Kritika jména pro dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
2.12.19 16:05
@kve-tinka píše:
Ano, měla to být Robin a byla by jediná v Čr :mrgreen: :mrgreen:

Já to chtěla napsat :mrgreen: hele to by fakt bylo spíš blbý :kytka: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6866
2.12.19 16:25
@Bubla Bůčková píše:
Já to chtěla napsat :mrgreen: hele to by fakt bylo spíš blbý :kytka: :P

Lidi si zvyknou na všechno :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.19 17:16
@Anonymní píše:
Znám to. Tchýně nemohla přenést přes srdce, jak se budou jmenovat naše děti. Vydírala, citově vydírala, pošpinila nás po rodině. Nabízela peníze, věci. Vyhrožovala úmrtím dítěte (to je tak hnusné jméno, že se dítě pak zabije, až z toho bude mít rozum). Volala všem, aby nám to rozmluvili. U druhého bychom jí to neřekli, ale to prasklo starší dítě.
Teď se opakovaně děti ptá, jak se jim jejich jméno líbí a jak se jim s takovým skaredym jménem žije. I měla snahu jim říkat jinak.
Přitom nemáme doma žádnou divočinu. Ale ani nic, co by bylo v každém kolektivu 10×.

S tim jsem se bohužel taky setkala. Teta říká našemu synovi jiným jménem a dítě má dopletenou hlavu z toho akorát
Ona se prostě rozhodla že to jméno je blbé a používat ho nebude.
Někdy prostě nechápu :(

• Citovat
  • Upravit
4523
2.12.19 17:19

Kdo chce mít blbý řeči, vždycky si něco najde. Naší kluci mají jména častá a všichni říkají, že jsme jim měli dát něco méně častého, že je jich všude 5 apod. Holka má jméno méně časté, i když běžné, a to zase vykládají jak má neobvyklý jméno, že jsme mohli dát něco, co se dává častěji. Tak si vyber, že :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.19 17:24

@chaela :zed: :mrgreen: teda ale to už je vážné na hlavu, to se nezavděčíš.
Já ta jména nechci zveřejnit, jsem na informace o dětech na internetu trochu cíťa ale abych to co nejvíce připodobnila tak jsou to jména podobná jako třeba Teo, Derek, Veda a Mia (podobně znějící a podobná délkou a tak celkově, na tento způsob). Není to opravdu aspoň z mého pohledu na tak šílenou kritiku. Máte všechny pravdu že by mi to mělo být jedno ale jsou mi ty reakce líto.

• Citovat
  • Upravit
Elenloth
2.12.19 17:26

Já jsem se dozvěděla, že jsem nejmladšímu synovi tím jménem zničila život a že mě bude nenávidět. :mrgreen: :zed:
Vtipné bylo, jak od jedné babičky padalo, že je to jméno měkké, zženštilé a od druhé babičky, že je strašně tvrdé a hrubé. :mrgreen:
No nemohly to vydýchat ani jedna.
Jméno je normálně v kalendáři, mezinárodní. :nevim: Akorát je v ČR obvyklejší v ženské variantě.

• Citovat
  • Upravit
1415
2.12.19 18:01

Podle mě je základ, aby člověk vybral to jméno s nejlepším svedomim a vedomim, s láskou… Pokud tak učiní a je si jménem jistý, tak ho až tak nerozhazi řeči ostatních, pokud je o tom jménu opravdu přesvědčen. Kazdopadne je to vaše věc, jméno prostě určují rodiče a tím to hasne. Vy taky nekecate ostatním do věcí ohledně jejich děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
2.12.19 18:02
@Anonymní píše:
Ahoj chci se zeptat spíš obecně. Opakovaně se setkáváme s kritikou jmen našich dětí. Nyní čekáme čtvrté miminko a opět jméno se nikomu nelíbí. Lidé jsou až hnusní a uznávám že si to beru dost osobně a není mi to příjemné. Jak se vůči takovým názorům bránit? Často se to děje i před dětmi a i když zasáhnu, už bohužel ty komentáře slyší. Kritika vychází od širší rodiny (hlavně starší generace, ale i mezi mladšími - strýc, teta..) a přátel, známých. Děti si zatím nestěžují. Nechci jména uvádět protože by nás to tu zcela odveřejnilo a já jsem ještě těhotenství ani neoznámila v zaměstnání, nicméně blízcí lidé to vědí a opět řešíme tuto situaci. My doma jsme se na jménu shodli celkem snadno. Stalo se to někomu také? Je mi to i líto že lidé, právě ti nejbližší, reagují takhle. Starší děti ve školách se svými jmény nemají problémy, jde o jména vzácná, ale ne krkolomná nebo nějak posměšná.

Vykasli se na ne, ale nechapu proc jsi se nepoucila a rikas predem jmeno pro dite

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.12.19 18:10

@Cizinka 999 protože by to stejně děti pověděly víš :nevim:

• Citovat
  • Upravit
33507
2.12.19 18:14

@Leviatan Tak třeba mně se jméno Hynek líbí  :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
2.12.19 18:22

Jo u nas ze strany moji rodiny probehlo “Kristova noho” a “to je strasny jmeno”. Pritom konkretne moje mama vybirala moje jmeno tak, aby bylo neobvykly :roll: ja mela podminku zadny hacky a carky a aby bylo v kalendari, ale u nas v rodine je bezny, ze se vsechno kritizuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
2.12.19 18:27
@stín katedrál píše:
Já jsem tipovala René. ;)

Ženské jméno zní Renée

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
3.12.19 05:54

A mně se to zrovna líbí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
3.12.19 05:54

A mně se to zrovna líbí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
27.12.19 19:15

Máme půlroční vnučku s neobvyklým jménem. Těch řečí… Šla jsem třeba s dcerou a vnučkou v šestinedĕlí na procházku a potkaly jsme sousedku, která mojí dceři vynadala, co to dala za jméno. V podstatě cizí ženská mámě po porodu. Moje dcera se rozplakala. To dneska už by, babu, poslala někam. Nám se jméno líbí a co je nám do názoru jiných! Mě se nelíbí třeba Kuba, ale ostatním ho nekritizuji a mlčím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze