Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den,
tuto záležitost jsme zažívali také. Máme asi rok starého teddy králíčka a řešili jsme stejná problém. Kousání mříží. Máme bravurní a neinvazivní řešení
Rozkrojte půlku citronu a mříže jím pomažte všude kde k nim má králíček přístup. Citron mu nijak neublíží, ale to si pište, že k mřížím už se ani nepřiblížil. Tím jsme se zbavili neustálého rachotu, ale hlavně strachu ze zničením jeho zoubků. Vyzkoušejte!
![]()
Tak citron jsem zkoušela a po pár dnech už nezabíral ani ten. Ale měla jsem popelnici, sežral úplně cokoliv co našel včetně čokolády, psích granulí, čili papriček a gumových medvídků.
Kousání se nakonec vyřešilo tím že byl pořád puštěný, spal se mnou v posteli u hlavy a když jsem se ráno vzbudila tak mi umýval uši
Nakonec jsme klec úplně zrušili a na volno v celém domě s námi prožil krásných 11 let ![]()
U nas taky nic nepomohlo. Vyzkousela jsem nespocet veci a nic. Na noc se stehoval do vedlejsi mistnosti. Az vekem to prestal delat. Ted je mu 11 a uziva si kralici duchod.
…my ji máme v ložnici a taky nás to ze začátku štvalo… ale stačí ji překrýt klec osuškou… a je klid…
Můj králíček děla to samé, večer jí vzdy ny chvíli vypustim a pak vrátím. Zkontruluji jí pití a žrádlo. Vždy toho nechá
![]()
@Very18 píše:
Dobré ráno,
moc prosím o radu, už jsme celkem zoufalí. Náš králíček přes noc neustále hryže mříže, vydrží to až několik hodin, stále intenzivně. Když ji pokáráme, dělá to ještě víc, jakoby věděla, že si ji díku tomu všímáme. Je úplně vzteklá a přijde mi že to dělá proto, že chce ven. Na kousání v kleci má dvě tyčinky a jednu sůl, tak myslím že to ji nechybí, ale po bytě má taky možnost běhat celé odpoledne. Máme byt 1+1 takže se už pomalu ani nevyspíme a jsme z toho uplne zoufali. Partner uz to dnes nemohl vydrzet a dnes v noci ji zavrel i s kleci do koupelny. Ale neni legrace tu jeji obrovskou klec prenaset a hlavne jí tu pry taky nedela dobre. A je mi ji lito, kdyz je v koupelne…
NEvíte PROSÍM někdo jak ji v tom zabránit???![]()
Zkus přes klec hodit kráíčkovi deku potom ti nebude kousat klec a je v celku v Klidu u mě to tak funguje spím s ním v jedné místnosti a on je naprosto v klidu. ![]()
Me funguje moc dobre tato metoda. Kazdy vecer chvili pres spanim si sednu k jeji kleci. Doplnuju seno a granule vecer a v momente kdy si sedne k misce ji zacku vycesavat. Uklidni ji to. A pak ji zakryju klec tmavou dekou. Cernou, modrou atd. Hned co to udelam zhasnu a jdu spat. Nejde sice spat ale max chroupe granule nebo pije z pitka. Doufam ze jsem aspon trosku pomohla
![]()
@Very18 píše:
Dobré ráno,
moc prosím o radu, už jsme celkem zoufalí. Náš králíček přes noc neustále hryže mříže, vydrží to až několik hodin, stále intenzivně. Když ji pokáráme, dělá to ještě víc, jakoby věděla, že si ji díku tomu všímáme. Je úplně vzteklá a přijde mi že to dělá proto, že chce ven. Na kousání v kleci má dvě tyčinky a jednu sůl, tak myslím že to ji nechybí, ale po bytě má taky možnost běhat celé odpoledne. Máme byt 1+1 takže se už pomalu ani nevyspíme a jsme z toho uplne zoufali. Partner uz to dnes nemohl vydrzet a dnes v noci ji zavrel i s kleci do koupelny. Ale neni legrace tu jeji obrovskou klec prenaset a hlavne jí tu pry taky nedela dobre. A je mi ji lito, kdyz je v koupelne…
NEvíte PROSÍM někdo jak ji v tom zabránit???![]()
Je to králík, tedy hlodavec. Tedy bude hlodat, kousat. Zkuste jí dát věci ke kousání. Dřevěnou krabičku, žebřík, klaciky.