Křeček sám doma 3 dny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
krecik.dzungarsky
11.8.22 11:45

Jaký druh křečka to je? A proč není naučený i na napáječku? Miska je samozřejmě přirozenější způsob napájení, nic proti ní nemám, ale je potřeba ji pravidelně obhospodařovat. A ovoce ve větším množství mu způsobí leda tak průjmy, vhodnější je zelenina.
A teď lehké odbočení, doufám, že tuhle diskusi nedohledá moje dcera - devítiletá Aspergerka. Občas podobné diskuse záměrně vyhledává a pak za mnou chodí, abych toho, kdo zachází podobně se zvířaty, okamžitě nahlásila na policii kvůli týrání zvířat. Není to vtip. Prožívá to dost silně. Takže bacha, sleduje tě i česká eko teroristka Gréta :jazyk:.

• Citovat
  • Upravit
7188
11.8.22 11:45

Na pohodu, můj je takhle doma celkem často, cestuje se mnou jen pes. Dávám mu dost jídla, k tomu takovou tu tyčinku na okusování, to má běžně tak na pět dní. Dej mu k tomu kus třeba okurky, v tý je dost vody, kdyby si hned vylil vodu tak at něco má. Taky bych do budoucna koupila napáječku, je to praktický, ale teď bych mu to nedávala, kdyby náhodou nevěděl jak se z toho pije. Můj měl taky jen misku, asi půl roku, pak jsem mu koupila pítko a pro jistotu jsem tam nechala i misku do doby, než jsem si byla jistá, že pije normálně z toho pítka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
11.8.22 11:52

Naprosto v klidu. Dej mu 2 misky s vodou, kdyby jednu zahrabal podestýlkou, nebo převrátil. Za víkend se mu voda nezkazí. Dala bych mu více vodnaté stravy- okurku, rajče. Nic se mu nestane. Křečci jsou samotáři, mají rádi klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24185
11.8.22 12:28

@ZustanSeMnou také jsme nechali krecky 4 dny (včetně odjezdu a příjezdu) samotné. Dali jsme jim dostatek jídla a vody, ale my máme pitko, takže vodu měli čistou. Vydrzeli. U čerstvého OZ bych se bála, ze se to zkazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
11.8.22 12:30

Já nechávala doma kočku, králíka a morčata i 4 dny. Jen jsem přidala dvě napáječky, kočce kastrol s vodou na stůl, aby do něj nic nehodila. Přidala jsem další misku granulí. Morčata a králíka zaházet senem až po vrch klece :lol: A nikdy se mi nestalo, že by po návratu neměli jídlo nebo pití.
Křeček navíc moc nepije. Byla bych v klidu 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
11.8.22 14:30
@adamcoka píše:
Místo vypisování šup do auta pro pítko. Nebo se zeptat v okolí. Tak vyjedete na dovolenou později no… Bez toho bych ho nenechala. Maximálně poprosit sousedy 1× denně zajít nalít vodu. Ale asi budeš mít se sousedy nějaký problém, jinak bys to přes ně vyřešila už dávno. Náš králík měl misku nonstop zaneřáděnou, tak jsme hned pořizovali pítko.

Presne tak, nechci aby mi cizi lidé chodili do bytu, takže ani sousedé zas tak dobře je neznám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
11.8.22 14:33

@krecik.dzungarsky

Černobílý něco, ve zverinexu nám to neřekli, máme ho od února.
Každý den ho vyndáme na mazlení, ale na chvíli, jinak by zdrhl, neposlouchá:)
Jo, do budoucna pitko pořídím, a bude vyreseno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný