Kritika jména pro dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
105460
2.12.19 00:17
@Markéta80 píše:
@Venetia tak to budeš skoro babička :mrgreen: :mrgreen:

zatim nevlastni..na zkousku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
2.12.19 05:50

@Netopýr1 a jeste Leontynka :lol: jak kdyby neexistovala jina jmena :lol: :nevim: no, ale kazdyho vec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
2.12.19 06:14

Nad jménem naší holky se taky dost lidí diví, přitom to je obyčejné české jméno a úplně jsme nelovili ve 100let starých knihách. :mrgreen:
jinak já chtěla dát jméno, které je v čr bráno jako chlapecké, ale světově je to unisex… no, to mi u manžela i přes dlouhý nátlak neprošlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.19 06:39

Znám to. Tchýně nemohla přenést přes srdce, jak se budou jmenovat naše děti. Vydírala, citově vydírala, pošpinila nás po rodině. Nabízela peníze, věci. Vyhrožovala úmrtím dítěte (to je tak hnusné jméno, že se dítě pak zabije, až z toho bude mít rozum). Volala všem, aby nám to rozmluvili. U druhého bychom jí to neřekli, ale to prasklo starší dítě.
Teď se opakovaně děti ptá, jak se jim jejich jméno líbí a jak se jim s takovým skaredym jménem žije. I měla snahu jim říkat jinak.
Přitom nemáme doma žádnou divočinu. Ale ani nic, co by bylo v každém kolektivu 10×.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.12.19 06:59

To si asi nevyberes, já dala dceři časté jméno a segra mi po porodu řekla, že jsem ji radši měla dát jiné. Už je to rok a zajímavé je, že mně to pořád trochu mrzí. Pak jsme ji ještě přidávali druhé jméno, to je neobvyklé a to se taky pozastavovala. No, asi někdo má pořád nutkání komentovat.

• Citovat
  • Upravit
59349
2.12.19 07:09

@Venetia natrénuješ na vlastní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
2.12.19 08:33

Tak jim to predem nevykladejte, co je komu do toho. Ja si nenechala ani jednou rict pohlavi, takze na obligatni A co to bude? A mate uz jmena? jsem rikala, ze nevim. Svagrova taky vymyslela pul roku jmeno pro dceru, probirala to s tchyni, ta jeji vyber zesmesnovala no a od porodu ani slovo. Nevim proc resit cizi jmena, i kdyby to byla Hildegarda, no a co? A treba Leontynka je super. Ja dala klukum jmena uplne obycejna, ve skolce ani ve skole nikdy nemeli jmenovce ve tride, ale o to mi primarne neslo, vybirala jsem jak jsem to citila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
2.12.19 09:41

My jméno do porodu neříkali. Kritiku jsme sklidili taky, mám ráda stará jména… Poslední je Františka. Moji příbuzní v pohodě - občas legrace (nejstarší je Anežka, tak brácha - syn Jakub, občas řekne "Anče, Kuba, Hajnej). Ale manželovo příbuzní dělají naschvály (hlavně jedna švagrová) - schválně jim říkají zkratkou - mockrát jsme jim vysvětlovali, že jí takhle neříkáme, ani si nepřejeme, aby jí tak někdo říkal… teď se ozývá sama. Nevím, co je tak těžkého říkat dítěti třemi slabikami… a to je s nimi dvakrát do roka. Ale co se divím, jejich Marie je Mářa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.19 12:41

Vybrali jsme neobvyklé jméno a rovnou oznámili, ze se ho všichni ostatní dozví až po porodu. Ani přes nátlak a uzavírání sázek jsme se nenechali zlomit. Vím ze par lidí mělo prupovidky, ale nám do očí nikdo nic neřekl. Dceři ještě není rok a všichni si zvykli ;)

• Citovat
  • Upravit
1004
2.12.19 13:53

@kve-tinka napadlo mě Robin 😁 a náhodou to se mi líbí i na holku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
2.12.19 14:31
@Clue píše:
@kve-tinka napadlo mě Robin 😁 a náhodou to se mi líbí i na holku :)

Ano, měla to být Robin a byla by jediná v Čr :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
2.12.19 14:33

@kve-tinka tyjo a dovolil by to vlastně úřad? Nebo jste se pak už nepidili 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4625
2.12.19 14:37
@kve-tinka píše:
Ano, měla to být Robin a byla by jediná v Čr :mrgreen: :mrgreen:

Já jsem tipovala René. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
2.12.19 15:56
@Clue píše:
@kve-tinka tyjo a dovolil by to vlastně úřad? Nebo jste se pak už nepidili 🙂

Pídila a dovolil. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
2.12.19 15:59
@Anonymní píše:
Ahoj chci se zeptat spíš obecně. Opakovaně se setkáváme s kritikou jmen našich dětí. Nyní čekáme čtvrté miminko a opět jméno se nikomu nelíbí. Lidé jsou až hnusní a uznávám že si to beru dost osobně a není mi to příjemné. Jak se vůči takovým názorům bránit? Často se to děje i před dětmi a i když zasáhnu, už bohužel ty komentáře slyší. Kritika vychází od širší rodiny (hlavně starší generace, ale i mezi mladšími - strýc, teta..) a přátel, známých. Děti si zatím nestěžují. Nechci jména uvádět protože by nás to tu zcela odveřejnilo a já jsem ještě těhotenství ani neoznámila v zaměstnání, nicméně blízcí lidé to vědí a opět řešíme tuto situaci. My doma jsme se na jménu shodli celkem snadno. Stalo se to někomu také? Je mi to i líto že lidé, právě ti nejbližší, reagují takhle. Starší děti ve školách se svými jmény nemají problémy, jde o jména vzácná, ale ne krkolomná nebo nějak posměšná.

Pošli mi to v SZ :kytka: známá nejsi, nikoho takového neznám, jména by mě zajímala :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze