Kdy dát kravské mléko?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Doporučení nedávat kravské mléko do 3 let? to je pěkná blbost!!! Je sice pár lidí, co jsou na kravské mléko alergičtí, ale pokud tvoje dítě nebude alergik právě na mléko, tak proč jí ho nedávat. Poslední dobou je to spíše reklama na to, aby se matky zalekly a dávaly UM snad až do 18ti let, protože tím, by výrobci vydělali majlant. Jsou sice doporučení, co se smí a nesmí a že v tom a tamtom jídle jsou éčka, je nezdravé… ale to si musí každý vzít sám a rozhodnout se, co bude jíst a co ne. To bys pak už nesměla ani čaj, ani kafe, ani tavený sýr, salámy, párky… už vůbec ne. Kuře v žádném případě, máslo - ani náhodou, pokud není čerstvé, vodu… Zpátky ke kravskému mléku - dávala jsem ho od 11měsíců - dělala jsem z něj kaše, pak asi na roce a půl začalo dítě pít i mléko z hrnečku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám od cca 17-ti měsíců na snídani má cereálie s mlékem a šmakuje si. Pokud nemá alergii na BKM, tak bych to vůbec tak nehrotila. Kdyby mi dcera vypila toho obyč mléka tolik, co vypije UM, dávala bych jí ho už i ráno a večer, ale zatím jí to tak moc nejede. Do nějakých 3 měsíců bych už s UM chtěla skončit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem kasi z mleka delala urcite kolem toho roku, mozna trochu driv. Na piti ji ho davam obcas ted (22 mesicu), stale ale stridam detskym umelym mlekem, pac ji vic chutna.
tri roky nedodrzuju. A lepsi je plnotucne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme vařili z plnotučného KM od 10 měsíců a od roku jsme ho dávali na pití místo UM. Vypije denně půl litru a více a nic mu není. Podle mne je to jen tlak lobby výrobců UM.
Jinak mlíko jsme dřív kupovali Selské nebo Albert Bio a v případě nouze jsme dali UHT krabicák třeba od Madety. Vzhledem ale k tomu, že s manželem a synem vypijeme tak 2 l mlíka denně (cca 60-70 litrů měsíčně), tak jsme začali brát mlíko z družstva, páč je to o hodně levnější. Mlíko doma hned pasterizujeme a takové v lednici vydrží klidně 5 dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja davam stale UM, dr. mi rikala, ze do dvou let by pry prckove meli mit Um, ale ze jim od roka kravske nevadi, jen jim nedava zadny ziviny, jeliko kuba jeste pije dost UM - asi tak +-500 ml (vecer, noc, rano), tak jsem rikala, ze bych jedno piti nahradila plnotucnym, jenze mi ho nechce pit:D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat, od kdy jste vařily kaši z plnotučného kravského mléka? (Kupuji zatím na pudink Albert Bio netrvanlivé mléko). Malé je 13 měsíců a zatím jsem jí vždycky kupovala nemléčnou kaši instantní od Sunaru (špaldovou, piškotovou – jsou to kaše bez mléka a přidávala jsem do nich UM Sunar). Pak ještě máme doma od Nestlé 8zrnnou kaši – je také bez mléka, přidávám do ní UM Sunar.
Jaké máte zkušenosti? Přidáváte do těchto kaší kravské mléko? (Měla bych předstvu, že bych to nejprve převařila -pro jistotu- a pak zchladila na potřebnou teplotu 30–40stupňů).
Děkuji za odpovědi!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xxmilla Dávala jsem cca od roku, zejména protože UM nevzali do tlamičky a odsávat na kaši se mi fat nechtělo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xxmilla ja se stim teda tak nemazu…do krupice jsem davala kravske mleko snad od 10. mesice. A tento tyden dostal i do flasky pres den na spinkani. Bylo to plnotucne bio. V pohode ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupuji mléko v automatu jedině, ale nevím jestli ho mohu dát ročnímu dítěti? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@131105 No já myslím, že když ho převaříš, což by se mělo, tak je to v pohodě
, sousedka ho taky kupuje a malýmu ho dává (je mu něco přes rok).
- Citovat
- Upravit
@olikovka píše:
@131105 No já myslím, že když ho převaříš, což by se mělo, tak je to v pohodě, sousedka ho taky kupuje a malýmu ho dává (je mu něco přes rok).
děkuji za info
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mléko v omáčce
Dobrý den, prosím o radu. Jogurt bílý dávám od 7 měsíce cca. Máma udělala nějakou prý svíčkovou vhodnou pro dítě ale dala tam kravské mléko. Mohu mu to dát? Když se mléko má dávat až po druhém roce života? Jakto že se jogurt může tam je to mléko jinak zpracované? Děkuji.
- Citovat
- Upravit
To je nejake nove doporuceni, po 2. roku? Mam deti 7 a 4r a nic takoveho nebylo, aspon ne ve smyslu, ze nemuze byt v jidle. Nemely by to pit na litry misto UM/MMA aspondo toho roku, to je pravda, ale trochu v jidle bych neresila.
Jo, a zakysane vyrobky maji to mleko v trochu jine podobe, jak to projde tim kvasenim…moc tomu technick nerozumim, ale pry se to travi jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, piaristi placeni vyrobci UM odvedli dobrou praci.
Tak predevsim, kravske mleko neskodi.
Jen by nemelo predstavovat hlavni slozku vyzivy, protoze nema uplne vhodna mnozstvi a pomer jednotlivych zivin.
Takze naprosto v klidu mu to muzes dat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit