Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat těch, co rodily v Krči, jestli se tam dá odmítnout podání oxytocinu pro urychlení porodu. Byla jsem na exkurzi v porodnici a tam říkali, že všechno budou dělat pouze se souhlasem rodičky (samozřejmě akutní zásahy pravděpodobně i bez něj).. Nicméně jsem teď došla k tomu, že oxytocin pro urychlení porodu bych asi nechtěla a na exkurzi jsem se na to explicitně nezeptala.
Nevíte, jestli ho tam podávají standartně a/nebo zda jej možné jej odmítnout?
Předem díky moc za odpovědi
Pajina
Ahoj Pajino,
já v Krči rodila.
Doktor se mnou u porodu pořád mluvil - jak to postupuje a co by bylo potřeba … Na všechno se mně ptal, jestli chci něco na bolest, no a pro urychlení mi navrhoval Oxytocin. Já jsem ho nechtěla, že ještě počkám, jak se věci budou vyvíjet a nebyl žádný problém, respektoval to. Teprve když potom začaly klesat ozvy, tak už dost naléhal - že má miminko problémy a že už mu musíme pomoct ven. Takže na něj stejně nakonec došlo ![]()
Přeji bezproblémový a rychlý porod (bez Oxytocinu) ![]()
Ahoj Pajino, já myslím, že odmítnout můžeš všechno, pokud to neohrožuje tebe ani mímo, takže asi jo. V každým případě já ho v Krči nedostala, nebylo třeba ![]()
Je ale fakt, že kdyby porod nepostupoval, asi bych se nebránila. Pořád nějak doufám, že vědí, co dělají. Aspoň většinou ![]()
Tak přeju klidný porod,
Abaja
Ahoj,
druhého syna jsem porodila v Krči, všechno tam se mnou prodiskutovávali, zeptali se jestli chci píchnout dolzin, porod byl rychlovka, o oxitocinu ani řeč, až ve zprávě při propouštění jsem ho měla napsaný. Ale vůbec nevím, kdy mi ho jako podali. S tim dolzinem???
V podolí mi ho dali, ale zeptali se, no spíš navrhli, ale já už byla na sále 13 hodin, tak jsem kývla. Do půl hodiny jsem porodila, ale byl to hukot ![]()
Pa a hodne štětsí
Martina
Ahojky,
můžu se zeptat, co je na Oxytocinu tak špatného, že ho chceš odmítnout???? Já mám dojem, že je na urychlení porodu a to je přece dobře, ne?
Já budu ráda, když mi dají cokoliv, ať mám porod co nejdříve za sebou…
Minule u porodu mi ho dali a měla jsem příšerný bolesti (já vím, bez něj by to bolelo taky
), navíc jsem pak měla příšernou poporodní depku a na tohle všechno může mít dodaný oxytocin vliv..
http://www.iham.cz/…ka_who_3.php
Samozřejmě pokud doktoři řeknou, že to jinak nejde, tak jim budu věřit, ale ráda bych to zkusila bez něj
Pajina
S oxitocinem jsou ty bolesti fakt příšerné, já jsem byla na kapačce s oxitocinem napojená strašně dlouho a stejně to ničemu nepomohlo, malý byl nakonec císařem.
![]()
taky mám podobnou zkušenost. Po zavedení Oxytocinu to byly bolesti, že jsem měla černo před očima a nakonec jsem taky skončila na císaři
. Pokud to jen půjde, zkusím se ho tentokrát vyvarovat a zvládnout to bez něj. ![]()
Terka