohodě (pokud se nepřilepí v žaludku, samozřejmě)…

• Citovat
  • Upravit
938
24.6.12 21:53

Tak to moc nehroť a čekej. Buď se to objeví v plence, nebo někde jinde :) pokud to teda neodešlo po svých :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
24.6.12 21:57
:lol:
@ejmy píše:
Tak to moc nehroť a čekej. Buď se to objeví v plence, nebo někde jinde :) pokud to teda neodešlo po svých :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
24.6.12 22:16

To vykadí, nestresuj. Jsou horší věci, co děcka dokážou spolknout a následně i vyloučit. Mám s tím zkušenosti :oops: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
24.6.12 22:21
Díky :)
@berry4 píše:
To vykadí, nestresuj. Jsou horší věci, co děcka dokážou spolknout a následně i vyloučit. Mám s tím zkušenosti :oops: ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
28.6.12 23:29

Ahoj ja ležela s malou dvouletou žabynkou na chirdě pač ta snedla petikorunu a ne a ne ji vykajdit za tydeni pobyt ji dvakrat rentgenovali hruza a po deseti dnech v plince byla :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák