Kdy dát kravské mléko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
44180
27.1.10 16:50

Evi,já jsem to nemyslela proti Tobě..Pokud to tak vyznělo,tak se omlouvám :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
27.1.10 23:09

Dceru jsem do 9 měs.kojila,nechtěla jsem ji učit na UM,a tak jsme rovnou přešli na kravské mléko (se souhlasem dr. :wink: ).Zvládala to absolutně bez problémů, dnes je jí 10,naprosto zdravá, alergik ani atopik není..
Syn je od 3 měs. na UM,tak s kravským začínáme až teď..Jemu je to jedno,je to kyselina,jí a vypije všechno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L1ucie
4.4.10 19:14

kozí mléko

Jsem strašlivě ráda, že mám kamarádku, která vystudovala biochemii. Říká, že kravské mléko by dítko do 10 let vůbec ale vůbec nemělo pít. Dospělým také nedělá dobře, čím je člověk starší, tak ztrácí enzymy, které jsou schopny natrávit tuto bílkovinu. Můj syn je také alergický na bílkovinu kravského mléka, a jeho doktorka nedoporučuje ani kozí či snad sojové mléko. Na trhu přece existuje spousta sušených mlék určených přímo pro děti, tak proč experimentovat.

• Citovat
  • Upravit
5.4.10 14:15

Od 1 roku dělám z převařeného mléka (máme často i čerstvě nadojené), puding, koprovku a pod., teď se pouštím i do domácího jogurtu.

Nepřevařené mléko jako náhrada za MM nebo UM je k ničemu, zatěžuje a nemá vpodstatě žádné vitamíny.

Mléko kravské máme od 1,5 roku zkoušet dávat PŘEVAŘENÉ do 200 ml za den, tak nás informovala dětská doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
juricka
20.9.10 22:08

sušená mléka

A z čeho jsou ta sušená mléka? Je to nějak upraveno? Jak?

• Citovat
  • Upravit
zdenulkaPolakova
2.6.12 12:34

Ahoj take nevim kdy davat kravske mleko je nam 7 mesicu a dnes dostal poprve krupicovou kasi moc mu chutnala myslim si kdyz je to mleko prevarene tak to neni zas tak hrozne jogurtu se naopak bojim :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3932
2.6.12 12:56

čistě bílý jogurt dávám od ukončeného 6 měsíce, krupicovou kaši, bramborovou kaši,domácí mléčnou rýži, pudink příležitostně, to vše dělám z kravského mléka od 10 měsíce. V 11 měsících měl i jiné jogurty, ochutnal i pribináka, ten mu však nechutná. Ted od roku nám dr. doporučil i obyčejné polotučné mléko jako doplněk ke svačině nebo náhradu jedné dávky UM. Jestliže se u dítěte nevyskytla žádná reakce na potravinu,tak nevidím problém v tom, zavádět postupně kravské mléko, UM je stravitelnější díky štěpené bílkovině kravského mléka, obsahuje vitamíny, minerály, ale po roce věku je strava už natolik pestrá, že to stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
2.6.12 15:15

Ahoj, podle mého názoru je kravské mléko vhodné podávat nejdřív v roce a půl. Já osobně jsem tedy dávala umělé mléko-Nutrilon a to u syna do 3let a 3měsíců a dceři je 2,5 roku a pije Nutrilon stále. Někdo to považuje za zbytečné, padly zde i názory, že je to jen lobby firem, dávat umělou výživu dlouho, je to každého věc a právo se rozhodnout. Já bych znovu neudělala jinak a Nutrilon bych dávala opět do 3let, protože s ním mám perfektní zkušenost, dětem chutnal a vyhovoval a pro mě je důležitá jistota příjmu všech vitamínů a minerálů a dost věřím i prebiotické vláknině v Nutrilonu , která má podporovat imunitu. Sice nevím, jestli je to jen tím, ale obě děti jsou zdravé a syn prakticky nechyběl ve školce a je tam už třetím rokem. Za mě tedy Nutrilon a do 3let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucka Meny
18.6.12 13:16

Prosim poradte...

Ahoj maminky, chci se zeptat jak je to s tim kravskem mlece, nekde pisou ze se smi davat a nekde zase ne. Mam skoro 10 mesicni dcerku, zatim ji davam pouze Usnar 2 krat denne, pres den presnidavku a ovocne kasicky sunarek atd, obcas sni nejakou sklenicku s masem a zeleninkou, ale moc tomu neda. Vsude pisou ze kravske mleko nesmi do 3 let ale to se mi nejak nezda. Nedavno jsem ji udelala krupickovou kasicku z polotocneho mleka, malicko jsem ji osladila a jak ji chutnala ale ted se docitam ze jsem asi udelala kravinu a davat kravske mleko bych asi jeste nemela. Prosim poradte nektera z vas kdy a jak ho davat napr. misto jedne davky Sunaru. Dekuji

• Citovat
  • Upravit
101523
18.6.12 13:26

Doporučení nedávat kravské mléko do 3 let mi přijde jako loby výrobců UM, co jiného je UM než sušené kravské? Nic, maximálně jsou některá trochu předštěpená pro lepší trávení…
Jinak já dávala kravské do kaše někdy lehce po roce, protože prostě UM ani kaši z něj nejedl. K pití mu ho zatím nedávám, je mu 20 měsíců, ale to spíš z toho důvodu, že se stále kojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.6.12 13:31

Kaši z kravského mléka dělám od 10. měsíce. Od 14 měsíců má hrnek ráno k snídani. A lepší pro děti je plnotučné.

• Citovat
  • Upravit
nikol.ondrášovka
18.6.12 13:34

My taky děláme kaši s kravského mléka, synovi je 11 měsíců a nic mu po tom není, jinak kojíme :kytka:

• Citovat
  • Upravit
17013
18.6.12 13:39
@Lucka Meny píše:
Ahoj maminky, chci se zeptat jak je to s tim kravskem mlece, nekde pisou ze se smi davat a nekde zase ne. Mam skoro 10 mesicni dcerku, zatim ji davam pouze Usnar 2 krat denne, pres den presnidavku a ovocne kasicky sunarek atd, obcas sni nejakou sklenicku s masem a zeleninkou, ale moc tomu neda. Vsude pisou ze kravske mleko nesmi do 3 let ale to se mi nejak nezda. Nedavno jsem ji udelala krupickovou kasicku z polotocneho mleka, malicko jsem ji osladila a jak ji chutnala ale ted se docitam ze jsem asi udelala kravinu a davat kravske mleko bych asi jeste nemela. Prosim poradte nektera z vas kdy a jak ho davat napr. misto jedne davky Sunaru. Dekuji

Tak kravské bych nedávala určitě, když ti nejí pravidelně pestrou stravu… By mně zajímalo, co jí, když má UM 2krát denně, to má ten náš, ale jí vše, včetně polévky a zeleninového jídla… :think: Kravské do kaše po tom cca 10 měsíci pokud ti ho bude snášet budiž, ale nejprve opravdu aby jedlo normální zeleninové jídla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucka Meny
18.6.12 13:46

Jeji jidelnicek je:Rano 8:00 Sunar,11:00 ovocna kase Sunarek,13:00 ovocna presnidavka nebo maso-zeleninova sklenicka Hami,16:00 Sunar,19:00 Hami 2 Hajaja a pak jde spinkat, je ji skoro 10 mesicu a ma 11kg takze neni podvizivena, tu zeleninu mi moc papat nechce ale ovocne presnidavky ji chutnaji a kdyz uvarim doma nejake jidlo tak sni par lzicek a pak mi to plive.

• Citovat
  • Upravit
2075
18.6.12 13:51
@Lucka Meny píše:
Jeji jidelnicek je:Rano 8:00 Sunar,11:00 ovocna kase Sunarek,13:00 ovocna presnidavka nebo maso-zeleninova sklenicka Hami,16:00 Sunar,19:00 Hami 2 Hajaja a pak jde spinkat, je ji skoro 10 mesicu a ma 11kg takze neni podvizivena, tu zeleninu mi moc papat nechce ale ovocne presnidavky ji chutnaji a kdyz uvarim doma nejake jidlo tak sni par lzicek a pak mi to plive.

Podle mě tam má moc sladkého, ráno bych nechala mléko, pak dala čerstvé ovoce, oběd zelenina/masozelenina, přesnídávka např. bílý jogurt s piškotem (marmeládou) atd. pak další svačinka tvrdý kvalitní sýr na chlebíku s máslem, nebo žervé, lučina, cottage, šunka a večer dala tu kaši. Já chápu, že ti nejí normální jídlo když jí to pak nahradíš tím sladkým…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí