Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Mám spoustu cukroví, tak jsem si říkala, že máslo nastavím pudinkem.
Uvařila jsem pudink, rozpustila v něm bílou čokoládu, že jsou ty vánoce a teď si říkám, že vlastně nevím, jestli se mi to brzo nezkazí ![]()
Cukroví mám na schodech na půdu, takže chladněji tam je, ale počítám 15st. a výš ![]()
Co myslíte mám to zašlehat do toho másla?
Dělá se to, ale já mám z toho taky obavy, protože cukroví mám hodně a určitě přežije i nový rok. Tchyně to dělá a pak ji ten krém žlukne, ale nemá to moc v chladu. Taky je důležitý u másla, jakou má trvanlivost. Já dělám krém jen z másla.
Jo a těch 15 stupňů nejní nic moc. Radši neriskuj. Anebo ten puding dej jen do části cukroví, co sníte dřív, ale to je asi moc komplikovaný.
Delala jsem v utery z mascarpone, tak taky premyslim, jak dlouho vydrzi.. mam v lednici
Lucah píše:
Delala jsem v utery z mascarpone, tak taky premyslim, jak dlouho vydrzi.. mam v lednici
Vycházela bych z toho, jakou trvanlivost mělo to mascarpone, ale radši kratší dobu, přeci jen už není balené.
Paoloska píše:
Ono těch 15 stupňů i na čistě máslový krém je moc…
Běžně cukroví mažu máslovými krémy, když byly domácí vejce, tak i s čerstvými žloutky a nikdy jsem problém neměla. Skladuji to léta stejným způsobem.
Jen předloni jsem našla novou náplň do košíčků z mléčné kaše. Byla moc dobrá a taky levná, jenže to zkyslo velmi rychle ![]()
Jsem hloupá, vůbec jsem si na to nevzpomněla a uvařila ten pudink, že toho krému takhle bude víc. No nic, upeču ještě nějakou buchtu nebo dorta, abych měla kde spotřebovat ten pudink ![]()
ten pudingovy krem se kazi rychle, ja delam: cele vejce vyslehat s cukrem do zhoustnuti nad parou, do vychladleho zaslehat maslo