Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já bych jméno raději s rodinou vůbec nekonzultovala. Bála bych se, že mi nějaké jméno úplně zprotiví ![]()
Já taky předem jména s nikým kromě přítele konzultovat nechci, doufám že to klapne. Z moji strany rodiny budou určitě samý dobře míněný doporučení, už to úplně slyším.. Doufám že se mi to povede včas utnout. Ono pak když už je to dítě na světě, tak si tolik lidí nedovolí o tom debatovat a kritizovat. A kdo jo, tak je pro mě primitiv. Klidně bych v reakci na dotyčnýho řekla něco jako, to víš, nechtěli jsme jméno tak fádní/ošklivé/divné jako „Franta“ dle jména dotyčného. Mě by to v životě nenapadlo někomu kritizovat jméno ani nenarozeného ditete. ![]()
Dcera se jmenuje Lara, nechtěla jsem české jméno ale zároveň ani nějakou divočinu, co by se do čr nehodila, navíc zní krásně s příjmením. No a taky jsme si vyslechli, Lara? Váš nejoblíbenější film je Lara Croft? A proč jste nedali třeba Aničku nebo Terezku? Jedním uchem tam, druhým ven
Co taky jiného.
@Kristynka22 píše:
Dcera se jmenuje Lara, nechtěla jsem české jméno ale zároveň ani nějakou divočinu, co by se do čr nehodila, navíc zní krásně s příjmením. No a taky jsme si vyslechli, Lara? Váš nejoblíbenější film je Lara Croft? A proč jste nedali třeba Aničku nebo Terezku? Jedním uchem tam, druhým venCo taky jiného.
Pěkný jméno, já Laru Croft taky miluju…
![]()
Ja zase jako dítě strašně nenáviděla otázku „už jsi večeřela?“ Naštěstí už se na ten film asi trochu pozapomnelo ![]()
@dydalo píše:
Ja zase jako dítě strašně nenáviděla otázku „už jsi večeřela?“ Naštěstí už se na ten film asi trochu pozapomnelo
Nezapomnělo, adélka je pěkný jméno pro děvče i pro masožravou kytku…
![]()
@bse.pedro sakra! Jméno se mi líbí moc, za svůj život jsem poznala další Adélky asi 4 takže za mě spokojenost.
V práci dokonce jednu Adlétu. Ale Adélka by pro tu malou holčičku asi byla hezčí.
@dydalo Já dala dceři jméno Adéla před 35 lety a byla jsem za exota. Kdo by si byl pomyslel, že to jednou bude běžné jméno. ![]()
@babanci jo jo stejně tak byla za exota moje mamka před 32 lety ![]()
@bse.pedro sestra je taky Adélka a je horší, jak ta masožravá kytka 😂
@babanci píše:
@dydalo Já dala dceři jméno Adéla před 35 lety a byla jsem za exota. Kdo by si byl pomyslel, že to jednou bude běžné jméno.
syn, stejně starý jak tvoje dcera, mě 3 spolužačky jménem Adéla ![]()
My máme vybraná typická jména.
U kluka je to jasné, bude po mém muži (a dalších chlapech, které máme v obou rodinách) a holčičku jsem sice chtěla úplně jiná jména, ale vzhledem k tomu, že jsou moc blízko narozeninám tak jsme vybrali úplně něco jiného.
Takovou zkušenost ještě nemám, kamarádka ze základky se jmenovala Davina a všem se to jméno naopak líbilo ![]()