Foto testu: Krev v moči u dítěte (5) při horečce?

Anonymní
14.2.26 14:44

Krev v moci u ditete pri horecce?

Prosím o radu. Dcerka 5 let celý den v horeckach a kaslik. Vzala jsem ji odpolední moc a zkusila udělat testovací proužek a výsledek mě překvapil. Namodrala poslední značí přítomnost krve. Může to být tím že má horečky nebo že jsem ji vzala až odpolední moc? 8o na bolest při curani si nestezuje. Horečky má od včera přes 38 a lek vždy zabere. Kasel vlhký a suchý zároveň. Ketony zvýšené má na proužků také, ale to přikláním že nemá chuť k jídlu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76938
14.2.26 14:51
@Anonymní píše: Více

asi bych jela na pohotovost, může mít zánět ledvin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1954
14.2.26 14:56

A nebo špatně vyhodnocený test, taky jsem to jednou měla a u doktorky v pohodě, ale u dítěte bych to asi řešila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3143
14.2.26 15:01

Podle toho, jak by se mi dítě jevilo celkově, bych buďto podávala hodně tekutin, snižovala horečku a vyčkala do pondělka k pediatrovi. Ale když by se mi dítě nezdálo, šla bych hned na pohotovost. Může být falešně negativní test, stopy krve třeba z podráždění močových cest.. Těžko říct na dálku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.26 15:27

Volala jsem na pohotovost. Prý pokud nemá bolesti bříška a neboli při curani zatím pockat. Že by to mohla dělat horecka 8o :?

• Citovat
  • Upravit
5037
14.2.26 16:03

U dítěte nevím, tam bych to řešila, pokud se situace nezlepší. Ale také si mi jednou stalo, že mi papírek ukazoval u lékaře krev v moči (nic mi nebylo, jen prevence) a další den jsem šla s močí do laboratoře a všechno bylo v pořádku.
Možná bych pro jistotu nechala v pondělí moč vyšetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9787
14.2.26 16:15

Nebere vitamín C? Ten dělává falešně pozitivní výsledek krve v moči. Stejně tak to občas může dělat paralen nebo jiné léky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.26 16:53

@Jahru bere. Dávám ji C 2× denně s pozvolným uvolňováním a ještě glukana

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.2.26 16:53
  • má v sobě panadol no nebo nurofen
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.2.26 17:00

@Jahru sle koukám že to Cko dělá falešné negativní

• Citovat
  • Upravit
9743
14.2.26 17:35

To narůžovělé detekční pole (nad zeleným pro erytrocyty) je pro jaký parametr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.26 17:37

Ketony. Malá moc nechce jist..

• Citovat
  • Upravit
9743
14.2.26 17:45

Pokud nejsou na analytickém papírku leukocyty a nitrity, tak to moc výpovědní hodnotu nemá. Přítomnost erytrocytů v moči bývá u horečnatých dětských infektů běžné. Ketony zcela běžné u „hladovění“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.26 18:25
@Doctus píše: Více

ty nemám tyto papírky.. bohužel. pokud je nekde zítra seženu zkusím koupit. Jinak ketony už negativní, mala měla vyvar a jahody a jeste jedla takže to už je v pořadku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA