Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Trochu bych se bála, že ucpe póry. Na pleť na obličeji mi přijde dost těžká. Koupila bych si něco jako Lipikar od La Roche Posay.
No a čím se myješ? Já třeba nemohu používat mycí gely a až na jednu výjimku cokoliv na čištění obličeje, co se oplachuje vodou. Obličej čistím odlučovacím mlékem a pleťovou vodou. Hledala bych příčinu i v tomto.
@nozu píše:
No a čím se myješ? Já třeba nemohu používat mycí gely a až na jednu výjimku cokoliv na čištění obličeje, co se oplachuje vodou. Obličej čistím odlučovacím mlékem a pleťovou vodou. Hledala bych příčinu i v tomto.
Já se odjakživa myju jen obyčejnou vodou. Obličej si maluju minimálně. Spíš ne. Myslím si, že to bude problém suché kůže. Teď se hodně ochladilo a je ledový vítr.
@terien píše:
Trochu bych se bála, že ucpe póry. Na pleť na obličeji mi přijde dost těžká. Koupila bych si něco jako Lipikar od La Roche Posay.
Mám doma krém Uriage Xémose. Nemáte s ním některá zkušenosti?
Mně na tohle vyhovuje Bioderma Atoderm. Mám atopický ekzém a hodně suchý obličej. Mastný krém mi ale ucpává póry. Přestala jsem ale kupovat ten přímo určený na obličej, kupuji bioderma atoderm Intensive Baume a mažu se tím celá, je to vhodné i na obličej.
@Anonymní píše:
Já se odjakživa myju jen obyčejnou vodou. Obličej si maluju minimálně. Spíš ne. Myslím si, že to bude problém suché kůže. Teď se hodně ochladilo a je ledový vítr.
I bez malování bys měla pleť čistit. Za mě je výborná mycí pěna od Canneff, krásně hydratuje a je jemná. A jestli myslíš, že ti nedělá dobře chlad a vítr, tak Uriage má krém Cold cream protective na suchou a citlivou pokožku. Můžeš zkusit ![]()
@Anonymní píše:
Mám doma krém Uriage Xémose. Nemáte s ním některá zkušenosti?
Jo, měla jsem. Mě vyhovoval.
@terien píše:
I bez malování bys měla pleť čistit. Za mě je výborná mycí pěna od Canneff, krásně hydratuje a je jemná. A jestli myslíš, že ti nedělá dobře chlad a vítr, tak Uriage má krém Cold cream protective na suchou a citlivou pokožku. Můžeš zkusit
Mockrát díky za radu. Rozhodně vyzkouším. ![]()
Jediný co, tak tyhle krémy nemají SPF, tak jsem vždycky přemázla něčím s faktorem. Ale dělají i s SPFkem.
@Anonymní píše:
Mockrát díky za radu. Rozhodně vyzkouším.
A tonikum je taky důležitý, mám taky od Canneff.
@Anonymní píše:
Ale čištění obličeje je potřeba i v případech, kdy se člověk nemaluje. Ulpívá na něm prach a pot. Možná to „odjakživa“ by chtělo změnit…
Zdravím,
nemáte některá z vás zkušenosti s mesickovou masti od Dr. Popova? Mám posledních pár dní problémy se svěděním, pálením a pnutím kůže na obličeji, převážně po mytí. Měla jsem stejné problémy s kůži na nohou, a tak jsem začala používat tuto měsíčkovou mast a o hodně se to zlepšilo. Je možné mast používat i na obličej?
Díky za odpovědi.