Kratší čípek v 31 tt

Anonymní
19.1.23 10:39

Kratší čípek v 31 tt

Ahoj všem!
včera jsem byla na kontrole u gynekoložky a udělala vaginální vyšetření při kterém zjistila, že mám kratší čípek než bych měla mít. Trochu mě vyděsila, že to může prý značit, že dojde k předčasnému porodu 8o jsem prvorodička, přijde mi že mě vyděsí všechno :D
je velká šance, že porodím předčasně?
Na další kontrolu jdu za tři týdny, přijde mi to jak věčnost 8o

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1326
19.1.23 10:53

U dcery jsem měla taky od 30 TT malý čípek až žádný. Narodila se 38tt. Kluk nic a porod 32+3 TT. Čípek na příjmu 16mm, ale jela jsem kvůli odtoku plodovky čípek jsem měla ok. Jen velikost čípku není jasný ukazatel porodu, který by měl nastat předčasne. Tělo se připravuje dopředu na porod klidně i týdny. Max trochu zvolněte a nepřetržitě se. Jestli máte rodit, nic tomu nezabrání. Ale taky můžete přenášet a být prostupná na dva prsty třeba již 5 týdnů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
19.1.23 10:55

Taky mě strašili a teď ve 40tt jsme pořád 2 v 1 😅 Kdyby ti začaly pravidelné bolesti nebo si krvácela, určitě neváhej a jeď do porodnice. Jinak bych se ale snažila být co nejvíc bez stresu a na další kontrole uvidíš. Mudr. Koucký, odborník na předčasné porody, mimochodem tvrdí, že po 30tt už nemá cenu měřit čípek, protože se začne zkracovat a měknout přirozeně a a u každé to jde jinak rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.1.23 10:57
@Anonymní píše:
Ahoj všem!
včera jsem byla na kontrole u gynekoložky a udělala vaginální vyšetření při kterém zjistila, že mám kratší čípek než bych měla mít. Trochu mě vyděsila, že to může prý značit, že dojde k předčasnému porodu 8o jsem prvorodička, přijde mi že mě vyděsí všechno :D
je velká šance, že porodím předčasně?
Na další kontrolu jdu za tři týdny, přijde mi to jak věčnost 8o

U prvního jsem byla od 20 tt otevřená na 2 prsty, porod v termínu. U třetího od cca 30 TT čípek minimální, porod v termínu. Teď jsem 32 TT, už 2 týdny čípek na polovinu a pro špičku prstu prostupný. Jako mam mít klidový režim, ale nějak není možnost ho dodržet s dvouletým rarachem. Přemlouvám mladou, ať dřív jak 38 TT neleze :mrgreen: co ti na to řekl Dr, jaká opatření? Porodit můžeš kdykoliv, a to nemusí být ani nic nachystane.. kolikrát jdeš na kontrolu, zamceno na 5 západu a večer porodis :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
19.1.23 11:02

@rosien jj zastáváme stejný názor s Dr, co mi dělal screeningy u dcery. Na západě cervikometrie po 30tt nemá žádnou výpovědní hodnotu, ale české porodnictví v tomto jede starou mantru a řesi cervix skóre v týdnech, kdy se tělo chystá postupně na porod a je přirozeně, že čípek se zkracuje. Někomu víc a někomu méně.. jedinou výjimkou jsou nálevky na čípku zevnitř, tam ty předčasné porody jsou tuším častější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.23 11:51

Děkuju za odpovědi. Mě řekla Dr že mám mít klidový režim, nijak se nepřetěžovat ale hlavně nepanikařit. Předepsala mi magnesko na tvrdnutí břicha a v případě nouze neschopenku (na mateřskou nastupuju právě za ty tři týdny)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky