Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@zuzouš píše:
Určitě nic nezkazíš, když budeš mýt jen vodou a mazat čistou vazelínou, k dostání v lékárně.
No jestli je to periorálka, tak já se osypala i po čisté vodě z kohoutku.
@anti17 píše:
Ahoj děvčata už dlouhou dobu se potýkám s šílenou pletí, nejvíc na bradě a už se to rozlezlo i pod oko. Nesvědí to. Jen se tvoří takové šupinky a i veliký bolák ten pak praskne a vyteče z toho hnis. Nevíte o co se jedná??? Asi už budu muset navštívit kožního.
vypadá to jako pěkně rozjetá růžovka, možná v tom máš i nějakou infekci… s tím sama doma nic neuděláš… rozhodně to chce kožního lékaře… bude to jen horší, určitě s návštěvou lékaře neotálej…
Rozhodně nemýt se mýdlem a nepatlat na to make up. Co to je nevím, sama jsem jednou měla ošklivý výsev na bradě a muselo se to zaléčit antibiotiky, protože to byla infekce, chápu čím si procházíš, psychicky je to šílený, jelikož jsem měla něco podobného. Zajdi za kožní a bude po problému.
@misa.859 makeup na to dávám protože se cítím hrozně, když jdu takto ven.
@fifinka609 píše:
No jestli je to periorálka, tak já se osypala i po čisté vodě z kohoutku.
Oni píšou, že bohužel někdy i ta voda dělá zle, někomu vadí i sahat na to. Já to měla jednou a slabě, nakonec jsem se toho zbavila po atb, co jsem brala při nálezu stafylokoka a streptokoka, takže možná to dělal i ten stafyl., vypadá podobně, co jsem „gůglila“.
@anti17 to je chyba právě, chápu jak se cítíš, já chodila s takovým výsevem dlouho a pohledy lidí strašné, protože kožní mě léčila vše možným a když nic nepomohlo nasadila hodně silný antibiotika, ale zabraly. Jinak jsem měla infekci z toho, že jsem si vymáčkla pupínek a rozjelo se mi něco šíleného na bradě. Nerada na to vzpomínám. Ale make upem si to akorát budeš horšit a snáš si tam zaneseš nějakou infekci. Já brala antibiotika měsíc a bylo mi po nich hrozně zle tenkrát.
@anti17 píše:
@fifinka609 z Avonu denníkrém ta řada za 99kč
Tak ten na to určitě nadávej. My ti tady neřekneme, co to na 100% je, ale nejhorší, co můžeš udělat např. při periorálce je přemíra péče. Na tu je nejlepší ze začátku mýt jen převařenou vodou a mazat jen ichtoxylovou mastí na noc(taková hnusná smradlavá z lékárny) a prostě vydržet a nenechat se od dermatologa zatáhnout do kolotoče kortikoidů. Taky jsem je jednou mazala, než mi secvaklo, že tudy cesta nevede ani náhodou. Nebrala jsi antikoncepci?
@fifinka609 antikonccepci jsem brala, ale už jsem přestala v dubnu.
@anti17 píše:
@fifinka609 antikonccepci jsem brala, ale už jsem přestala v dubnu.
Mně se totiž periorálka objevila několik měsíců po tom, co jsem přestala brát antikoncepci.
Sla bych za jinym doktorem, nejlepe do jineho ustavu.
Nic bych na to nemazala, pohledy ldi ti muzou byt u zadku.
Nenechala bych si na oblicej predepsat kortikoidy. Pokud by doktor postupoval takto, vyhledala bych bylinkare nebo doktora cinske mediciny.