Krev ve stolici, mám strach že umřu

Anonymní
12.5.25 08:58

Krev ve stolici,mám strach že umřu

Potřebuji uklidnit.. Byla jsem se dnes ráno vyprázdnit a na povrchu stolice byla krev viditelná okem, spíš světla, stolice normální světle barvy - ne tmavá. Na toaletním papíře také krev, nebyla to zářivě červená, ale bylo poznat ze je to krev. Mám strach že mi něco ne, že mám vředy, nebo krvacim do břicha.. jsem jak hypochondr.. mám i uzkostnou poruchu, tak jsem na všechno co se týká zdraví citlivější, ale teď mám opravdu strach..četla jsem ale ze jednorázove krev ještě nic neznamená, bylo to jen na povrchu stolice a na toaletním papíru, nebyla černá ani zapáchající.. co mám dělat.. mám čekat? Nebo hned k doktoru? Nechci abych byla za hypochondra :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
12.5.25 09:04
@Anonymní píše: Více

Světlá (červená) krev znamená poranění ve spodní části traktu, rozhodně ne krvácení do břicha. Buď ses nějak poranila v oblasti konečníku, nebo máš hemoroidy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
12.5.25 09:07

Kdybys krvácela do břicha, tak by byla krev černá a nebo cucky. Spíš se ti udělala jen nějaká trhlinka jak jsi tlačila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
12.5.25 09:07

Nejhorší je smrt z vyděšení :) Ne, vážně. Nejspíš to bude nějaká trhlinka nebo hemoroid, to se spraví samo. Počkala bych tak týden, jestli se to ještě objeví nebo ne. Jestli potřebuješ jistotu a uklidní tě to, stačí si u doktora vyžádat test na krvácení do stolice a když tam ta krev viditelně nebude, tak si ho udělat a dát na rozbor. Nevím, jestli se to do určitého věku platí, ale asi to nebude nijak vysoká částka. Když se tam krev bude objevovat, tak tě doktor pošle asi na proktologii a na další vyšetření. Určitě to nebude zbytečné, ony i ty hemoroidy dokážou potrápit. Hlavně nemysli hned na nejhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3789
12.5.25 09:25

Anální fisura. Možná. Zajdi si k proktologovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
12.5.25 10:45

To bude prasklina v konečníku. Kup si Hemagel procto, jde o čípky Hemagelu, pomůže to s hojením. Uprav stravu tak, aby byla co nejměkčí, než se ti to zahojí. Trocha krve nic není. Starší dcera dokázala celý záchod zacákat krví. Dle vyšetření jen malá prasklinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
12.5.25 14:19

Pokud to je jasná krev, tak to je buď prasklina nebo hemeroidy (hlavně vnitřní, nejsou nijak vyditelné, pouze při vyšetření). Mluvím z vlastní zkušenosti, byla jsem 2× na naprosto bezbolestném zákroku a od té doby mám klid. Měla jsem tenkrát i čípky na zavádění jako na podporu léčení. Tak si je kup, je jich několik druhů, možná pomůže jen toto, jinak se objednej na proktologii a tam to rychle ošetří. Já jsem to odkládala, bála jsem se, vůbec není čeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí