Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
**Zdravím, děvčata.. Zajímalo by mě, jestli se dá někde v Praze, nebo v blízkém okolí, sehnat kravské mléko přímo od zdroje? Tím myslím od nějakého sedláka, či jak se tomu v dnešní době říká..
Chtěla bych mléko, které není zbavené smetany a nechutná jak voda. Zkoušela jsem i mléko z mlékomatu, ale moc velký rozdíl od těch krabicových jsem v něm neviděla. Chuť podobná, nijaká a o přítomnosti smetany nemohla být ani řeč.. Budu ráda za nějaké tipy..
**
@maminka159 Nad tímto mlékem jsem taky uvažovala, ale někdo mi tvrdil, že ho také zbavují smetany. Chtěla jsem mléko se smetanou pro přípravu dalších mléčných výrobků..
@Annie87 Já sice rozvážené mléko z farmy dál nezpracovávám, většinou ho vypijeme, ale mým laickým okem usuzuji, že smetany zbavené není, už druhý-třetí den se usazuje po obvodu láhve. Řekla bych, že je OK, chuťově krásně plné, lahodné… Jinak ještě chodím na farmářské trhy na náplavku-Rašínovo nábřeží, jsou v sobotu, tam je minimálně 5 farem s mléčnou produkcí a mají tam i plno dalších dobrot z farem.
A co farmářské trhy a prodejny zdravé výživy? U nás, na Praze 5, prodává tahle farma. Není tady ale každý týden. Podle mě by ale neměl být problém kontaktovat je a ověřit, jak přesně zpracovávají mléko a kdy a kde v Praze budou. http://www.vyrobkyzfarmy.cz/o-nas-2/
Mléko chuťově plné, lahodné
To jo.
V „ofiko“ prodeji těžko seženeš neodstředěné a nepasterizované, protože by jim to hygiena nedovolila a do druhýho dne by se to stejně vysráželo - což je většinou doba rozvozu. Navíc samotná smetana se dá prodat dráž než mlíko, takže i na různejch farmářskejch podvodech se dá sehnat jen o trochu víc než plnotučný, ale můžeš mít kliku, no.
Neodstředěné poznáš jednoduše - dej do flašky do ledničky a když tam ráno není centimetr smetany, tak bylo odstředěné.
Nezbude ti nic jiného, než vyrazit do víceméně libovolný farmy a tam se poptat, jestli ti rovnou nadojej - pravděpodobně budeš muset vzít aspoň pět litrů, narazit na farmu, kde budou ochotný se s tebou bavit a hlavně přijet v době dojení (většinou ráno).
Můžeš zkusit tohle, když budeš mít cestu kolem: http://www.farmakrhanice.cz/…hp/aktuality. Mléko jsem neměla, ale krávy tam venku fakt jsou
. A hodně lidí tam pro to mléko jezdí.
Taky kupuju mléko z Mléka z farmy - smetana se tam běžně usazuje, zkusila jsem i Krhanice, ale u jejich plnotučného se toto nestává, celkově mi výrobky z Mléka z farmy vyhovují více, jen mě mrzí, že k nám zaváží jen jednou týdně
Mohu doporučit farmu pana Nolla ve Zvěřínku u Sadské. Mléko tam kupuji a je výborné. Mají mlékomat.
@Chauvinist To chuťově plné a lahodné, co jsi citovala z mého příspěvku se vztahovalo jen na Mléko z Farmy (Radonice), kde opravdu zůstane na malý hrneček smetany, vysráží se a už druhý den jde smetanu oddělit. Takže je mohu s klidem doporučit. U jiných mlék i od farmářů se to různí…
Btw. když by rovnou nadojili, tak určitě hned jedinci co si přijde s kanystrem neprodají a když tak neofiko…bez alespoň šetrné pasterizace je to pro ně i pro zákazníka maličko risk. To tak leda soused s kravkou nadojí do kyblíku nebo maličký farmář ![]()
@lucillee píše:
@Chauvinist To chuťově plné a lahodné, co jsi citovala z mého příspěvku se vztahovalo jen na Mléko z Farmy (Radonice), kde opravdu zůstane na malý hrneček smetany, vysráží se a už druhý den jde smetanu oddělit. Takže je mohu s klidem doporučit. U jiných mlék i od farmářů se to různí…Btw. když by rovnou nadojili, tak určitě hned jedinci co si přijde s kanystrem neprodají a když tak neofiko…bez alespoň šetrné pasterizace je to pro ně i pro zákazníka maličko risk. To tak leda soused s kravkou nadojí do kyblíku nebo maličký farmář
Aha, já myslel, že od Němce z rozvozu, proto ten výsměch
. To je odstředěný už docela dost. Navíc mlíko nejlépe ještě teplý a to už při rozvozu ee.
S tou pasterizací souhlas, ale v když přijdeš osobně, tak se daj najít takový, který dají i rovnou nadojený. Pasterizace už tu chuť mění docela výrazně, bohužel, zvlášť když není odstředěný
![]()
Na druhou - stranu nepasterizovaný mlíko lahodný chuti neuvyklého pražana obvykle dosti prožene na to, aby příště svoje pomýlené názory na ultrazdravou výživu dostatečně přehodnotil.
@Chauvinist píše:
Aha, já myslel, že od Němce z rozvozu, proto ten výsměch. To je odstředěný už docela dost. Navíc mlíko nejlépe ještě teplý a to už při rozvozu ee.
S tou pasterizací souhlas, ale v když přijdeš osobně, tak se daj najít takový, který dají i rovnou nadojený. Pasterizace už tu chuť mění docela výrazně, bohužel, zvlášť když není odstředěný![]()
Na druhou - stranu nepasterizovaný mlíko lahodný chuti neuvyklého pražana obvykle dosti proženena to, aby příště svoje pomýlené názory na ultrazdravou výživu dostatečně přehodnotil.
Jojooo to teda prožene
Když jsem zamlada dělávala u koní a ochutnávala to čerstvě nadojený od sedlákovy kravky, taky jsem se pos…
![]()
mleko z farmy je voda jako ze supermarketu je to zbavene smetany sice uvadeji ze neni ale je to lez ja jsem pravidelne odebiral mleko primo od kravy a je to uplne neco jineho neverte vsemu co pisou jejich reklama je klamava koupil sem 10 litru mleka a fakt humus normalni voda
Ja bych take rad mleko prosim poslete mi adresu ma email ****
edit adminem - e-mail