Kdy dát kravské mléko?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Micilin píše:
Mléko se může od roka, ne?
jistě, po roce a uplne v klidu
žádné UM jsem po roce nekupovala, vyhozene peníze za nic…byly třeba na jiné věci
je to jen marketing, aby draze prodali…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím o radu. Jogurt bílý dávám od 7 měsíce cca. Máma udělala nějakou prý svíčkovou vhodnou pro dítě ale dala tam kravské mléko. Mohu mu to dát? Když se mléko má dávat až po druhém roce života? Jakto že se jogurt může tam je to mléko jinak zpracované? Děkuji.
Proč až po druhém roce života? Dětem do roka by se nemělo dávat kravské mléko jako náhrada MM nebo UM, protože pro kojence je výživově nedostatečné. Po roce (respektive tehdy, kdy hlavní složku potravy už tvoří něco jiného, než jen mateřské mléko nebo jeho náhrada), už klidně. Ale pokud dítě nemá intoleranci a mléko snáší, není důvod, aby ve věku tvého nemohlo mlékem/smetanou zjemněnou omáčku.
Jogurt je vhodný hlavně kvůli tomu, že jde o zakysaný výrobek z mléka a je tak dobře stravitelný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mléko jsem dávala jako na pití až okolo 2,5 let, do té doby jsem kojila, tak nebylo třeba.
Ale do omáček či kaše normálně po roce..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
11m dite nechce mliko
Ahoj maminky potrebuju prosim radu. Mam 11m holku ktera mi zacala odmitat mliko..od narozeni je na sunaru, za chvili bych chtela prechazet na sunar 3 od 1roku ale mala mi nechce jist ani ten sunar 2…kravsky mliko ji dat nemuzu. UM ma rano po probuzeni, obcas behem dne kdyz nechce presnidavku nebo prikrm a na noc. Musim to do ni rvat nasilim i hodinu aby to snedla, stejne 1/3 vyhazuju kdyz uz to plive. Co prosim mohu delat? Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anička Vaňková Nervat to do ni a nahradit to necim jinym
jak by se libilo tobe, kdyby ti nekdo rval, co nechceš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anička Vaňková No, cokoliv asi těžko, prostě zkoušet, buď UM jiných značek, nebo třeba jogurty a jiné zakysané výrobky nebo třeba nemléčné náhražky, ale v těch se nevyznám, nicméně jsou děti, které klasické UM nemohou. A tedy nevím proč bys ji nemohla dát kravské mlíko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anička Vaňková píše:
Ahoj maminky potrebuju prosim radu. Mam 11m holku ktera mi zacala odmitat mliko..od narozeni je na sunaru, za chvili bych chtela prechazet na sunar 3 od 1roku ale mala mi nechce jist ani ten sunar 2…kravsky mliko ji dat nemuzu. UM ma rano po probuzeni, obcas behem dne kdyz nechce presnidavku nebo prikrm a na noc. Musim to do ni rvat nasilim i hodinu aby to snedla, stejne 1/3 vyhazuju kdyz uz to plive. Co prosim mohu delat? Dekuji
proboha, proč do dítěte rveš násilím UM? myslíš, že bez něho zahyne, nebo co
![]()
když to tak moc nechce, tak zvyš dávku příkrmů, dej polívečku, kaši, masozeleninu - cokoli, a k pití klidně vodu nebo neslazený čaj, NERVI hodinu násilím do dítěte mléko - za tu hodinu už to musí být zkažené a hnusné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga zkazene neni kdyz vydrzi 4h v pokojove teplote a vy asi nectete co pisu..NECHCE MI JIST NIC, ani jogurt, ani prikrm, ani mliko, NIC tak co mam delat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anička Vaňková píše:
@stinga zkazene neni kdyz vydrzi 4h v pokojove teplote a vy asi nectete co pisu..NECHCE MI JIST NIC, ani jogurt, ani prikrm, ani mliko, NIC tak co mam delat…
Spíš ty píšeš něco trochu jiného, než co tu na nás teď křičíš ![]()
@Anička Vaňková píše:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anička Vaňková píše:
ona ti hlady neumře, v žádném případě do ní nervi mléko násilím, to je týrání dětí, tak se prostě smiř s tím, že nějakou dobu bude jíst míň - pokud by to trvalo delší dobu, tak se poraď s dětskou lékařkou, rozhodně do dítěte NIC necpi násilím, když nechce, tak nechce - nabízej jídlo a pití ale nenuť ji, v 11 měsících už může něco do ručičky - křupku, kousek ovoce, okurku, je horko, tak má asi menší chuť do jídla - nabízej k pití vodu nebo ten čajík, UM udělej jen v takovém množství, jaké vypije, ať to nemusíš vylívat - děti prostě mají takové období, kdy nechcou jíst
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, takže podtrženo sečteno. Normální mléko na pití od roku, ale převařený může už dřív… Výborně
. Fakt, co člověk to jiný názor. Ale vydedukovala jsem z těch všech komentíků, mlíko už může to je důležitý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anička Vaňková
Nevím jak je tenhle příspěvek starý a jestli už je to lepší. Ale zkus dát jinou značku, my jsme byly na HAMI a malá si šmakovala. Sunar jí taky moc nejel
- načítám...
- Citovat
- Zmínit